divendres, 27 de juliol del 2012

Pastissets de pastanaga amb formatge

Feia dies que tenia ganes de fer alguna altra cosa dolça. El Jordi menjava pastanagues per posar-se moreno, li'n vaig robar una i al tastar-la vaig trobar que era una delícia! Eren unes pastanagues dolcíssimes, així que havia de fer algun experiment amb elles! Vaig aprofitar la tarda d'ahir, que feia mal temps a Formentera, per fer això:


Ingredients: (m'han sortit 16 pastissets) 
· 140g de farina(1 tassa)
· 150g de sucre (3/4 tassa)
· 1 culleradeta de llevat
· 250g de pastanaga (2 tasses)
· 200ml/190g (1tassa) d'oli de girasol
· 2 ous
· 1 pessic de sal
· 1 culleradeta de canyella
· 1 culleradeta de vainilla
~ per a la cobertura:
· 100g de mantega
· 400g de philadelphia (2 tarrines)
· 1 tassa de sucre glass
· 2 culleradetes de vainilla

Procediment:
- Per començar hem de pelar i ratllar les pastanagues. Les reservem en un recipient.
- Seguidament hem de mesclar tots els ingredients sòlids: tamisem la farina amb el llevat, la sal i la canyella, això també ho reservem en un altre recipient.
- A continuació batem els ous fins que quedi una massa homogènia i brillant. Després hi afegirem a poc a poc el sucre, batent amb intensitat. Un cop el sucre s'hagi integrat bé a la massa, hi abocarem amb compte, com si féssim maionesa, l'oli i també ho mesclarem tot bé. Per acabar hi posarem la culleradeta de vainilla.
- Quan ja tenim tots els ingredients líquids mesclats, hem d'afegir la mescla sòlida (farina, llevat, etc) sobre la mescla líquida i barrejar bé.
- Finalment, incorporarem la pastanaga ratllada a la mescla resultant i ho mesclarem tot amb cura.
- Per acabar hem de col·locar la massa en motlles de magdalena (omplint només fins la meitat dels papers) i coure-ho al forn, preescalfat a 180º, durant uns 20min o bé fins que estiguin cuits del tot comprovant-ho amb un escuradents.
- Un cop estiguin llestos els haurem de deixar refredar sobre una reixeta i esperar a que refredin. Passat aquest temps se'ls haurà de treure del motlle.
- Seguidament haurem de fer la cobertura de philadelphia. Primer de tot haurem de desfer la mantega fins una textura pomada i la mesclarem bé amb el sucre glass. Quan ho tinguem integrat incorporarem el formatge philadelphia i la vainilla, mourem fins que quedi una massa espesa. Posarem la massa en una màniga pastissera i ho decorarem.
- Ho deixarem refredar a la nevera fins al moment de degustar-ho.


Bon profit!

1 comentari:

  1. Te una pinta exquisita! Jo no n'he fet encara de pastís de pastanaga, però l'latre dia una companya en va portar un a la feina que havia fet ella i estava deliciós! Mira que jo no sóc massa de les pastanagues però en pastís estan bonísimes! I la combinació amb el formatge que has fet em sembla fantàstic!
    Un petonet!

    ResponElimina

Moltes gràcies per aportar el teu granet de sorra comentant el meu blog. És molt gratificant rebre aquestes petites recompenses ^^
Moltes gràcies per estar aquí, espero tornar-te a veure aviat! :D