dijous, 14 de novembre de 2013

Avui la cosa va de truites

Com us vaig comentar en la entrada anterior, dissabte passat va ser la festa sorpresa d'aniversari de la meva iaia Rosita. Ella estava mirant el programa de la Teresa Campos quan tota la família va entrar de cop en el seu menjar i vam interrompre la cançó que cantava en Sergio Dalma per felicitar-la. No s'ho esperava gens!! Es va emocionar i tot :)
Com que era tot sorpresa, i ella viu a casa nostra, vam decidir que cadascú aportés alguna cosa, perquè sinó ens hauria vist massa estona a la cuina i hauria sospitat.
Nosaltres vam fer dues truites: una de carbassó, surimi i gambetes (la preferida d'en Jordi) i una altra d'espinacs i formatge de cabra. Les dues van ser un èxit ^^


Truita d'espinacs i formatge de cabra
Ingredients (26 cm):
  • Panses al gust (com que a nosaltres ens agraden molt, les tenim en un recipient. És per això que no sé quina quantitat vaig afegir-ne, només puc dir-vos que vaig afegir 7 grapadets XD)
  • mig rulo de formatge de cabra (l'altra ens la vam menjar per berenar, la meva germana és una "devora-formatges", però es pot afegir perfectament)
  • 500 g d'espinacs congelats
  • 1 ceba
  • 7 ous
Procediment:
  1. Per començar vam coure la ceba fins que va quedar tendra. Seguidament hi vam afegir els espinacs i les panses.
  2. Mentre es coïa tot, en un bol, vam batre els ous amb un pessic de sal. Quan el que hi havia a la paella va estar fet, ho vam abocar en el bol i ho vam mesclar per tal d'integrar bé la mescla. Va ser llavors quan hi vam agregar el formatge de cabra tallat en dauets petits.
  3. Llavors ho vam retornar a la paella i a foc mitjà vam coure la truita.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Truita de carbassó, surimi i gambes
Ingredients (26 cm):
  • 1 carbassó gros
  • 400 g de gambetes
  • 250 g de surimi (baretes de cranc)
  • 7 ous
  • oli d'oliva, sal
Procediment:
  1. Per començar vam pelar i tallar el carbassó en trossos petits i els vam coure a la paella, després de salar-ho amb una mica de sal. Un cop va estar cuit, hi vam afegir les gambetes i el surimi també tallat en porcions d'un parell de centímetres i just hi vam donar un parell de voltes en la paella, també vam aprofitar per rectificar el gust de sal, ja que la mescla tendeix a ser "dolça".
  2. Mentre es coïa tot, en un bol, vam batre els ous amb un pessic de sal. Quan el que hi havia a la paella va estar fet, ho vam abocar en el bol i ho vam mesclar per tal d'integrar bé la mescla.
  3. Llavors ho vam retornar a la paella i a foc mitjà vam coure la truita.
Bon profit!

dissabte, 9 de novembre de 2013

Pastís de crema Boston (Boston cream pie)

Avui és l'aniversari de la meva iaia, fa 79 anys. Ella no ho sap, però anit hi ha una festa sorpresa per celebrar-ho. No s'ensuma res, perquè demà ens invita a tota la família a dinar a un restaurant. Tot i que m'ha vist traginant per la cuina amunt i avall, fent aquest pastís XD Es pensa que serà per berenar, després del dinar de demà. Però està ben equivocada!!

Anem al tema!

Ingredients (motlle de 24 cm):
Pa de pessic:
  • 175 g de mantega
  • 175 g de sucre
  • 175 g de farina
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • 3 ous

Crema pastissera:

  • 500 ml de llet
  • 100 g de sucre
  • 4 ous
  • 40 g de maizena
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • un pessic de sal
Cobertura:
  • 150 g de xocolata negra
  • 100 ml de nata
Procediment:
  1. Crema Pastissera: Aquesta recepta s'ha de preparar amb un dia d'antelació per tal d'aconseguir la textura adequada de la crema pastissera, és per això que jo el vaig començar ahir. Així doncs, hem d'agafar un recipient apte per anar al foc (casso) on hi introduirem tots els ingredients per fer la crema junts, els batrem amb la batedora per tal d'integrar-los i obtenir una crema fina sense grumolls.
  2. Llavors ho portarem al foc i ho remourem constantment fins que espesseixi. Finalment, serà qüestió de reservar-ho a la nevera fins a l'hora de servir. (Per evitar que se'ns formi cap pel·lícula en la superfície, és molt útil cobrir-ho amb paper film, tocant la crema).
  3. Pa de pessicPer començar hem de preescalfar el forn a 180ºC. Seguidament haurem de batre la mantega fins que blanquegi i estigui lleugera i esponjosa.
  4. Després haurem d'agregar un a un els ous, sense deixar de remenar. A continuació, afegirem la vainilla i batrem bé fins que la massa estigui ben integrada.
  5. Llavors hi incorporarem la farina i el llevat, tamisats. Haurem de mesclar-ho tot amb moviments d'amunt a baix fins a obtenir una massa homogènia.
  6. Finalment repartirem la massa al motlle i ho courem durant 20-25 min, o bé, fins que el pa de pessic estigui daurat; sabrem que està cuit introduint-hi un escuradents.
  7. Després haurem de deixar refredar el pa de pessic en una reixeta i quan estigui fred el tallarem en dos i podrem procedir al muntatge. Veureu que té una textura molt esponjosa.
  8. Muntatge: Un cop tenim la crema pastissera preparada i el pa de pessic fred, hem de tallar-lo per la meitat. En un dels costats hi estendrem la crema pastissera sense arribar a l'extrem i a continuació, a sobre de la crema, hi posarem l'altre capa de pa de pessic. Pressionarem una mica, lleugerament, fins que comenci a veure's la crema, és a dir, que hagi quedat ben repartida per tot el pastís. Llavors ho reservarem per preparar la cobertura.
  9. Cobertura: Hem de desfer la xocolata, ja sigui al bany maria o al microones (en curtes tandes de pocs segons, per evitar que se'ns cremi) i quan estigui fosa, li addicionarem la nata a temperatura ambient. Ho barrejarem manualment amb una vareta, fins que estigui tot integrat. Haurem de deixar que perdi la calor i que la mescla s'espesseixi una mica i agafi cos, llavors l'abocarem a sobre el pastís i amb l'ajuda d'una espàtula o ganivet llis, l'estendrem per tota la superfície deixant caure la xocolata sobrant pels costats.

Bon profit!

divendres, 8 de novembre de 2013

Crema pastissera



Ingredients per a la crema
  • 500 ml de llet
  • 100 g de sucre
  • una beina de vainilla
  • 40 g de maizena (farina de blat de moro)
  • 4 ous
  • un pessic de sal
Procediment (surten 750 g aprox.)
  1. Per començar a fer-la, hem de col·locar tots els ingredients en un casso i els batrem bé amb la batedora, així evitarem que se'ns formin grumolls.
  2. Llavors ho portarem al foc (foc mitjà-baix) i ho remourem constantment fins que espesseixi.
  3. Finalment, serà qüestió de reservar-ho a la nevera fins a l'hora de servir. (Per evitar que se'ns formi cap pel·lícula en la superfície, és molt útil cobrir-ho amb paper film, tocant la crema).

dilluns, 4 de novembre de 2013

Pasta amb moniato i tomàquets

A casa ens agraden moltíssim els moniatos, per mi, són el millor de la tardor... Acabats de coure al forn, menjats per postres són la millor delícia ara que ja comença a venir el fred. La tardor és una de les meves estacions preferides perquè els arbres s'engalanen d'ocres, grocs i vermells, no ho sé, la trobo simplement fascinant :) Llàstima que amb el temps perdin les fulles i cada cop faci més fred. Per sort aviat podré recuperar la meva bufanda del fons de l'armari, quina il·lusió! :D


En fi, després d'haver menjat panellets i moniatos al forn durant aquest cap de setmana, per Tots Sants, he pensat que podíem provar de menjar moniatos d'alguna forma diferent! I ha sortit això XD

Ingredients (4 persones):
  • 300 - 400 g d'espaguetis
  • 3 moniatos petits
  • 2 tomàquets
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • oli d'oliva
  • sal, julivert, orenga
Procediment:
  1. Per començar hem de picar la ceba i coure-la fins que estigui cuita, a foc baix. Mentre la ceba es cou, hem de ratllar el tomàquet i sofregir-lo amb la ceba i hi agregarem una cullerada d'orenga.
  2. Mentrestant, hem de tallar els moniatos i el pebrot en trossets ben petits. Un cop tallats, els afegirem a la paella amb el sofregit i els courem a foc baix, per tal que el moniato quedi cuit i alhora ben tendre.
  3. Mentre fem els moniatos, hem de bullir la pasta seguint les indicacions del fabricant en una olla amb aigua bullent i sal. Ho haurem d'anar removent de tant en tant per tal d'evitar que se'ns enganxi la pasta al fons.
  4. Quan la pasta estigui cuita, l'escorrerem i la repartirem als plats. Llavors només caldrà posar el farcit per sobre la pasta i degustar calent.
Bon profit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...