dissabte, 6 d’abril del 2013

Mona de xocolata o Pastís de xocolata i ametlles de Julia Child

La setmana passada vam viatjar fins Formentera per gaudir de la setmana Santa. Vam anar-hi en vaixell així que vaig preparar un parell de pel·lis per anar i tornar.
No se'm va ocórrer res millor que veure La vida de Pi per anar fins allà. No feia mal temps, però durant tot el dia havia hagut uns núvols grisos que de tant en tant deixaven caure algun ruixat... Què malament que ho vam passar! No recordava que la pel·li anava sobre un naufragi! Uf, quina ànsia que vam passar ma germana i jo al llarg de les dues hores de pel·li...



De tornada vam mirar Julie & Julia. Em van agradar molt les actuacions de les actrius, però sobretot em van encantar els personatges. Em va enamorar l'energia, tenacitat i vitalitat de la Julia Child i la Julie em va semblar una noia encantadora.
Després de veure la pel·lícula tenia dues coses clares: havia de fer el Boeuf-Bourguignon i el pastís de xocolata que surt a la pel·li! 
Ma germana es va riure de mi quan em va veure amb cara golosa després del primer pla del pastís XD  
Així que aquí el teniu!


Ingredients:
  • Pa de pessic (24 cm):
  • 115 g de xocolata negra 70% cacau
  • 2 cullerades soperes de cafè o rom (jo he posat 4 culleradetes de postre de cafè)
  • 115 g de mantega
  • 115 g de sucre glass (+ 1 cullerada sucre blanc)
  • 3 ous
  • 1/2 culleradeta de cafè d'extracte d'ametlla
  • 60 g d'ametlla mòlta
  • 60 g de farina
  • mitja culleradeta de llevat
  • pessic de sal
  • Cobertura:
  • 50 g de xocolata negra 70% cacau
  • 1 culleradeta de cafè o rom
  • 50 g de mantega
Procediment:
Per al pa de pessic:

  1. Per començar hem de preescalfar el forn a 180 ºC.
  2. En un cassó, desfarem la xocolata juntament amb el cafè. Mentre es desfà podem mesurar la resta d'ingredients i separar les clares dels rovells.
  3. En un bol, muntarem les clares al punt de neu amb un pessic de sal fins que  les clares estiguin gairebé muntades. Llavors, hi afegirem una cullerada de sucre blanc i batrem fins que ens apareguin pics. (Ho reservarem a la nevera si a la cuina hi fa calor).
  4. En un altre recipient, haurem de batre, durant un parell de minuts, la mantega pomada amb el sucre glass fins obtenir una mescla cremosa d'un color groc pàl·lid. Llavors hi afegirem els rovells i ho homogeneïtzarem bé.
  5. A continuació, sobre aquesta mescla hi abocarem la xocolata desfeta, l'ametlla mòlta i l'extracte d'ametlla (mesclant bé després d'afegir cada ingredient). Se'ns formarà una massa força densa, per això, seguidament, hi haurem d'afegir una petita fracció de les clares muntades per tal d'alleugerir la massa.
  6. Després haurem d'addicionar la farina i la resta de clares fins que estiguin tots els ingredients ben incorporats.
  7. Finalment, posarem la massa en un motlle untat amb mantega i ho courem al forn durant uns 20-25 min. (Un cop estigui cuit, haurem de deixar-lo refredar durant un parell d'hores abans de posar-hi la cobertura al damunt).
Per la cobertura:
  1. Hem de desfer, al bany maria, la xocolata amb el cafè. Quan estigui tot ben desfet i integrat, retirarem el cassó del foc i hi afegirem la mantega. Quan obtinguem una mescla homogènia podrem untar el pastís amb la xocolata i decorar-lo amb les ametlles filetejades.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Pero que bonitas te han quedado las monas, no se cual de las dos me gusta más. Buen finde.

Mònica Tarradellas ha dit...

El pastís de xocolata genial, i pel que fa la peli, l'he vist varies vegades, i va ser una de les meves inspiracions a l'hora de fer el bloc! L'entusiasme de les dues protagonistes, en dos espais i temps diferents, s'encomana!!!

manu ha dit...

Para mi la mona, mona es la Sara, con su crema de mantequilla y sus almendras, pero este pastel de chocolate y viniendo de quien viene, me lo apuntó ya. Me encanta como trata la cocina francesa Julia Child. Te aconsejo su pollo asado, es sensacional. Me encantó la película, Meryl Streep es una de mis actrices favoritas y "La vida de Pi" he leído el libro, pero no he visto la película. Cuando leo un libro, me lo imagino y la película nunca es lo mismo.
Besos

Elena ha dit...

Me encanta la película de Julie and Julia. Tuve la suerte de verla hace poquito y me enamoré! y qué bien te ha quedado la tarta!!! me quedo como seguidora! un besote

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...