dilluns, 29 d’octubre del 2012

Pollastre a la sidra

Aquest dissabte passat va venir a casa nostra sa güela d'en Jordi (per a qui no conegui aquesta paraula formenterera, vol dir àvia).
Com que era una gran ocasió vam voler fer una recepta que estigués a l'altura.


Així que de segon plat vam fer pollastre a la sidra :D
(En la pròxima actualització presentaré els postres! ^0^)

Ingredients:
  • 80g de ceba escalunya picada
  • 1 gra d'all picat
  • 1 pollastre tallat a octaus
  • 40g de mantega
  • un raig d'oli d'oliva
  • 30ml de conyac
  • 500g poma golden
  • 180ml de sidra
  • 150ml de crema de llet
  • (opcional: prunes; a nosaltres ens encanten)

Procediment:
  1. Per començar hem de salpebrar el pollastre i li hem de donar color dins una paella amb la mantega i el raig d'oli. A continuació, hem de colar una part de l'oli i la resta l'hem de retirar en una cassola i l'hem de flamejar amb el conyac. Tot seguit hem de deixar que s'evapori tot el líquid i que l'oli suri de nou.
  2. En la paella d'abans hem de fregir l'all i la ceba amb una mica de l'oli que hem separat abans. Hem de baixar el foc fins que la ceba i l'all estiguin tous. Un cop estiguin cuites, ho afegirem tot a dins de la cassola.
  3. Mentre tot això es fa, hem de netejar bé les pomes i els hem de treure els cors. Les tallarem en rodanxes gruixudes d'un cm aproximadament. Les afegirem a la cassola (també vam afegir-hi les prunes) i les salpebrarem. Ho regarem tot amb sidra, ho taparem i ho deixarem coure a foc moderat durant uns 25 min [És important que remenem amb molt de compte i que retirem les pomes bastant abans d'aquest temps, sinó se'ns desfaran; les deixarem reposar en un plat fins a l'hora de servir]. Passat aquest temps, hem de destapar la cassola i coure-ho durant 20 min més.
  4. Per acabar, haurem de separar el pollastre per un costat i marcarem la poma en una altra cassola/paella engreixada (caramel·litzar). Després colarem la salsa, la triturarem amb els alls i la ceba i hi afegirem la crema de llet. La deixarem reduir i la saonarem al gust.
  5. Finalment, servirem el pollastre amb les rodanxes de poma i la salsa ben calenta.


Bon profit! :D

PS: El pollastre va ser tot un èxit!
PS2: Avui mateix he dinat les sobres (fredes) i fins tot avui estava deliciós!

6 comentaris:

Cristina Perezfe ha dit...

és genial!!! tinc ganes de tenir un piset per mi per copiar-me receptes teves!! veure aixó just abans de sopar és un delicte! ara qui menjarà la verdura... jaja

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

M'ha explicat la recepta aquest matí la teva mare que l'he vista!! T'he una pinta espectacular!! Segur que estava boníssim!! ^^

Fórmules Culinàries ha dit...

Una recepta molt a l'altura d'una visita tant especial! de ben segur q en va quedar molt contenta!!
ptns!!

Anònim ha dit...

Hola Laia,

He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 20000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat

Dessmond ha dit...

Molt bona pinta!
Ara, això de Sa güela, més que formenterenc, sembla montillés normatiu!
Molt bon blog!

Rosita Vargas ha dit...

Me encanta esta receta a la sidra debe quedar muy exquisita,abrazos y abrazos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...