divendres, 17 de maig del 2013

Panna cotta amb salsa de préssec

Avui, dia 17, és l'aniversari del meu pare; per això he decidit fer-li alguna cosa especial per a ell. Sempre se'm queixa que cuino coses bones (salades) per en Jordi però per a ell no li faig mai res XD (en part, té una mica de raó ^^").
Per aquest motiu, avui li he fet jo el sopar :) De primer li he fet una boníssima coca de pasta de full, que penjaré pròximament, una amanida per acompanyar i de postres panna cotta!

La veritat és que aquest postre feia molt temps que m'intrigava! Literalment vol dir: Nata cuita. He de confessar que la idea m'atreia, però alhora no m'atreia massa... Sóc tan fan de la nata (muntada) que m'esgarrifava imaginar-me-la quallada. No sabia intuir-ne ni el gust ni la textura, la veritat és que fins i tot em repugnava una mica, hahah
Però un dia... En un restaurant on es mengen uns panets boníssims (és obligatori tastar-hi l'especialitat de la casa: panet de pernil salat amb brie fos...), vaig decidir arriscar-me i tastar-ho per postres.
SORT que ho vaig fer!!!!!!!!!!!!! Ara la panna cotta és un dels meus postres preferits!
És tan senzilla, tan suau, tan cremosa, tan bona, tan dolceta (però gens empalagosa), tan lleugera, amb tant gust a nata... Gairebé se'm posa la pell de gallina de recordar-ne el gust...
Crec que no me'n cansaria mai de menjar-ne! Per això, com que a casa som molt "nateros" (antítesi de "xocolateros" XD), sabia que al meu pare li encantaria!
I així ha sét ^^

Ingredients (per a 6 flameres):
  • 750 ml de nata
  • 225 g de sucre
  • 6 fulls de gelatina
  • 1 cullerada sopera d'essència de vainilla
  • 250 g de préssec en almívar
  • 75 ml d'almívar
Procediment:
  1. Per fer la panna cotta hem de començar posant en remull els fulls de gelatina en aigua freda (5-10 min).
  2. Mentrestant, hem de posar la resta d'ingredients (nata, sucre i vainilla) en un cassó a foc mitjà fins que arrenqui el bull (però sense deixar que bulli). Ho retirarem del foc i hi afegirem les fulles de gelatina estovades. Remenarem bé fins que estiguin dissoltes del tot.
  3. Llavors ho colarem (per si queda algun trosset de gelatina sense dissoldre) i ho repartirem en flameres que es guardaran a la nevera durant 5 hores (seria millor si fa d'un dia per l'altre).
  4. Per fer la salsa de préssec: s'ha de triturar els trossos de préssec juntament amb l'almívar fins que ens quedi un puré força líquid. Per a que ens quedi suficient fi, hem de colar-ho. Llavors ho reservarem a la nevera fins a l'hora de servir.
  5. Quan hagi passat el temps de refrigeració de la panna cotta, serà el moment d'emplatar-ho. Haurem de posar una cullerada de salsa de préssec (al gust), la panna cotta al damunt (per desmotllar-la millor es poden posar les flameres dins d'un cassó amb aigua calenta, poca estona), i llavors es pot decorar amb més salsa, amb més préssec, etc...
Bon profit!

7 comentaris:

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

és deliciosa la pannacota!! A mi també m'agrada molt!! Per cert... com dius que es diu aquest restaurant de panets... pernil salat i brie!! Se'm fa la boca aiguaaa!! ^^
Un petonet.

Mònica Tarradellas ha dit...

A mi també m'agrada molt la pannacotta!!! i pel que fa aquests panets, jo tinc una idea millor! Perquè no en fas una versió i ens els ensenyes??? Una abraçada!

Pumuky ha dit...

A mi la pannacotta també es una recepta que m'intriga i no l'he feta mai... a veure si m'animo, que t'ha quedat molt bé!

Petons!!

Alfons ha dit...

ondia amb el teu papi... quina sort que té !! magnifica la recepta segur que se li devia fer la boca aigua ... volia dir pannacota

No tot són postres ha dit...

Ho dius perfectament la pannacota no és gens empalagosa... per això és tan bona!!

PTNTS
Dolça

Unknown ha dit...

Quina pinta que te aquesta Panna cota!!! i acompanyada d'aquesta salsa... quin luxe!!!
Ahhh... quan puguis, pasa pel meu blog a recollir uns quants premis!!!
http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2013/05/tanda-de-premis.html
Ptons i Salut!!!
Lourdes

Doris mis cosillas ha dit...

Esta receta con tu permiso me la apunto, tu padre estara muy contento con las delicias que le pones.Besos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...