divendres, 25 d’octubre de 2013

Amanida alvernesa de formatge blau i raïm

L'amanida d'avui  porta un formatge molt especial portat per un amic d'en Jordi que ha tornat de viatge des d'Alvèrnia, regió famosa, entre d'altres coses, pel Blau d'Alvèrnia. Aquest formatge té un sabor fort i aromàtic que sembla contenir el sabor de les herbes que creixen per aquesta zona volcànica del sud francès. 


Ingredients:
  • amanida variada
  • raïm
  • poma golden
  • nous
  • panses
  • formatge blau alvernès
  • oli i vinagre
Procediment:
  1. Per començar hem de distribuir l'amanida variada en la base de la safata.
  2. De forma aleatòria i escampant-ho per tota la superfície de l'amanida, haurem de repartir trossets de la resta d'ingredients. És recomanable posar la poma just abans de degustar l'amanida per tal d'evitar que s'oxidi.
  3. Abans de degustar-ho, ho amanirem bé.
Bon profit!

dimarts, 15 d’octubre de 2013

Pastís mousse de iogurt i préssec

El dijous passat va ser el meu aniversari, ja en tinc 23! El vam celebrar el diumenge previ, perquè el meu regal d'aniversari era un viatge a París. Era sorpresa, no vaig saber res fins a l'aeroport!
Va ser un viatge perfecte, París em va encantar ^^ Hi havia anat moltes vegades amb la meva família, quan era més petita, però anar-hi amb en Jordi va ser molt diferent... La ciutat em va enamorar. El que més em va agradar van ser les gàrgoles de Notre-Dame, la Santa Capella de París i la Torre Eiffel quan s'il·lumina quan es fa fosc...
Em va sorprendre que els macarons valguessin per tot arreu 1€! No crec que faci falta afegir que me'n vaig inflar XD Els adoro... Hahaha
Al final, el meu autoregal d'aniversari no va ser cap llibre de Pans.. Com jo volia, sinó que vaig caure la temptació en una llibreria parisina... I em vaig comprar un super llibre ple de receptes de macarooooooooooons!! Òbviament, pròximament en tindreu alguna recepta!


Però bé, pel meu aniversari vaig fer aquest pastís mousse pq em venia de gust un pastís lleuger. El vaig veure al blog Cuina per Llaminers, és un blog que m'encanta i segueixo des de fa molt i molt de temps!

Ingredients (24 cm):
  • Pa de pessic:
  • 3 ous
  • 75 g de sucre
  • 100 g de farina
  • ratlladura de llimona
  • Mousse de iogurt:
  • 3 iogurts grecs de 125ml
  • 250 ml de nata
  • 65 g de sucre
  • 3 préssecs en almívar (serien 6 meitats)
  • 4 fulles de gelatina
  • Cobertura de préssec:
  • 250 ml de préssec en almívar fet puré
  • 2 fulles de gelatina
Procediment:
  1. Per començar hem de batre els ous amb el sucre fins que la mescla blanquegi. S'hi afegeix la farina tamisada i la ratlladura de llimona.
  2. Si es tenen dos motlles, millor, sinó haureu de fer com jo i separar la massa en dos per aconseguir fer dues planxes de pa de pessic. Untarem el motlle amb una mica de mantega i ho courem al forn, prèviament preescalfat a 180ºC, durant 4-5 min. Ha de quedar una planxa de pa de pessic ben primeta.
  3. Un cop fetes, les deixarem refredar i les reservarem per després.
  4. Per fer la mousse, primer haurem d'hidratar les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda. En un altre bol, mesclarem els tres iogurts amb el sucre. A continuació, es desfarà la gelatina escorreguda durant 10 segons al microones i l'integrarem a la mescla de iogurts.
  5. Seguidament, muntarem la nata i un cop la mescla de iogurt+gelatina s'hagi atemperat, ho barrejarem tot amb suavitat per evitar que la nata s'abaixi.
  6. Llavors, hi agregarem els préssecs talladets ben petits.
  7. Per començar amb el muntatge primer haurem de posar una planxa de pa de pessic en la base d'un motlle desmuntable, el mullarem amb l'almívar, hi posarem la meitat de la crema preparada, hi col·locarem al damunt una altra planxa de pa de pessic empapada d'almívar i finalment hi aboquem la resta de massa, procurant que quedi ben llisa.
  8. El pastís l'haurem de deixar quallar un mínim de 2 hores. Passat aquest temps ja podrem preparar la cobertura.
  9. Per fer-ho, haurem d'hidratar les fulles de gelatina amb aigua. Quan ja estigui a punt, la desfarem al microones durant 10 segons i llavors ho mesclarem amb el puré de préssecs prèviament preparat.
  10. Haurem d'abocar aquesta crema de préssec al damunt de la mousse de iogurt i ho reservarem un mínim d'una hora per a que qualli.
  11. Abans de servir, ho desemmotllarem amb cura i ho decorarem al gust.
  12. Per fer uns talls perfectes, és recomanable guardar-lo 15 min abans de servir-lo.
Bon profit! :D

divendres, 4 d’octubre de 2013

Iogurts casolans amb maduixes

A casa meva solem fer iogurts casolans perquè a part de ser súper fàcils de fer, estan deliciosos! En tornar d'un llarg cap de setmana de casa d'en Jordi, vaig trobar-me la nevera de casa plena de iogurts... Vaig ser tan i tan feliç que en haver-se acabats tot, li vaig suplicar a ma mare de tornar-ne a fer més, i  així, poder compartir la recepta al blog. Ella va estar-ne encantada XD


Ingredients (per a 8 iogurts):

  • 1 l de llet (semidesnatada, en el nostre cas)
  • 1 iogurt (Danone)
  • 7 cullerades soperes de sucre
  • melmelada de maduixa al gust (una cullerada en el fons de cada potet)
Procediment:
  1. Per començar hem de preparar un cassó on hi introduirem la llet, el sucre i el iogurt. A foc molt baix (si hi posem el dit no ens hem de cremar, ha d'estar tèbia i prou), barrejarem constantment fins que el sucre s'hagi desfet per complet.
  2. Prèviament haurem posat la melmelada al fons de cada recipient, haurem de tenir en compte que si som massa generosos, hi cabrà menys iogurt (i ens en sobrarà una mica).
  3. Per acabar, omplirem els recipients fins a dalt de tot amb la mescla preparada i prepararem la iogurtera seguint les indicacions del fabricant.
  4. Un cop estan fets, els guardarem a la nevera cobrint-los amb paper film fins al moment de ser degustats.

Bon profit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...