diumenge, 12 de maig del 2013

Pastís bicolor de maduixes i mascarpone

Ahir va ser l'aniversari de la meva germana Júlia. La festa que va celebrar amb les amigues va ser un èxit, els cupcakes van volar! Però clar, cap aniversari és un bon aniversari si no hi ha pastís d'aniversari! XD

Així que aquí us presento el pastís que li he fet per al dinar familiar. (Cal dir que ahir no només era l'aniversari del meu monstre petit (13 anys: adolescència pura i dura), sinó que també era l'aniversari de la meva iaia Carmen. Ja té 82 anys!)

Feia segles que planificava i pensava en aquest pastís! Ella és addicta a la nata (bé, a casa la xocolata no ens agrada massa... Però la nata... Buf! Ens encanta!) i el mascarpone també li agrada moltíssim. Les maduixes són la seva fruita preferida, així que sumant-li que volia un pastís "cursi" (paraules textuals) va sortir-ne aquesta idea ^^

Ingredients (motlle 24 cm):
  • pa de pessic:
  • 4 ous M (225 g)
  • 225 g de sucre
  • 225 g de mantega a Tº ambient
  • 225 g de farina bizcochona [és la que té llevat incorporat] (jo he posat 225 g de farina normal + 1 sobre de llevat, ja que l'equivalència entre ambdues farines és: 100 g de farina bizcochona = 100 g de farina normal + 5-7 g de llevat)
  • 1 culleradeta de vainilla
  • almívar:
  • 100 ml d'aigua
  • 100 g de sucre
  • crema (farcit/cobertura):
  • 500 g de mascarpone
  • 250 g de nata
  • 70 g de sucre (al gust)
  • colorant rosa (opcional: jo l'he posat només per a la cobertura)
Procediment:
  1. Per fer el pa de pessic: Per començar hem de preescalfar el forn a 180ºC. Seguidament haurem de batre la mantega amb el sucre durant 2 min, o bé fins que blanquegi i estigui lleugera i esponjosa.
  2. Després haurem d'agregar un a un els ous, sense deixar de remenar. A continuació, afegirem la vainilla i batrem bé fins que la massa estigui ben integrada.
  3. Llavors hi incorporarem la farina i el llevat, tamisats. Haurem de mesclar-ho tot amb moviments d'amunt a baix fins a obtenir una massa homogènia.
  4. Finalment repartirem la massa al motlle. Jo per fer-ho vaig separar la massa "mare"  (aprox. 850 g) en dues: 1/3 (aprox. 250 g) que vaig tenyir amb colorant verd i 2/3 (aprox. 500 g) que serien de color rosa. La massa rosa la vaig coure durant 30-35 min i la massa verda la vaig coure entre 10-15 min.
  5. Després haurem de deixar refredar el pa de pessic en una reixeta i quan estigui fred podrem procedir al muntatge. Veureu que té una textura molt esponjosa.
  6. Per fer l'almívar: Hem de desfer el sucre amb l'aigua a foc baix, removent constantment.
  7. Per fer la crema: Hem de muntar la nata, ben freda, amb les varilles elèctriques. Quan estigui gairebé muntada del tot hi afegirem, a poc a poc, el sucre. Ho mesclarem bé i llavors hi agregarem, amb una espàtula i amb molta cura, el mascarpone, fins que quedi ben integrat i homogeni.
  8. De forma opcional hi podeu afegir colorant rosa. Jo vaig fer el farcit sense colorant i un cop el vaig tenir, vaig tenyir-lo per tenir la cobertura rosa. (Ma germana m'havia demanat  un pastís rosa XD)
  9. Per al muntatge: Tallarem el pa de pessic rosa per la meitat i sobre el costat pla d'un dels dos pans de pessic hi sucarem, generosament, l'almívar i després un parell de cullerades de crema i finalment maduixes filetejades. A sobre; hi col·locarem el pa de pessic verd (és el pa de pessic que ha de quedar al centre), el banyarem amb almívar, l'untarem de crema i hi repartirem maduixes filetejades. Finalment, col·locarem l'últim pa de pessic, rosa, a sobre de l'anterior i, en aquest cas, només l'untarem de crema (la meva era rosa perquè havia tenyit tota la crema que m'havia sobrat). Per decorar he afegit més maduixes filetejades, però podeu decorar-ho amb "muntanyetes" crema (si us en sobra), amb xurrets de colorins, etc.

Bon profit!

17 comentaris:

como agua para chocolate-myriam ha dit...

ohh me encanta la tarta, que sencilla decorada pero preciosa. felicidades a tu hermana. besotes!!

Eva ha dit...

Vaja!!! dos postres per l'aniverari de la teva germana, ja pot estar contenta eh!! aquest pastís fa salivera, a mi també m'agraden molt les maduixes i a més trobo que en pastissos són mes suaus que la xocolata, segur que ha estat d'allò més contenta!

lolines ha dit...

Felicitats a la teva germana
El postres t'han quedat bonissims

Elena ha dit...

que bon pastís! jo preferisc la xocolata però les maduixes m´agraden molt tambè.

Cuina Ficció ha dit...

M'encanten aquests colors!!

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Quina pintassa!! I el farcit no podia ser millor!!! bbff!! A mi també m'encanta el mascarpone i la nataa!! M'apunto la recepta perque segur que ho probaré!! ^^
I felicitaats a la Júliaa!!

Petons!

Pumuky ha dit...

Ostres quina pinta més sorprenent té aquest pastís!

Segur que estava tant bo com es veu.

PEtons!

Roser ha dit...

M'encanten els colors d'aquest pastis, quina bona pinta!!! Petons

Neus Beltran i Masgoret ha dit...

Quina pinta! Enhorabona pel bloc, i si et passes pel "Tot fet a casa" hi tens una sorpresa.

http://totfetacasa.blogspot.com.es/2013/05/he-rebut-un-premi.html

Una abraçada!

Fem un mos ha dit...

El pastis sense ja dona ganes de menjar-se’l, però el tall amb la coloració que te Ummm fantàstic
Petons

Mònica Tarradellas ha dit...

Xulíssim per dins i per fora!!!!

Montse Riera ha dit...

Ummm un pastís preciós i deliciós!!!
Per molts anys a la teva germana i la iaia :)

lolines ha dit...

tens un regalet al meu blog.

Eva ha dit...

Ja vaig opinar sobre el pastís... ara només entro per dir-te que si tens un momentet, tens un regal al nostre blog! cuinantentrellibres.blogspot.com.es ;)

Javier ha dit...

Felicidades a las dos cumpleañeras, y a ti por el resultado final, desde luego con un pastel así se celebra un buen cumpleaños

Abrazos

Marta SL ha dit...

Hola Laia,
Aquest pastís té molt bona pinta!.
M'agrada el teu blog, per això he volgut donar-te un premi. Si entres al meu blog (http://e-cuina.blogspot.com.es) en veuràs els detalls.
Una abraçada!

Marta

JUEGO DE SABORES ha dit...

Con una tarta asi de buena seguro que la celebración fue perfecta!!!
Ana de JUEGO DE SABORES

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...