diumenge, 20 de gener del 2013

Pastissets de llimona de Jocs de Trons

Quan el blog "la cocina de Gordipan" va penjar una recepta dels emblemàtics pastissets de llimona del llibre Jocs de Trons sabia que els faria quan en tingués la mínima oportunitat.
No imaginava, després de llegir el llibre amb avidesa, que sortiria un receptari amb les receptes que mengen els personatges. Jo tenia suficient imaginant els deliciosos pastissets que devoraven na Sansa i n'Arya Stark però en veure que la recepta era real i tangible vaig morir de gola.
És per aquest motiu que vull compartir aquesta petit tast de llimona :)


Ingredients: (per a 6 pastissets)
  • 1/2 tassa = 100 g de sucre (+ extra per empolvorar els motlles)
  • 2 ous (separant clares i rovells)
  • 3/4 tassa = 175 ml de sèrum de llet (175 ml de llet + 1 cullerada sopera de suc de llimona + mesclar-ho tot + repòs durant 10 min)
  • ratlladura d'una llimona i mitja
  • 2 cullerades soperes i mitja de suc de llimona
  • 3 cullerades soperes i mitja de farina
  • pessic de sal
Procediment:
Aquestes llimones són de l'hort de casa del Jordi.
No estan acabades de collir, però són de Formentera
  1. Per començar hem de preescalfar el forn a 150 ºC, untar els motllos (he fet servir uns motlles de silicona per fer flams) amb una mica de mantega i empolvar-los amb una mica de sucre. Seguidament, tamisarem la farina, el sucre i el pessic de sal i ho reservarem en un bol.
  2. A continuació, en un altre bol, mesclarem els rovells, el suc de llimona, la ratlladura de llimona i el sèrum de llet.
  3. En un tercer recipient batrem les clares al punt de neu. Quan tinguem la textura desitjada de les clares, hi addicionarem, mesclant amb cura, la mescla de rovells i llet fins obtenir una massa homogènia. Després hi afegirem els ingredients secs; ho agregarem a poc a poc per no perdre l'esponjositat.
  4. Per acabar, omplirem els motlles (3/4 de la seva capacitat) i els fornejarem dins d'un recipient amb aigua (fent el bany maria). Ho cobrirem tot amb paper d'alumini i ho enfornarem durant 25 min. Passat aquest temps, retirarem el paper d'alumini i ho deixarem uns 15 o 20 min. [nota: Jo els he cogut durant 30 min tapats i 30 més després ja que no se m'acabaven de coure]
  5. Finalment, ho deixarem refredar i ho desemmotllarem amb molta cura. Es pot decorar amb una mica de sucre glass, amb fruits vermells, amb nata...
Bon profit! :D

PS: Ja m'han assignat una empresa per poder cursar les pràctiques a l'empresa ^^ He tingut molta sort i estaré en un grup d'investigació del Servei d'Anàlisi Químic de la UAB :D Em moro de ganes de començar :) Pringaré fins al juliol... Però aprendre moltes coses ^^

3 comentaris:

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

uuuff!! Aquests pastissets tenen molt bona pinta Laia! M'encanten els pastissos de llimona! Deliciós! ^^ Enhorabona per aquestes pràctiques!! Espero que et vagin de conya i aprenguis un munt!!! Molts petonets! ^^

Fórmules Culinàries ha dit...

No coneixo gaire això del joc de Trons. Però entenc que et faci moltíssima gràcia cuinar el que mengen els seus personatges si t'agrada tant!
De fet, té una pinta deliciosa aquest pastisset! no m'estranya que en mengin tant sovint!!
ptns!!

manu ha dit...

Tinc el llibre. Suposo que et refereixas a "Festin de gel i foc" He fet algunes de les seves receptes i han sortir molt bé.Aquesta no la he fet, però es veu absolutament deliciósa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...