dilluns, 29 d’octubre de 2012

Pollastre a la sidra

Aquest dissabte passat va venir a casa nostra sa güela d'en Jordi (per a qui no conegui aquesta paraula formenterera, vol dir àvia).
Com que era una gran ocasió vam voler fer una recepta que estigués a l'altura.


Així que de segon plat vam fer pollastre a la sidra :D
(En la pròxima actualització presentaré els postres! ^0^)

Ingredients:
  • 80g de ceba escalunya picada
  • 1 gra d'all picat
  • 1 pollastre tallat a octaus
  • 40g de mantega
  • un raig d'oli d'oliva
  • 30ml de conyac
  • 500g poma golden
  • 180ml de sidra
  • 150ml de crema de llet
  • (opcional: prunes; a nosaltres ens encanten)

Procediment:
  1. Per començar hem de salpebrar el pollastre i li hem de donar color dins una paella amb la mantega i el raig d'oli. A continuació, hem de colar una part de l'oli i la resta l'hem de retirar en una cassola i l'hem de flamejar amb el conyac. Tot seguit hem de deixar que s'evapori tot el líquid i que l'oli suri de nou.
  2. En la paella d'abans hem de fregir l'all i la ceba amb una mica de l'oli que hem separat abans. Hem de baixar el foc fins que la ceba i l'all estiguin tous. Un cop estiguin cuites, ho afegirem tot a dins de la cassola.
  3. Mentre tot això es fa, hem de netejar bé les pomes i els hem de treure els cors. Les tallarem en rodanxes gruixudes d'un cm aproximadament. Les afegirem a la cassola (també vam afegir-hi les prunes) i les salpebrarem. Ho regarem tot amb sidra, ho taparem i ho deixarem coure a foc moderat durant uns 25 min [És important que remenem amb molt de compte i que retirem les pomes bastant abans d'aquest temps, sinó se'ns desfaran; les deixarem reposar en un plat fins a l'hora de servir]. Passat aquest temps, hem de destapar la cassola i coure-ho durant 20 min més.
  4. Per acabar, haurem de separar el pollastre per un costat i marcarem la poma en una altra cassola/paella engreixada (caramel·litzar). Després colarem la salsa, la triturarem amb els alls i la ceba i hi afegirem la crema de llet. La deixarem reduir i la saonarem al gust.
  5. Finalment, servirem el pollastre amb les rodanxes de poma i la salsa ben calenta.


Bon profit! :D

PS: El pollastre va ser tot un èxit!
PS2: Avui mateix he dinat les sobres (fredes) i fins tot avui estava deliciós!

dijous, 25 d’octubre de 2012

Magdalenes experimentals de vainilla amb xocolata desfeta

Avui estic en aquells dies del mes en que t'has de posar a la cuina sí o sí, independentment de les hores dormides, la feina obligatòria per demà i el cansament acumulat d'un mes sencer de laboratori (amb els milers d'informes que això comporta).
Tan bon punt he sortit de la facultat, ja tenia una idea clara del que havia de fer: Posar-me a fer magdalenes quan arribés a casa! I havien de dur XOCOLATA! MOLTA XOCOLATA (però no massa hahahah).

Total... M'he posat a mirar pels armaris de la cuina... La nevera... I improvitzant el que tenia disponible, ha sortit això XD


Unes magdalenes experimentals de vainilla amb xocolata desfeta (ja que no tenia suficient mantega per fer un buttercream (tampoc em venia massa de gust) ni fondant)

Ingredients (per a 12 magdalenes):
  • 115g de mantega sense sal a Tºambient
  • 220g de sucre blanc
  • 3 ous M
  • 200g de farina
  • 1 culleradeta i mitja de llevat
  • 120ml de llet semidesnatada
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
[extret de la recepta de vainilla infalible 2.0 de l'Alma de Cupcake Perfecto]
  • 125g de xocolata
  • 25g de mantega
  • 200ml de llet

(volia fer un ganache de xocolata... Però m'ha sortit xocolata desfeta, això passa per no posar nata XD)

Procediment:
- Per començar hem de preescalfar el forn a 180ºC.
- Hem de tamisar la farina i el llevat en un bol que reservarem per després.
- Tot seguit hem de batre la mantega amb el sucre fins tenir-los ben integrats.
- Llavors afegirem els ous un a un, batent bé després de cada addició.
- Seguidament afegim la meitat de la farina i batrem a velocitat baixa fins que s'incorpori tot.
-A continuació, afegirem la llet i la vainilla. Tornarem a batre,afegirem l'altra meitat de la farina i ho mesclarem a velocitat baixa fins obtenir una mescla homogènia.
- Per acabar repartirem la massa a les 12 càpsules de magdalena, omplint-ne només 2/3 de la seva capacitat i ho courem tot durant 22-25min o fins que l'escuradents surti net.

Per fer la xocolata desfeta: he desfet la xocolata en un bany maria, després hi he afegit la llet i quan estava tot integrat ho he enretirat del foc i he afegit bocins de mantega.
Esperava obtenir una textura de ganaché de xocolata ^^" però ha resultat ser una xocolata desfeta força líquida.
Així que he agafat una xeringa i he punxat les magdalenes (hi he afegit 10mL de xocolata en cadascuna). Amb la xocolata que m'ha sobrat, he cobert les magdalenes.


Estan boníssimes! :D

dilluns, 22 d’octubre de 2012

Espirals de pernil dolç i formatge (i sobrassada)

L'actualització d'avui serà una mica "flash" i sobretot, molt visual. Serà un vist i no vist!
Com fer aquestes espirals (i com menjar-se-les! No en va sobrar cap).

Comencem

Ingredients:
· 1 pasta de full
· 1 paquet de pernil dolç
· 1 paquet de lonxes de formatge
· orenga
(pels de sobrassada: només cal 1 pasta de full i una tarrina de sobrassada).

Procediment:
- Per començar hem d'estirar la pasta de full. L'omplirem tota sencera de pernil dolç, a sobre hi posarem formatge i per damunt hi posarem orenga.
- Farem un "rollito" i ho tallarem a rodanxes de la mida d'un dit, aprox.
- Després ho pintem amb ou batut i ho coem al forn a 200ºC (prèviament preescalfat) durant uns 15min aprox.





Bon profit!! ^^

Això va ser, entre d'altres coses, el meu sopar de dissabte! Sento ser tan breu... Però estic molt enfeinada amb els informes de laboratori... Per sort ja acabo divendres! :D

PS: Me'n van sortir 24 de cada tipus

dimecres, 10 d’octubre de 2012

El pastís d'aniversari que sempre he somiat o Pastís 100% de Llimona

Avui és el meu aniversari i faig 22 anys. La meva gran passió són els dolços, ja fa anys que m'autoregalo alguna cosa especial...
Així que fa dues setmanes que busco el pastís ideal per mi!!



Després de consultar moltíssimes pàgines web... Com era d'esperar vaig acabar aterrant a la magnífica pàgina de la Martha Stewart i allà vaig trobar tants i tants pastissos que no vaig saber per on començar! Hahahaha!
Com que no sabia decidir-me vaig pensar que podria fer el pastís també pel blog i en honor seu vaig acotar la recerca: havia de ser un pastís de llimona!

Així que al final em vaig enamorar d'un pastís de llimona amb crema de llimona i swiss meringue buttercream!(no m'agraden els anglicismes si tenen traducció, però d'aquest encara no el sé).

Ingredients: [Quantitats extretes d'aquí]
Pastís de llimona [motllo de 24 cm de diàmetre]
· 1 cup = 2 sticks = 225g de mantega
· 3 cups = 330g de farina
· 1 c/s de llevat
· 2 cups = 450g de sucre
· 3 c/s de ratlladura de llimona
· 1 cup buttermilk (sèrum de llet: llet + 1 c/c de suc de llimona)
· 2 c/s de suc de llimona
· 1 c/c d'extracte de vainilla
· 1 pessic de sal
· 4 ous
Crema de llimona (Lemon Curd) [me n'ha sobrat una mica... L'he aprofitat per omplir uns macarons que he fet :P Han quedat deliciosos! El toc àcid els donava... un gust especial i únic ^^]
· 6 rovells
· ratlladura de 2 llimones
· 1/2 tassa de suc de llimona (unes 2)
· 12 c/s de sucre
· 1/2 tassa = 1 stick = 125g de mantega a Tº ambient
Swiss Meringue Buttercream
[AVÍS!!! Me n'ha sobrat moltíssim!! Hauré de fer cupcakes per aprofitar-ho! S'han de revisar les quantitats!]
· 4 clares
· 1 tassa = 225g de sucre normal
· 1 pound = 350g de mantega a Tº ambient
· extracte de vainilla
· colorant groc

Procediment:
Crema de llimona
- En un cassó hem de mesclar la ratlladura i el suc de llimona, el sucre i els ous. Ho hem de batre tot una mica i ho hem d'escalfar a foc mig-baig sense parar de barrejar en cap moment (o se'ns enganxarà).
- Tot seguit, hem d'afegir la mantega tallada a daus i seguim movent fins que la crema espesseixi (10min aprox).
- Finalment, la deixem refredar a temperatura ambient (opcional: podem passar la crema per un colador per eliminar la ratlladura. Jo no ho he fet; la crema ja ha quedat prou fina)

Swiss Meringue Buttercream
- Per començar hem de batre les clares i el sucre en un bol resistent a la calor col·locat sobre una cassola amb aigua bullent (bany Maria).
- Quan el sucre s'hagi dissolt i la barreja estigui tèbia  haurem d'incorporar el mesclador i ho batrem a velocitat alta fins que espesseixi. Després deixarem refredar, uns 10 min (és important que les clares estiguin suficientment temperades, sinó ens trobarem una sopa de mantega i ous).
- Llavors reduirem la velocitat a mitja-baixa i afegirem, a poc a poc, daus de mantega. Haurem de batre molt bé després de cada addició.
- Després hi afegirem el colorant i l'extracte de vainilla.
- Per acabar, reduirem la velocitat a baixa i batrem fins que quedi una mescla suau.

Pastís de llimona
- Primer de tot hem de preescalfar el forn a 180ºC i untar els motllos (en calen dos) amb mantega i farina.
- Després haurem de tamisar la farina, el llevat i la sal en un bol gran.
- A continuació, en un altre bol, batrem la mantega, el sucre i la ratlladura de llimona fins que quedi una textura cremosa i pàl·lida.
- Hi afegirem els ous, un a un, barrejant bé després de cada addició. Seguidament l'extracte de vainilla i la farina en tres addicions, alternant amb el sèrum de llet i el suc de llimona.
- Abocarem la mescla en els motlles preparats. I els courem fins que la superfície quedi dauradeta i també fins que l'escuradents surti net.
- Deixarem refredar en una reixeta durant 15 min i procedirem al muntatge! :D

Muntatge
- Per començar hem de col·locar un dels pans de pessic a baix i l'untarem amb la crema de llimona.
- A sobre hi col·locarem l'altre pa de pessic.
- Ho untarem tot amb el "swiss meringue buttercream".
- I per acabar ho decorarem al gust! ^^ [jo he confitat una llimona i amb tooota la cobertura que m'ha sobrat, li he ficat més colorant i n'he fet "cacargolets" XD]



Bon profiit! :D


A part de fer-me el meu pastís ideal...
Vaig fer-li un Sacher a la meva cosina Cristina.
Vam celebrar l'aniversari juntes, com sempre :)
PS: El pastís ha quedat deliciós! Després de tastar-lo ho he tingut clar... És el pastís que sempre havia somiat... ♥
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...