dimecres, 27 de febrer de 2013

Strudel de pebrots i tonyina

Avui dia 27 és l'aniversari d'en Jordi :)
Com que cau en dimecres i entre setmana és força difícil compaginar-se i organitzar el temps; he decidit posposar el menú-per-llepar-se'n-els-dits per a dissabte... Així que avui només tindrà una bona coqueta senzilla i fàcil.
El pastís i la bufada d'espelmes també serà per dissabte, ja que farem un dinar pet tota la família.




Ingredients:
  • 1 planxa de pasta de full (preferiblement quadrada)
  • una llauna de tonyina
  • 2 pebrots vermells
  • olives
  • mitja ceba
  • 1 allet
  • mig tomàquet
  • 30 ml de vi blanc
  • sal i orenga
  • llavors de sèsam
Procediment:
  1. En una paella, hem d'escórrer l'oli de la llauna de la tonyina i la tonyina la reservem per més endavant. Hem de picar la ceba i l'all en trossos ben petits i els courem a foc lent per a que es coguin però no es daurin.
  2. Seguidament hi addicionarem el pebrot tallat de forma irregular (ni trossos molt grossos ni molt petits). Després d'uns 3 - 4 min. de cocció, hi afegirem el tomàquet, tallat en daus.
  3. Llavors hi addicionarem la sal i l'orenga. Ho remenarem bé per a que s'integri tot i quan el pebrot ja estigui gairebé cuit hi afegirem la tonyina i les olives tallades en làmines. Ho remourem tot i hi agregarem el vi blanc. Ho courem durant un parell de minuts més i ho deixarem refredar.
  4. A continuació, estendrem la planxa de pasta de full. Visualment haurem de separar el rectangle en dues meitats. En una hi posarem el farcit i l'altra ens servirà per cobrir-lo. En aquesta hi farem uns talls paral·lels, la pintarem amb ou batut i la decorarem amb llavors de sèsam.
  5. Per acabar ho courem a 200ºC fins que estigui daurat.


Bon profit! :D

PS: Com sempre, la meva font d'inspiració prové del blog Kanela y Limón, és magnífic! TOTES les seves receptes m'encanten :D I les seves fotos em semblen magnífiques!

dimecres, 20 de febrer de 2013

Mousse lleuger de xocolata

Aquest dissabte passat vam celebrar un sopar a casa meva. Vam preparar diverses coques, verdura a la planxa, una crema de carbassó, pizzes per als més petits i postres...
Però teníem un invitat especial que no podia menjar ni làctics, ni mantegues, ni sucres...
Així que va ser tot un repte buscar un postre que pogués tastar. Així va ser com, després de molt buscar, vaig trobar aquest mousse de xocolata que només duu tres ingredients: xocolata, ous i aigua. Sí, sí, aigua; sorprenent XD


Ingredient (per a 4 racions, en el meu cas (vaig doblar els ingredients) em van sortir 12 copes):
  • 90 g de xocolata negra (ha de ser de bona qualitat, ja que dependrà d'ella el gust del mousse)
  • 45 ml d'aigua mineral
  • 3 ous L
Procediment:
  1. Hem de trossejar la xocolata i desfer-la juntament amb l'aigua mineral en un bany maria. Quan tinguem una mescla homogènia, la deixarem reposar i refredar una mica (temperada).
  2. Seguidament haurem de separar els rovells de les clares. Els rovells els batrem amb la xocolata fins que estigui tot ben mesclat.
  3. En un altre bol, muntarem les clares al punt de neu. Quan ho tinguem preparat, anirem afegint a poc a poc, les clares sobre la xocolata i ho mesclarem, amb cura, per evitar perdre l'aire del mousse.
  4. Per acabar, ho repartirem en motlles i ho deixarem a la nevera com a mínim tres hores. Es pot decorar amb qualsevol cosa: fulletes de menta, sucre glass, nata muntada, bastonets de xocolata (Mikado)...
Com que jo no vaig poder fer cap foto de la textura del mousse
perquè no em va semblar bé treure la càmera en mig d'un sopar
us penjo la foto de Directo al Paladar per a que us en feu una idea
Bon profit! :D

dijous, 14 de febrer de 2013

Menú de Sant Valentí

He de confessar que en Jordi i jo no tenim per costum celebrar aquest dia, nosaltres som més de Sant Jordi; amb una bonica rosa vermella i un bon llibre (tinc sort que és filòleg, ho tinc fàcil :D). Nosaltres creiem que una relació s'ha de cuidar cada dia, amb petits gestos quotidians i no calen aquests dies per fer el "paripé", omplir-ho tot de color de rosa i cosetes així. Espero no ofendre ningú... Però ens sembla un dia una mica cursi.
Tot i així, fa uns quants dies que molts blogs s'han preparat per aquesta festivitat i han cuinat alguna coseta per celebrar aquest dia que sí que és especial per moltes altres parelles.
I es clar! Veient tants plats originals carregats d'amor em sentia culpable de no fer-li res al meu Jordii! Jo que sempre busco alguna excusa per fer-li coses bones!!
Així que m'he colat al seu pis i li he preparat un dinar que espero que li agradi molt ♥

He preparat un entrant de bombes de patata, una lasanya de carbassó i gambes i de postre un pastís de formatge ^^ És un dels seus preferits :D

Pastís de formatge

Ingredients:
  • 600 g de formatge tipus Philadelphia (3 paquets)
  • 250ml de nata líquida
  • 4 cullerades soperes de sucre
  • 2 cullerades soperes de farina
  • 4 ous
  • ratlladura de llimona
  • un paquet de galetes tipus Maria o Digestive
  • 100 g de mantega (desfeta al microones a potència baixa, sinó ho esquitxarem tot...)
  • melmelada per decorar (jo he fet servir melmelada de cireres casolana de la meva iaia)
Procediment:
  1. Per començar hem de fer la base del pastís. Per això, triturarem/processarem les galetes fins obtenir una farina fina i la mesclarem amb la mantega fosa. Quan obtinguem una mescla terrosa, folrarem la base del motlle.
  2. Mentre preparem el farcit del pastís (crema de formatge) podem introduir la base al forn a 180 ºC per a que quedi cruixent.
  3. Mentrestant, hem de mesclar els ous amb el sucre fins blanquejar-los. Després hi afegirem la nata líquida i el formatge i ho mesclarem bé. Llavors hi incorporarem la farina i la ratlladura de llimona. Quan ho tinguem tot homogeni ja podrem abocar la mescla obtinguda sobre la base de galeta. Jo ho he afegit amb cura amb l'ajuda d'un cullerot.
  4. Després, posarem el pastís al forn, i el courem a 170 ºC durant uns 10 min i després a 150 ºC de 30 a 35 min (jo l'he acabat tenint 45 min, esperava que em se m'obrís com al Pakus, però no ha sét el cas). Passat aquest temps, quan el pastís estigui ja daurat, pararem el forn i deixarem el pastís dins el forn amb la porta entreoberta (uns 50 min aproximadament). No passa res si el pastís no està acabat de coure, després l'haurem de deixar reposar durant unes 3 - 4 hores i llavors acabarà de quallar.
  5. Just abans de servir-lo podem decorar-lo amb una bona capa de melmelada i maduixes o fruits vermells.

Bon profit!!

Lasanya de carbassó i gambes


Ingredients:
  • 1 carbassó
  • 4 talls de pernil dolç
  • formatge per fondre
  • 400 ml de fumet de peix
  • 50 ml de nata per cuinar
  • 2 cullerades soperes de farina
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 12 gambes
  • 1 cullerada de tomàquet fregit
  • 1 pessic de sal
  • 1 pessic de pebre blanc
Procediment:
  1. Per començar prepararem la beixamel de gambes. Tallarem les gambes a trossos petits i els sofregirem en una cassola amb la cullerada d'oli d'oliva i les salpebrarem lleugerament.
  2. Seguidament, hi afegirem les dues cullerades de farina, donarem voltes durant dos minuts, i a poc a poc, hi anirem abocant el fumet de peix (calent). Ho remourem amb unes varilles. Quan tinguem una beixamel molt espessa, hi afegirem la nata. Després hi afegirem el tomàquet fregit, ho mesclarem bé i reservarem.
  3. A continuació començarem a preparar la lasanya. Per començar haurem de tallar el carbassó en làmines ben primes; és recomanable fer servir una mandolina, ja que així quedaran tots els trossos del mateix gruix.
  4. Els salarem i en una paella els fregirem amb una miqueta d'oli. Haurem de vigilar perquè es couen molt ràpid. Llavors els reservarem.
  5. Un cop fet això, muntarem la lasanya: abaix de tot hi posarem una mica de beixamel escampada per tota la base del recipient. Després uns quants talls de carbassó, pernil dolç, beixamel i així fins acabar amb una capa de beixamel a dalt de tot. A sobre hi posarem una mica de formatge per fondre.
  6. Per acabar encendrem el grill del forn i just ho tindrem fins que el formatge es desfaci.
Bon profit!

(idea extreta de Webos Fritos)

Bombes de patata

Ingredients:
  • 2 patates
  • 250 g de carn picada (meitat de vedella i meitat de porc)****
  • 1 ceba petita ben picada
  • 1 all
  • 1 tomàquet ratllat
  • guindilla, al gust
  • nou moscada
  • pebre negre
  • 1 ou
  • farina
  • pa ratllat
  • sal
  • oli
Procediment:
  1. Per començar hem de posar a bullir les patates.
  2. Mentre es couen, prepararem el farcit de les nostres bombes: en una paella amb una mica d'oli d'oliva, sofregirem l'all i la ceba. Quan la ceba estigui ben cuita (però no torrada), hi afegirem la guindilla i la carn picada. Quan la carn estigui gairebé cuita, la salpebrarem i li afegirem el tomàquet ratllat.
  3. Quan faci xup-xup, ho retirarem del foc i ho col·locarem en un escorredor per així evitar l'excés de líquid.
  4. Un cop les patates estiguin ben toves, les pelarem i les aixafarem amb una forquilla. Les condimentarem amb nou moscada, pebre negre i sal. Haurà de quedar-nos una massa espessa i homogènia, que deixarem refredar.
  5. A continuació, agafarem una porció de massa de patata, hi col·locarem una cullerada de farcit de carn i la taparem amb una altra porció de carn de patata. Li donarem forma de bola, aproximadament tindrà la mida d'una pilota de golf, haurem de procurar que el farcit quedi ben centrat en l'interior.
  6. Un cop tinguem les bombes de patata formades, les passarem per farina. A continuació, per ou batut i pa ratllat. [consell: és millor fer primer totes les boles i després enfarinar-les, etc. Així no se'ns enganxa tant la patata a les mans i, per tant, es pot procedir més ràpidament]
  7. Les fregirem en una paella amb abundant oli d'oliva calent fins que estiguin ben dauradetes.
  8. Les escorrerem i les depositarem sobre paper de cuinar per evitar l'excés d'oli.

Bon profit! :D

**** Nota per la propera vegada que en faci: M'ha sobrat molta més carn de la que esperava (entre una quarta part i la meitat de la carn). Crec que he posat massa poca carn a l'hora de fer les boletes. Possiblement, si les hagués fet més grosses me n'hauria sobrat menys i al menjar-les s'hauria notat més la carn.

divendres, 8 de febrer de 2013

Pastís de crema de taronja per la meva mare

Avui és l'aniversari de la meva mare, amb el seu permís us diré que en fa 51. Ella és una bona mare: sempre m'ha recolzat amb totes les meves decisions (menys la última: pintar l'habitació de color verd XD però bé, això no és important, hahah), sempre m'ha donat suport quan l'he necessitat i com a bona persona que és, quan no l'he necessitat, també.
És per aquest motiu, que amb aquest pastís li vull agrair tot el que m'ha donat com a mare, com a dona i com a persona ja que sovint no li demostro tant com caldria.


Feia mesos que li buscava el pastís ideal: havia de dur taronges, li encanten! Ja gairebé el tenia decidit; duria xocolata i fruita confitada... Però quan ja havia deixat de buscar na Maria José  (Dit i fet) va publicar el pastís que jo sabia que a ma mare li faria perdre l'al·lè i li robaria el cor eternament.
És per això que avui us presento la seva recepta, modificada una mica i adaptada al "mètode tradicional" ja que (encara) no tinc thermomix!

Ingredients:
  • Per a les taronges en almívar:
  • 2 taronges de suc tallades en rodanxes fines
  • 150 ml d'aigua
  • 250 g de sucre
  • Per al pa de pessic genovès (jo vaig fer-lo en un motlle més petit que el del muntatge, per a que així la crema tapés el pa de pessic):
  • 4 ous
  • 120 g de sucre
  • 120 g de farina de rebosteria
  • 40 g mantega (+ extra per untar el motlle)
  • 1 sobre de llevat
  • ratlladura d'una llimona
  • Per a la crema de taronja
  • taronges en almívar
  • 100 g de sucre
  • 3 ous
  • 300 ml de llet
  • 30 g de maizena
  • Per al muntatge final
  • 500 g de nata muntada
  • 30-50 ml de licor de taronja (és opcional, jo ho vaig ometre)
Procediment:
  1. Per fer la taronja en almívar hem de rentar molt bé les taronges i tallar-les a rodanxes fines. Llavors les hem d'introduir en un casso amb l'aigua i el sucre i ho confitarem a foc lent durant 1 hora. És important que el casso sigui prou gran per a que les rodanxes estiguin prou espaiades i així, quan remoguem de tant en tant, no les trenquem. Passat aquest temps, les reservarem en un bol i les deixarem refredar. Un cop estiguin fredes, separarem al voltant de 12 rodanxes, les més maques, i també 100 ml d'almívar per al muntatge del pastís. Les rodanxes i l'almívar restants els guardarem per fer la crema de taronja.
  2. Per al pa de pessic genovès, començarem desfent la mantega i la reservarem. Preescalfarem el forn a 180ºC i untarem el motlle que usarem posteriorment amb una mica de mantega. Seguidament bullirem aigua en una cassola, la retirarem del foc i a dins de la cassola i ho posarem un bol (en resum, prepararem un bany maria). Hi afegirem els ous i el sucre i ho mesclarem amb una batedora elèctrica, fins que, la mescla augmenti més del doble la seva mida. Llavors retirarem el bol de la cassola i ho batrem 1 minut més per refredar-ho. A continuació, tamisarem i incorporarem la farina i el llevat en la mescla. També hi afegirem la ratlladura de la llimona i la mantega desfeta. Després passarem la mescla en el motlle i ho courem de 25 a 30 min. Ja per acabar, deixarem refredar el pa de pessic uns minuts dins del motlle i després sobre una reixeta. Un cop fred, farem servir un ganivet de serra per tallar-lo horitzontalment en dues parts.
  3. Per fer la crema de taronja, primer de tot hem de passar la fruita confitada per un passapuré. Un cop estigui fet, l'addicionarem amb la resta d'ingredients en una  cassola i la posarem al foc sense parar de remenar fins que entre en ebullició, veurem que comença a espessir. Llavors ho enretirarem i ho deixarem refredar. Per fer-ho amb antelació, simplement haurem de conservar la crema en la nevera tapada amb un film transparent.
  4. Per muntar el pastís haurem d'agafar el motlle del pastís i l'haurem de cobrir amb paper film transparent. En el fons del motlle hi col·locarem les 12 rodanxes que havíem separat. Llavors barrejarem la crema de taronja amb la nata muntada i d'aquesta massa resultant n'agafarem la meitat i l'estendrem sobre les rodanxes de taronja. A continuació cobrirem la crema amb una meitat del pa de pessic genovès. El regarem amb la meitat de l'almívar reservat i abocarem la resta de crema sobre el pa de pessic i la repartirem uniformement. Ho cobrirem amb l'altre tros de pa de pessic, pressionant una mica, i ho mullarem amb la resta de l'almívar. Per acabar, ho taparem amb el film transparent i ho deixarem reposar un mínim de 4 hores, millor tota la nit. Ho desemmotllarem i ho servirem ben fred.
Bon profit! :D


Com que a ma mare li va fer vergonya posar
per la càmera, vaig haver-hi de sortir jo XD
PS: Respecte l'entrada anterior, he de confessar que m'han agradat més els whoopie pies que els cupcakes... Com que no duen tan farcit i tenen menys pa de pessic són més lleugers. Així et quedes amb ganes de repetir!

dimarts, 5 de febrer de 2013

Whoopie pies de xocolata

Per fi avui he acabat els exàmens! Ja sóc lliure! ^0^
Quan he arribat a casa el primer que he fet (a part de tirar la motxilla amb els apunts per sobre el llit de qualsevol manera...) ha estat posar-me a la cuina! Havia de preparar uns pastissets per un aniversari! :D
Fa temps va ser l'aniversari de la meva amiga Maria, però com que tothom estava enfeinat per culpa dels exàmens no vam poder celebrar-ho com tocava. Per aquest motiu avui us presento aquests whoopie pies que he fet festejar-ho ^^

Els whoopie pies són uns pastissets en forma de sandvitx que tenen origen a l'est d'Amèrica del Nord. Espero que els fanàtics dels cupcakes em perdonin pel que diré: personalment, els whoopie pies em recorden als cupcakes, però simplement els veig amb una presentació diferent. Ambdós duen alguna crema de mantega o buttercream com a farcit i estan fets com amb una base de pa de pessic. Espero, però, no haver ferit sensibilitats amb aquesta afirmació.
Originàriament, els whoopie pies estaven fets amb un pa de pessic de xocolata i duien una crema de mantega amb sabor a marshmallow (és sabor a "Nube"). Se'ls atribueix la creació als Amish; tres estats d'Amèrica se n'atribueixen l'origen, però encara no hi ha res clar XD Si en voleu saber més podeu llegir-ho aquí.

Com que li tinc una mica de mania a la crema de mantega (simplement m'esgarrifa la quantitat de sucre i mantega que duu) i creia que la nata no m'aguantaria fins l'hora de degustar-los, he farcit els whoopie pies amb Nutella.

Ingredients (per unes 20 parelles):
  • 175 g de farina tamisada
  • 120 g de sucre glass
  • 100 g de mantega a temperatura ambient
  • 2 ous
  • mig sobre de llevat en pols
  • 30 g de cacau en pols tamisat
  • nutella per farcir
Procediment:
  1. Per començar hem de preescalfar el forn a 180ºC i preparar les safates del forn; en necessitarem dues i les haurem de cobrir amb paper de fornejar.
  2. A continuació, desfarem la mantega i la batrem amb el sucre fins que estigui lleugerament espesa, aproximadament durant 5 min. Llavors afegirem els ous d'un en un, i batrem bé després de cada addició.
  3. Seguidament afegirem la farina, el llevat i el cacau i ho mesclarem bé fins obtenir una massa homogènia.
  4. Després haurem de posar els cercles de massa sobre el paper vegetal. Per fer-ho podem usar una màniga pastissera; però si ho preferiu poder fer-ho amb una cullera. Només haurem d'agafar amb una cullera una mica de massa, posar-la sobre el paper i amb una altra cullera neta (mullada amb aigua tèbia) aplanar la bola de massa i distribuir-la fins obtenir un cercle ben maco. Haurem de ser previsors i deixar prou espai entre els cercles ja que és una massa que després s'infla; per això seria convenient deixar-hi uns dos dits de separació.
  5. Un cop tinguem els cercles de massa preparats els fornejarem durant 10 min. El meu consell és que s'enforni una safata primer i una altra després. Quan estiguin cuits retirarem el paper de la safata i els deixarem refredar.
  6. Un cop freds, els desenganxarem del paper, untarem cada meitat amb nutella i els taparem. Els podem decorar amb sucre glass, amb glassa, amb "xurrets" de xocolata, amb confeti...
Bon profit! :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...