dissabte, 2 de juny del 2012

Galetes de llimona

Avui tenim una altra recepta ben dolça i cruixent!
Es tracta d'unes galetes de llimona ben especials. Normalment les galetes porten ous i llet, però resulta que aquestes només tenen farina, mantega i sucre. Així que avui us presento una recepta ben fàcil i econòmica!

                      

Ingredients (a mi m'han sortit 35 galetes):
- 150g de mantega a temperatura ambient
- 50g de sucre "glass"
- ratlladura de 2llimones
- 170g de farina
- paper vegetal

Per a qui no li agradi pesar els ingredients o simplement no tingui bàscula per mesurar-los acuradament... Un got normal de beure equival a 125-150g aproximadament. Així doncs, jo he posat 1got de mantega, gairebé 1/2 got de sucre i finalment, 1got i 1/4 de farina.
Com que no disposava de sucre glass, he agafat sucre normal i l'he tamisat, no hi ha res millor que ser enginyós!

Procediment:
· Primer de tot hem de col·locar la mantega en un bol i batre fins que quedi una textura cremosa. És molt important que la mantega estigui a temperatura ambient ja que sinó, quan incorporem el sucre aquest no es dissoldrà. Si per contra, la mantega està totalment fosa, quedarà una textura diferent.
· Seguidament hi incorporem el sucre a poc a poc fins que notem que s'ha agregat a la massa.
· A continuació, ratllem la pell de les dues llimones evitant arribar a la part blanca ja que podria donar-li a les galetes un lleuger toc amarg.
· Finalment, agreguem la farina a poc a poc mentre l'anem tamisant i barrejant. Sabrem que està tot mesclat quan la massa ja no s'enganxi (massa) a les barilles.
· Fem una pilota amb la massa i la guardem durant aproximadament unes tres horetes. Jo l'he deixat tot un dia per assegurar-me que la massa fos ben freda. És molt important que estigui ben freda, ja que així tindrà una consistència més dura i serà més fàcil aplanar-la i tallar-la amb el motllo.
· Un cop ha passat aquest temps, preescalfem el forn a 180ºC, aplanem la massa i fem galetes amb la forma desitjada.
· Per acabar les hem de coure al forn durant uns 10-15min, fins que tinguin els extrems lleugerament dauradets.
· Una possible forma de presentació seria empolvorant-les amb sucre glass, o bé, pintant-les amb clara d'ou abans de fornejar-les per deixar-les lluentes (jo hi he pensat tard...).



Bon profit!

1 comentari:

  1. Pareix ben bona de fer aquesta recepta! Crec que tant en Joan com a jo mos interessa a prou!

    Ja tenim cosa amb què celebrar s'haver fet sa cuina neta aquesta tarda.


    Demà porta'n! (k)

    ResponElimina

Moltes gràcies per aportar el teu granet de sorra comentant el meu blog. És molt gratificant rebre aquestes petites recompenses ^^
Moltes gràcies per estar aquí, espero tornar-te a veure aviat! :D