dilluns, 20 de maig de 2013

Coca d'albergínia, tomàquet i formatge de cabra

El passat dia 17 va ser l'aniversari del meu pare, així que vaig aprofitar per fer-li el sopar.
Com que les amanides complertes que duen formatge de cabra i anous li encanten, vaig pensar d'acompanyar-la amb unes coquetes individuals que duguessin formatge de cabra.

La foto no és gran cosa perquè volien menjar immediatament. Gairebé em van prendre la coca
de les mans! XD Aquesta porció en concret és la de la meva mare, només té dues rodanxes de
formatge de cabra ja que no li agrada massa aquest formatge. Però al meu pare li encanta!
Ingredients (per a 6 coques):
  • 1 planxa de massa quebrada
  • 2 tomàquets grossos
  • 1 albergínia
  • 1 rotllo de formatge de cabra
  • 1 ou batut (per pintar)
  • sal, oli d'oliva
  • orenga i herbes provençals
Procediment:
  1. Com que la massa quebrada que vaig comprar no era quadrada, la vaig estirar fins tenir-hi la forma que jo volia: un rectangle. Llavors vaig tallar amb un ganivet 6 porcions rectangulars. Després hi vaig posar un rajolí d'oli damunt de cada porció.
  2. Vaig tallar a rondanxes l'albergínia i vaig coure-la (amb una mica de sal) a la planxa amb una mica d'oli d'oliva fins que la vaig tenir gairebé cuita. (Es cou primer per tal d'evitar que quedi crua. S'acabarà de coure al forn). Després vaig anar col·locant rodanxes d'albergínia a sobre de cada porció de massa. Aproximadament hi vaig posar entre 4-5 rodanxes en cada una.
  3. Sobre de l'albergínia hi vaig afegir entre 2-3 rodanxes de tomàquet fresc, ho vaig condimentar amb herbes provençals i ho vaig coronar amb tres rodanxes de formatge  de cabra amb una mica d'orenga pel damunt.
  4. Per acabar ho vaig coure al forn a 200ºC (prèviament preescalfat) durant uns 15 min o fins que ho veieu prou cruixent.
  5. S'ha de menjar ben calent! Vigileu de no cremar-vos amb el tomàquet! XD
Bon profit!

10 comentaris:

Mònica Tarradellas ha dit...

M'agrada la idea de fer servir aquesta pasta per fer coquetes individuals! Ho haurem de posar en pràctica!

lolines ha dit...

las coques salades m'encanten

Els Fogons de l'Avia Nuri ha dit...

Aquestes coques son genial!!!
Ptns
Lourdes

doris ha dit...

Felicidades a tu papá, seguro que lo disfrutó mucho.Besos

Marina A.F. ha dit...

Deliciosa proposta, Laia! La massa quebrada per coques m'agrada més que la d'hojaldre. I farcida de verdures és un no parar!! Felicitats al teu pare! Petons

Víctor Castillo ha dit...

Una proposta d'allò més interessant, i a més amb verduretes, que la fa més saludable!

Petonets!

Eva Macià ha dit...

OMG!!! boníssim!!! el que es pot fer amb quatre cosetes ben combinades eh???

Pebre i xocolata ha dit...

És una idea boníssima per un entrant, a més, molt fàcil de fer al gust de cada ú, tot i que a mi, tal i com la tens muntada tu, ja m'encanta!!
Marta

Lale ha dit...

Felicidades a tu padre por su cumpleaños y a ti por esta idea tan rica y original. Un besito.

Roser Quina delícia ha dit...

Ohhh aquesta combinació em sembla deliciosa!!! petons

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...