dijous, 14 de febrer de 2013

Lasanya de carbassó i gambes


Ingredients:
  • 1 carbassó
  • 4 talls de pernil dolç
  • formatge per fondre
  • 400 ml de fumet de peix
  • 50 ml de nata per cuinar
  • 2 cullerades soperes de farina
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 12 gambes
  • 1 cullerada de tomàquet fregit
  • 1 pessic de sal
  • 1 pessic de pebre blanc
Procediment:
  1. Per començar prepararem la beixamel de gambes. Tallarem les gambes a trossos petits i els sofregirem en una cassola amb la cullerada d'oli d'oliva i les salpebrarem lleugerament.
  2. Seguidament, hi afegirem les dues cullerades de farina, donarem voltes durant dos minuts, i a poc a poc, hi anirem abocant el fumet de peix (calent). Ho remourem amb unes varilles. Quan tinguem una beixamel molt espessa, hi afegirem la nata. Després hi afegirem el tomàquet fregit, ho mesclarem bé i reservarem.
  3. A continuació començarem a preparar la lasanya. Per començar haurem de tallar el carbassó en làmines ben primes; és recomanable fer servir una mandolina, ja que així quedaran tots els trossos del mateix gruix.
  4. Els salarem i en una paella els fregirem amb una miqueta d'oli. Haurem de vigilar perquè es couen molt ràpid. Llavors els reservarem.
  5. Un cop fet això, muntarem la lasanya: abaix de tot hi posarem una mica de beixamel escampada per tota la base del recipient. Després uns quants talls de carbassó, pernil dolç, beixamel i així fins acabar amb una capa de beixamel a dalt de tot. A sobre hi posarem una mica de formatge per fondre.
  6. Per acabar encendrem el grill del forn i just ho tindrem fins que el formatge es desfaci.
Bon profit!

(idea extreta de Webos Fritos)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...