dimecres, 10 d’octubre del 2012

El pastís d'aniversari que sempre he somiat o Pastís 100% de Llimona

Avui és el meu aniversari i faig 22 anys. La meva gran passió són els dolços, ja fa anys que m'autoregalo alguna cosa especial...
Així que fa dues setmanes que busco el pastís ideal per mi!!



Després de consultar moltíssimes pàgines web... Com era d'esperar vaig acabar aterrant a la magnífica pàgina de la Martha Stewart i allà vaig trobar tants i tants pastissos que no vaig saber per on començar! Hahahaha!
Com que no sabia decidir-me vaig pensar que podria fer el pastís també pel blog i en honor seu vaig acotar la recerca: havia de ser un pastís de llimona!

Així que al final em vaig enamorar d'un pastís de llimona amb crema de llimona i swiss meringue buttercream!(no m'agraden els anglicismes si tenen traducció, però d'aquest encara no el sé).

Ingredients: [Quantitats extretes d'aquí]
Pastís de llimona [motllo de 24 cm de diàmetre]
· 1 cup = 2 sticks = 225g de mantega
· 3 cups = 330g de farina
· 1 c/s de llevat
· 2 cups = 450g de sucre
· 3 c/s de ratlladura de llimona
· 1 cup buttermilk (sèrum de llet: llet + 1 c/c de suc de llimona)
· 2 c/s de suc de llimona
· 1 c/c d'extracte de vainilla
· 1 pessic de sal
· 4 ous
Crema de llimona (Lemon Curd) [me n'ha sobrat una mica... L'he aprofitat per omplir uns macarons que he fet :P Han quedat deliciosos! El toc àcid els donava... un gust especial i únic ^^]
· 6 rovells
· ratlladura de 2 llimones
· 1/2 tassa de suc de llimona (unes 2)
· 12 c/s de sucre
· 1/2 tassa = 1 stick = 125g de mantega a Tº ambient
Swiss Meringue Buttercream
[AVÍS!!! Me n'ha sobrat moltíssim!! Hauré de fer cupcakes per aprofitar-ho! S'han de revisar les quantitats!]
· 4 clares
· 1 tassa = 225g de sucre normal
· 1 pound = 350g de mantega a Tº ambient
· extracte de vainilla
· colorant groc

Procediment:
Crema de llimona
- En un cassó hem de mesclar la ratlladura i el suc de llimona, el sucre i els ous. Ho hem de batre tot una mica i ho hem d'escalfar a foc mig-baig sense parar de barrejar en cap moment (o se'ns enganxarà).
- Tot seguit, hem d'afegir la mantega tallada a daus i seguim movent fins que la crema espesseixi (10min aprox).
- Finalment, la deixem refredar a temperatura ambient (opcional: podem passar la crema per un colador per eliminar la ratlladura. Jo no ho he fet; la crema ja ha quedat prou fina)

Swiss Meringue Buttercream
- Per començar hem de batre les clares i el sucre en un bol resistent a la calor col·locat sobre una cassola amb aigua bullent (bany Maria).
- Quan el sucre s'hagi dissolt i la barreja estigui tèbia  haurem d'incorporar el mesclador i ho batrem a velocitat alta fins que espesseixi. Després deixarem refredar, uns 10 min (és important que les clares estiguin suficientment temperades, sinó ens trobarem una sopa de mantega i ous).
- Llavors reduirem la velocitat a mitja-baixa i afegirem, a poc a poc, daus de mantega. Haurem de batre molt bé després de cada addició.
- Després hi afegirem el colorant i l'extracte de vainilla.
- Per acabar, reduirem la velocitat a baixa i batrem fins que quedi una mescla suau.

Pastís de llimona
- Primer de tot hem de preescalfar el forn a 180ºC i untar els motllos (en calen dos) amb mantega i farina.
- Després haurem de tamisar la farina, el llevat i la sal en un bol gran.
- A continuació, en un altre bol, batrem la mantega, el sucre i la ratlladura de llimona fins que quedi una textura cremosa i pàl·lida.
- Hi afegirem els ous, un a un, barrejant bé després de cada addició. Seguidament l'extracte de vainilla i la farina en tres addicions, alternant amb el sèrum de llet i el suc de llimona.
- Abocarem la mescla en els motlles preparats. I els courem fins que la superfície quedi dauradeta i també fins que l'escuradents surti net.
- Deixarem refredar en una reixeta durant 15 min i procedirem al muntatge! :D

Muntatge
- Per començar hem de col·locar un dels pans de pessic a baix i l'untarem amb la crema de llimona.
- A sobre hi col·locarem l'altre pa de pessic.
- Ho untarem tot amb el "swiss meringue buttercream".
- I per acabar ho decorarem al gust! ^^ [jo he confitat una llimona i amb tooota la cobertura que m'ha sobrat, li he ficat més colorant i n'he fet "cacargolets" XD]



Bon profiit! :D


A part de fer-me el meu pastís ideal...
Vaig fer-li un Sacher a la meva cosina Cristina.
Vam celebrar l'aniversari juntes, com sempre :)
PS: El pastís ha quedat deliciós! Després de tastar-lo ho he tingut clar... És el pastís que sempre havia somiat... ♥

8 comentaris:

Fórmules Culinàries ha dit...

Per molts anys Laia!!
quin millor regal q fer-te el teu pastís ideal!!
qls disfrutis molt!!
ptns!!

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

MOOOOLTES FELICITAAATS LAIA!! Uala uala uala!!! Quina pintassa aquest pastis de llimona.... segú que estava bo no... boníssim. A mi també m'encanten els pastissos de llimona :P! Gaudeix dels patitos!! ^^

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Amb una mica de retard... però tens un regalet en el meu blog d'aniversariii! ^^ Passa't a recollir-ho!
Un patunasuuu!

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Amb una mica de retard... però tens un regalet en el meu blog d'aniversariii! ^^ Passa't a recollir-ho!
Un patunasuuu!

JUEGO DE SABORES ha dit...

Con pasteles así seguro que la celebración fue estupenda!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/

Miquel ha dit...

aunque sea tarde feliz cumple y ademas asi celebrarlo en compañia es mucho mejor,tremendo este pastel de limón
peto

Miguel Hinojosa ha dit...

Me encanta el toque de limón en postres y tartas, este tuyo se aprecia fabuloso y el corte la verdad muy apetitoso.....felicidades !!!!

Sussi Abel ha dit...

Tinc uns amics que els hi encanta la llimona. M'apunto la recepta i segur que t'ho agrairan. Moltes felicitat!!! petons

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...