dimecres, 15 d’agost del 2012

Carlota de carbassó farcida de verdures i carn

Avui participo per primera vegada en la recepta del 15.

La recepta del 15 és una iniciativa creada per Xocolata Desfeta i Els Fogons de la Bordeta. No és cap concurs, és una convocatòria per a totes aquelles persones que ens apassiona la cuina.
Cada dia 20 es proposa un ingredient i el següent dia 15 és quan s'ha de presentar una recepta amb l'ingredient escollit. Un cop hi participes no s'ha de seguir de forma obligatòria, simplement es participa quan es vol, sense cap compromís.

El passat dia 20 es va escollir el carbassó! És una de les meves hortalisses preferides! A casa en mengem molt sovint: en forma de crema, de truita, rodanxes arrebossades, en pizza...

Volia fer alguna cosa original per estrenar-me en aquesta iniciativa, així que he triat: una Carlota de carbassó farcida de verdures i carn!


Ingredients (per a 4 persones):
· 1 carbassó gran
· 1 pastanaga
· 2 cebes (jo n'he posat una de moolt gran)
· 1 pebrot verd
· formatge en lonxes
· 200g de carn picada
· oli d'oliva verge extra
· sal, pebre
· 1 cullerada de farina
· 1 got de llet (jo hi he posat llet de soja)

Procediment:
- Per començar hem de netejar el carbassó i tallar-lo en tires llargues amb un pelador. 
- Seguidament les haurem de posar a bullir en una cassola amb abundant aigua bullent i sal. S'ha de coure durant uns 6-8 min, just fins que perdi la rigidesa (sinó se'ns desfaran les tires). Les deixarem refredar i assecar en un plat amb paper de cuina.
- A continuació netejarem, pelarem i picarem la ceba, l'all, el pebrot i la pastanaga; els courem en aquest ordre en una paella amb poc oli i una mica de sal.
- En una altra paella courem la carn picada, salpebrada amb sal i pebre. Quan ja gairebé estigui cuita l'introduirem a la paella de les verdures i deixarem que tot s'acabi de coure.
- Un cop estigui tot cuitet, hi afegirem una cullerada sopera de farina, escampant-ho i distribuint-ho per tot arreu i després un got de llet (és preferible que la llet estigui a temperatura ambient, així no es formaran grumolls). Ho remenarem tot bé fins que es formi una crema que lligui les verdures i la carn; salpebrarem al gust i ho reservem.
- Preescalfem el forn a 200ºC.
- Llavors haurem de folrar els motlles amb film transparent i ho taparem amb les tires de carbassó, deixant que les tires pengin pels costats. Repartirem el farcit en els motlles i recollirem les tires de carbassó (de tal manera que es tapi el farcit) i tancarem els motlles.
- Per acabar, haurem de tombar les carlotes en una plata del forn i ho fornejarem durant uns 15min. Passat aquest temps els posarem unes lonxes de formatge i les gratinarem durant 3-4 minuts (o bé fins que es tornin daurades).


Bon profit!

11 comentaris:

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Deliciós! Té una pinta exquisita! Benvinguda al repte de la recepta del 15! ^^

La Galeteria... Patricia ha dit...

Tens unes receptes molt interessants! M'encanten...

La Galeteria... Patricia ha dit...

Tens unes receptes molt interessants! M'encanten...

La Galeteria... Patricia ha dit...

Tens unes receptes molt interessants! M'encanten...

La Galeteria... Patricia ha dit...

Perdò! Semblava qe no funcionava! ;p

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hola Laia,
Una proposta molt bona i interessant.

Unknown ha dit...

Cuando vuelva tu novio de vacaciones, lo que te tiene que hacer es un monumento...!que pinta!. Un besoooo

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Com ens agrada veure cares noves pel 15, i més si porteu receptes tan delicioses com aquesta! Què bona i original!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

Carme i Omar ha dit...

Aquesta carlota de carbassó és molt original i té una presència fantàstica, ideal per sorpendre els convidats. M'encanta la idea, ha de ser boníssima.
El Philadelphia amb Milka és el primer cop que l'he tastat, em passava el mateix que a tu. L'he trobat bo i te'l recomano. Però per la cobertura crec que també podriem aconseguir el mateix efecte fent nosaltres mateixos la barreja amb xocolata.
Petons

Cupcakes Argentina ha dit...

Gracias por tu comentario, que bueno que te ha gustado mi blog! Espero verte pronto nuevamente cuando desees!

Un beso grande!

Macarena

Sussi Abel ha dit...

No coneixia el teu blog i gràcies a la recepta del 15 l'he descobert! ja m'he fet membre. M'encanta la proposta de la carlota.

Sussi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...