divendres, 29 de juny del 2012

Gaspatxo

La recepta d'avui ens la va donar, a ma mare i a mi, la veïna que vivia davant de casa.
Era la típica velleta que sempre duia un somriure a la cara i un davantal posat. Estava enamorada de la cuina i cuidava les seves flors amb amor. Me la vaig estimar com si fos la meva pròpia iaia, i és per això que la recepta d'avui està dedicada a la senyora Antònia.



Ingredients:
- 0,5l d'aigua
- 1 got petit d'oli i 1/2 got petit de vinagre
- 1/2 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 4 tomàquets grossos i madurs
- pa
- sal
- (1/2 cogombre, la seva recepta en duia, però nosaltres no el posem)

[Altres variants de la recepta duen alls, ceba i potser més coses, però a ella no li agradava com quedava i nosaltres encara no hem provat de fer-ho, així ja ens encanta]


Procediment:
· Tallem a trossos els tomàquets i la resta de les verdures.
· Les col·loquem totes al vas de la batedora i ho triturem tot fins que quedi una salsa homogènia.
· Rectifiquem la sal i hi afegim el pa esmicolat, l'oli, el vinagre i l'aigua.
· Tornem a batre, si queda massa espès s'hi ha d'afegir més aigua, sinó una mica més de tot, especialment pa.
· Per no trobar grumolls, haurem de colar el gaspatxo abans de servir-lo ben fred.
· Es pot acompanyar amb trossos de verdura, crostons de pa, amb un rajolí d'oli i una mica de pebre negre. S'ha de servir molt fred ja sigui en un bol com si fos una sopa, o bé en una copa per beure-ho.

Bon profit!!

2 comentaris:

  1. Ideaaal per aquestes temperatureees!! Quina calor!!! Ben fresquet està molt molt bo! :D

    ResponElimina
  2. Aquesta nit provaré de fer-lo a veiam com surt. Sa meua tia Cati també fa un gaspatxo molt i molt bo, diria que es seu procediment és una mica diferent però és que això... A cada casa és un món. Lo important és que siguin bons :p

    I amb so de sa senyora Antònia... m'hi ben llep es dits!

    ResponElimina

Moltes gràcies per aportar el teu granet de sorra comentant el meu blog. És molt gratificant rebre aquestes petites recompenses ^^
Moltes gràcies per estar aquí, espero tornar-te a veure aviat! :D