dimecres, 23 de gener de 2013

Coliflor gratinada amb salsa de pebrots

Ahir per la tarda vaig estar organitzant els apunts, endreçant els que ja he fet servir pels exàmens, els que em quedaven per estudiar, etc. Ja que estava fent "neteja" vaig aprofitar també per classificar les receptes que tinc guardades. Algunes carpetes les tinc fetes un caos.
Així va ser com vaig ordenar les carpetes amb receptes que duen carn, peix, verdures...
Avui quan he tornat del metge, m'he trobat que la meva iaia havia cogut ja una coliflor (per fer-la amb beixamel) però de tant en tant va bé variar i com que justament ahir vaig veure una recepta que em va fer molta gola m'he posat mans a l'obra per convèncer la iaia i cuinar les dues juntes ^^


Ingredients:

  • 1 coliflor
  • 2 patates grans
  • 1 ceba
  • un parell d'alls petits (jo he fet servir un de gros)
  • 1 pebrot i mig escalivat
  • 1 got de llet
  • 2 quesitos
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
  • formatge per gratinar
Procediment:
  1. Per començar hem de bullir la coliflor i les patates (les patates han d'estar pelades i ambdues tallades de forma irregular). En el meu cas, com que la iaia ja havia preparat la coliflor, només he bullit les patates amb una mica de sal. He reservat la coliflor en un recipient apte per al forn i quan les patates han estat les he escorregudes i les he afegit a sobre de la coliflor. Han d'estar ben cuites ja que les volem ben tovetes.
  2. Mentre les patates es bullien, hem tallat la ceba a tires i hem picat l'all i ho hem fregit en una paella amb una mica d'oli, fins que les verdures han estat daurades. Representa que hauríem d'afegir-hi ara els pebrots del piquillo tallats en tires i fer-los donar volta i volta. Però com que ja disposava del pebrot escalivat, he omès aquest pas.
  3. Seguidament, quan tenim a punt totes les verdures, hem de posar la ceba, l'all i el pebrot en el got de la batedora i hi afegirem un got de llet i els dos quesitos. Ho haurem de salpebrar al gust per a que no quedi insípid. I llavors ho triturarem tot (no cal que la triturem massa a consciència, així tindrà més consistència).
  4. A continuació haurem d'abocar la salsa de ceba i pebrot sobre la coliflor i les patates. Seguidament haurem d'espolvorar amb formatge ratllat i introduir-ho al forn per gratinar fins obtenir una capa cruixent.
Bon profit! :D

1 comentari:

Marina A.F. ha dit...

Doncs has tingut molt bona idea, Laia! Segur que amb el pebrot escalivat la beixamel queda més gustosa. M'apunto la recepta feta amb la teva àvia! petonets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...