dijous, 14 de febrer de 2013

Bombes de patata

Ingredients:
  • 2 patates
  • 250 g de carn picada (meitat de vedella i meitat de porc)****
  • 1 ceba petita ben picada
  • 1 all
  • 1 tomàquet ratllat
  • guindilla, al gust
  • nou moscada
  • pebre negre
  • 1 ou
  • farina
  • pa ratllat
  • sal
  • oli
Procediment:
  1. Per començar hem de posar a bullir les patates.
  2. Mentre es couen, prepararem el farcit de les nostres bombes: en una paella amb una mica d'oli d'oliva, sofregirem l'all i la ceba. Quan la ceba estigui ben cuita (però no torrada), hi afegirem la guindilla i la carn picada. Quan la carn estigui gairebé cuita, la salpebrarem i li afegirem el tomàquet ratllat.
  3. Quan faci xup-xup, ho retirarem del foc i ho col·locarem en un escorredor per així evitar l'excés de líquid.
  4. Un cop les patates estiguin ben toves, les pelarem i les aixafarem amb una forquilla. Les condimentarem amb nou moscada, pebre negre i sal. Haurà de quedar-nos una massa espessa i homogènia, que deixarem refredar.
  5. A continuació, agafarem una porció de massa de patata, hi col·locarem una cullerada de farcit de carn i la taparem amb una altra porció de carn de patata. Li donarem forma de bola, aproximadament tindrà la mida d'una pilota de golf, haurem de procurar que el farcit quedi ben centrat en l'interior.
  6. Un cop tinguem les bombes de patata formades, les passarem per farina. A continuació, per ou batut i pa ratllat. [consell: és millor fer primer totes les boles i després enfarinar-les, etc. Així no se'ns enganxa tant la patata a les mans i, per tant, es pot procedir més ràpidament]
  7. Les fregirem en una paella amb abundant oli d'oliva calent fins que estiguin ben dauradetes.
  8. Les escorrerem i les depositarem sobre paper de cuinar per evitar l'excés d'oli.

Bon profit! :D

**** Nota per la propera vegada que en faci: M'ha sobrat molta més carn de la que esperava (entre una quarta part i la meitat de la carn). Crec que he posat massa poca carn a l'hora de fer les boletes. Possiblement, si les hagués fet més grosses me n'hauria sobrat menys i al menjar-les s'hauria notat més la carn.

1 comentari:

bojosperlacuina ha dit...

M'encanten les bombes de patata, sobretot si són coentes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...