dijous, 14 de novembre del 2013

Avui la cosa va de truites

Com us vaig comentar en la entrada anterior, dissabte passat va ser la festa sorpresa d'aniversari de la meva iaia Rosita. Ella estava mirant el programa de la Teresa Campos quan tota la família va entrar de cop en el seu menjar i vam interrompre la cançó que cantava en Sergio Dalma per felicitar-la. No s'ho esperava gens!! Es va emocionar i tot :)
Com que era tot sorpresa, i ella viu a casa nostra, vam decidir que cadascú aportés alguna cosa, perquè sinó ens hauria vist massa estona a la cuina i hauria sospitat.
Nosaltres vam fer dues truites: una de carbassó, surimi i gambetes (la preferida d'en Jordi) i una altra d'espinacs i formatge de cabra. Les dues van ser un èxit ^^


Truita d'espinacs i formatge de cabra
Ingredients (26 cm):
  • Panses al gust (com que a nosaltres ens agraden molt, les tenim en un recipient. És per això que no sé quina quantitat vaig afegir-ne, només puc dir-vos que vaig afegir 7 grapadets XD)
  • mig rulo de formatge de cabra (l'altra ens la vam menjar per berenar, la meva germana és una "devora-formatges", però es pot afegir perfectament)
  • 500 g d'espinacs congelats
  • 1 ceba
  • 7 ous
Procediment:
  1. Per començar vam coure la ceba fins que va quedar tendra. Seguidament hi vam afegir els espinacs i les panses.
  2. Mentre es coïa tot, en un bol, vam batre els ous amb un pessic de sal. Quan el que hi havia a la paella va estar fet, ho vam abocar en el bol i ho vam mesclar per tal d'integrar bé la mescla. Va ser llavors quan hi vam agregar el formatge de cabra tallat en dauets petits.
  3. Llavors ho vam retornar a la paella i a foc mitjà vam coure la truita.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Truita de carbassó, surimi i gambes
Ingredients (26 cm):
  • 1 carbassó gros
  • 400 g de gambetes
  • 250 g de surimi (baretes de cranc)
  • 7 ous
  • oli d'oliva, sal
Procediment:
  1. Per començar vam pelar i tallar el carbassó en trossos petits i els vam coure a la paella, després de salar-ho amb una mica de sal. Un cop va estar cuit, hi vam afegir les gambetes i el surimi també tallat en porcions d'un parell de centímetres i just hi vam donar un parell de voltes en la paella, també vam aprofitar per rectificar el gust de sal, ja que la mescla tendeix a ser "dolça".
  2. Mentre es coïa tot, en un bol, vam batre els ous amb un pessic de sal. Quan el que hi havia a la paella va estar fet, ho vam abocar en el bol i ho vam mesclar per tal d'integrar bé la mescla.
  3. Llavors ho vam retornar a la paella i a foc mitjà vam coure la truita.
Bon profit!

6 comentaris:

Núria ha dit...

M'encanta innovar amb les truites, quan a casa no sabem que menjar agafem ous i anem provant coses, però les dues que veu fer són molt originals i segur que ben bones, per la combinació d'ingredients!!! La d'espinacs i formatge de cabra la provaré aviat! Petons

Mònica Tarradellas ha dit...

Quines truites més formoses! Ostres la meva iaia també es deia Rosita i li agradava molt el programa de laM Maria Teresa Campos!!! La teva Rosita segur que va estar d'allò més contenta amb la superfesta!!! Molts petons!

Roser ha dit...

Quines truites tan originals!!!! La d'espinacs m'ha candilat!! Encara que la de carabassó m'ha sorprés jejej petons

Eva ha dit...

Apa quines truites més originals!! no sabria quina escollir... encara que jo sóc com la teva germana, una devoraformatges!!! així que potser començaria per a d'espinacs XD. Bon cap de setmana guapa!

Paty ha dit...

Quina maravella de truites! M'agraden molt tots els ingredientes i la combinació de sabors.
Petons!

Javier ha dit...

Qué bonita sorpresa, imagino su cara al veros.

Con lo que más disfruto del mundo es con una buena tortilla

Espero que pases estas fiestas lo mejor posible rodeada de toda la familia

Abrazos

Bon Nadal!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...