dimecres, 1 d’agost del 2012

Flam de taronja

Ahir per dinar necessitava uns postres ben dolços, així que pel matí vaig fer aquest senzill flam. El problema va ser que no estava prou fred per desmotllar-lo... Així que amb molta il·lusió el degustaré avui amb la família del Jordi!
Em va sortir un flam ben gros (motlle rectangular) i tres de petitets, així que les fotos són del berenar d'ahir. La presentació no és gran cosa ^^" però quan vaig decidir berenar no tenia res xuli per decorar-ho, no podia esperar per menjar-me'ls!



Ingredients:
· 1 pot petit de llet condensada (serien aproximadament 400g)
· 1/2 litre de llet
· 3 cullerades soperes de sucre
· 4 ous
· 2 taronges
· sucre cremat o caramel

Procediment:
- Per començar hem de rentar bé les dues taronges. Un cop fet això, ratllarem la seva pell i després n'exprimirem el suc.
- Posarem el suc i la pell ratllada en un bol i afegirem la resta d'ingredients. Ho batrem tot bé fins obtenir un líquid amb la superfície espumosa.
- Ara simplement haurem d'abocar-ho en una flanera que es courà al bany maria durant uns 30-45 min a 180ºC al forn (només amb el foc d'abaix).
- Abans de posar el líquid al recipient, es pot posar caramel líquid al fons. Per evitar que no es mescli amb la massa, es pot posar una estona al congelador i així tindrem les dues capes (flam i caramel) ben separades. També s'hi poden posar uns quants pinyons (a ma mare li encanta), però jo prescindeixo del caramel i dels pinyons ja que sóc d'aquelles persones rares que no els agrada el flam amb caramel, hahaha.
- Es pot decorar amb una mica de pell de taronja o bé amb unes fulletes d'herbasana (és una cosina de la menta, més dolça, però no és menta!)


Bon profit!

4 comentaris:

A qué huele mi cocina ... ha dit...

Hola Laia, encantada de conocerte. Muchas gracias por tu visita y tu cariñoso comentario. Espero que a partir de este momento compartamos muchas más recetas, aunque tenga que poner el traductor para que me sea más fácil entender las tuyas. ;-)) Un abrazo, Alicia.

Isabel ha dit...

Lo importante está en el interior ;)
Se ven muy ricos

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Tot i així tenen una pinta estupenda! I de ben segur eren deliciosos oi?? ^^

Cristina Perezfe ha dit...

Bua nena!! m-encanta aquesta recepta!!! algun dia la fare segur!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...