dimecres, 1 de maig del 2013

Flam de quallada i formatge

Feliç dia del treballador!
Ara bé, imagino que tots els que us agradi cuinar avui us haureu delectat un parell d'horetes "treballant" i fent porqueries a la cuina ^^ Almenys és el que he fet jo! (Després de dinar m'hauré de posar amb la feina de la uni, però el matí el volia per mi).

Volia comentar-vos, que el dilluns vaig començar les pràctiques al SAQ (Servei d'Anàlisi Químic) de la UAB. Estaré fent recerca (m'han donat una bata amb el meu nom i tot ^0^) i imagino que entre la feina de la uni i la investigació, la freqüència de penjar entrades disminuirà (per anar bé és el que hauria de passar XD).
Estic molt emocionada i alhora espantada amb aquestes pràctiques. Estic al costat de grans investigadors (alguns d'ells han elaborat un mètode analític super complex que jo hauré de modificar sobre la marxa per adaptar-ho a la meva mostra) i sé que m'ajudaran en tot el que calgui (només sóc una estudiant XD), però és normal que em senti una mica insignificant sobre tot al principi ^^" Les màquines que hi ha al lab valen més que tot el que guanyaré al llarg de la meva vida!
Demà hauré de fer uns tests per avaluar la meva exactitud i precisió analítica! Espero que em surti bé a la primera! XD (Ja m'he llegit un munt de PNT (protocol normalitzat de treball) i en principi la teoria la duc bé, però la pràctica ja és una altra cosa XD)

En fii, sento tot aquest volum d'informació, però necessitava justificar la meva futura absència!

Anem amb la recepta! :D


Ingredients:
  • un sobre de quallada (royal)
  • 1 ou
  • 100 g de sucre
  • 200 g de formatge tipus philadelphia
  • 250 ml de llet
  • caramel líquid
Procediment (per a 6 flameres):
  1. Per començar hem caramel·litzar el fons dels motlles on farem els flams.
  2. A continuació, hem de batre tots els ingredients i quan obtinguem una mescla homogènia, ho posarem al foc. Ho haurem de remenar constantment amb les varilles de ma fins que arrenqui el bull. Ho retirarem del foc immediatament i ho posarem dins els motlles.
  3. Ho deixarem reposar a la nevera durant quatre hores i ho degustarem fred. (Si no volem la capa de crema en la superfície hem de tapar els motlles amb paper d'alumini o paper film).
Bon profit! :D

25 comentaris:

  1. T'aniran de cinya les pràctiques segur!!! ^^ Sort demà amb el test!! ^^
    Un petó.

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats per aquesta beca Laia! segur que seràs una gran investigadora i que te'n sortiràs la mar de bé.
    Nena aquest flam ha de ser boníssim! el provarem :) Petons i sort!!

    ResponElimina
  3. Hola :), termino de conocerte!!! cuantas recetas y que ricas, me encantan, este flan tiene que estar exquisito, me ha gustado mucho la elaboración y los ingredientes, Un besito

    ResponElimina
  4. El flan tiene una pinta genial! Te ha quedado super! Te deseo mucha suerte con tus investigaciones! Besos de Pasta Academy!

    ResponElimina
  5. moltes felicitats pels teus progressos en la Uni.
    has preparat un flam, ............... deliciós

    ResponElimina
  6. Segur que les pràctiques et van tan bé com la teoria! Esperem les teves entrades, encara que sigui menys sovint! Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Muchas felicidades por la beca, me alegro mucho por ti! Veras como todo va a salir muy bien ;) Aprende mucho, guapa!!
    El flan delicioso, jajajja que se me olvidaba :D

    ResponElimina
  8. Encara que puguis publicar poc és per una bona causa! Felicitats, segur que aprofitaràs la beca al màxim! I aquest flamet... és una delícia!! Petons

    ResponElimina
  9. Un flan riquísimo, que cremoso. Felicidades, Laia, me alegro mucho por ti. Bss.

    ResponElimina
  10. quina recepta tant fàcil! i segur que estava molt bona, amb un sol ou, i em sembla que encara me'n queda algun. haure de provar de fer-la!

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta!! per cert tens un regal al meu blog!

    ResponElimina
  12. Recepta facilíssima! A més porta els mateixos ingredients que el pastís de formatge sense forn que tenim al blog i que m'encanta, així que aquests flams han d'estar boníssims!
    Sort amb les pràctiques, segur que et surten genial i aprens un munt!

    ResponElimina
  13. UMMMM DELICIOSO,ME ENCANTA LO MISMO QUE TU BLOG CON TU PERMISO ME QUEDO POR AQUI PARA SEGUIRTE E INVITARTE AL MIO SI TE APETECE.BSSSS
    http://123acomer.blogspot.com

    ResponElimina
  14. Una recepta molt fàcil i molt bona.
    Que et vagin molt bé les practiques, tot i que no tinguis massa temps de publicar receptes, una de tant en tant si porfaaaaaaaaaaa.
    Petons

    ResponElimina
  15. Un flam molt bo!

    I ànims amb les pràctiques, que segur que van molt bé!!

    Petons!

    ResponElimina
  16. Ei moltíssimes felicitats per la beca, quina experiéncia més xula!!

    aquests flams son genials :D

    xxx

    ResponElimina
  17. anims que si amb aixo de les receptes ho fas tan bé ... el analisi ,segur que no son tan complicats!!!

    ResponElimina
  18. No l'he fet mai el flam amb formatge, i sembla deliciòs amb la teva recepta! Tindrem que provar! petons

    ResponElimina
  19. Laia, espero que t´hagi anat molt be el test d´exactitud i precisió! Segur que si ho fas igual que les receptes t´haurà sortit moolt be :)

    Anims i petons

    ResponElimina
  20. Un flan con queso crema delicioso.Besos cielo

    ResponElimina
  21. Que buen flan, Laia. Tiene una pinta muy buena.
    Saludos

    ResponElimina
  22. Per cert, ho oblidava, t'he escollit per un premi, si passes pel meu bloc ho veuràs!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  23. Que sàpigues que a part del premi de la Mònica, tens un altre esperant-te a la meva cuina!

    Petons!

    ResponElimina
  24. Espero que las prácticas vayan lo mejor posible y complementen de forma positiva tu formación.

    En cuanto a la receta decirte que me comería un par de ellos sin dudarlo un momento...

    Petons

    ResponElimina
  25. M'ha quedat boníssim!!! molt fàcil de fer i impressionant!!! Gràcies perquè això de no haver de fer servir el forn ni el bany maria és una gran avantatge si no es té temps i es volen fer postres ben bones i casolanes!! ;)

    ResponElimina

Moltes gràcies per aportar el teu granet de sorra comentant el meu blog. És molt gratificant rebre aquestes petites recompenses ^^
Moltes gràcies per estar aquí, espero tornar-te a veure aviat! :D