dissabte, 8 de setembre de 2012

Pastís de xocolata i mascarpone o... Tornada a la rutina!

Després d'una gran temporada vivint fora de casa... Finalment ahir vaig tornar.
Vaig estar fent un curset de monitors de lleure i com que es cursava a Barcelona, vaig estar vivint allà pq tot era més senzill així. M'evitava el transport, el temps i la renfe... XD

És per això que fa tants dies que no passava per la cuina a fer-me coses delicioses ja que no tenia temps.
Així que avui vaig forta! He fet un pastís de xocolata!



Feia temps que volia fer aquest pastís, està escollit minuciosament per satisfer l'exigent paladar d'en Jordii ^^
És el meu regal d'aniversari [19 de setembre](a part de marxar de viatge la setmana que ve XD); aviat farà 3 anys que sortim junts i ho havia de celebrar d'alguna forma ben dolça ^<^
Ja que marxem la setmana que ve i just quan tornem haurem de començar la rutina i anar a la universitat cada dia... He aprofitat que avui també és l'aniversari de casats dels meus pares per fer un super pastís per a tots.

Així doncs, aquí ve la recepta!

Ingredients:
~ pa de pessic:
· 4 ous (200g)
· 200g de sucre
· 200g d'oli de girasol
· 20g de cacau pur en pols
· 80g de farina
· 8g de llevat en pols
· 100g d'ametlla mòlta
· essència de vainilla
· un pessic de sal
· 4-6 c/s de ron negre (jo n'he prescindit)
~ farcit:
· 250g de formatge mascarpone
· 250g de iogurt grec (el més espès possible)
· 90g de sucre
· 1 c/s de cacau en pols
· essència de vainilla
~ cobertura:
· 200g de xocolata fondant
· 20g de pasta d'ametlla torrada (jo hi he posat mantega)

Procediment:
Pa de pessic:
- Per començar hem de preescalfar el forn a 180º amb calor abaix i a dalt.
- En un bol hem de batre els ous amb el sucre fins que doblin el seu volum.
- Seguidament hem d'afegir-hi l'oli de girasol i l'essència de vainilla, és important que quedi tot homogeni.
- En un altre bol mesclarem els ingredients secs, tamisant-los: farina, cacau, ametlla mòlta, llevat i pessic de sal.
- Un cop els tinguem tots ben mesclats, els introduirem a la mescla líquida i els barrejarem de forma envolvent (si ho veiem difícil, es pot fer amb les varilles elèctriques, no passa res XD)
- Per acabar abocarem la mescla en un motlle de silicona (preferiblement untat amb mantega) i ho courem al forn durant 40min (a la recepta que jo vaig trobar deia 12min, però bé, tot això depèn del forn de cadascú...).
- Un cop el pastís estigui fred, el traurem del motlle, el tallarem per la meitat i el reservarem fins al moment de muntar-lo.
Farcit:
- En un bol mesclem tots els ingredients: mascarpone, iogurt grec, sucre, cacau i essència de vainilla (jo al final no n'he posat, ja estava boníssima la mescla sense posar-ne!). Quan tinguem una mescla espessa la reservarem a la nevera fins muntar-ho tot.
Cobertura:
- La cobertura s'ha de preparar just quan s'hagi d'estendre sobre la superfície el pastís. És tan senzill com desfer la xocolata al bany maria (o bé al microones amb les precaucions pertinents) i un cop estigui tot desfet, retirar-ho del foc, i afegir-hi trossets de mantega.
- La pasta d'ametlla pot ser substituïda per pralinés, simplement la cobertura seria més dolça.
Muntatge:
- Hem de col·locar sobre una plata una part del pa de pessic amb la part brillant cap abaix, la cobrim amb la mescla de mascarpone i ho tapem amb l'altre tros de pa de pessic amb la part brillant cap abaix pressionant lleugerament per a que el farcit cobreixi tota la superfície i quedi uniforme.
Tot seguit, haurem d'untar la xocolata desfeta sobre el pastís i allisar-ne la superfície amb una espàtula. Haurem de decorar-ho abans que la xocolata es refredi ja que així les cosetes hi quedaran enganxades a la perfecció.

Bon profit!
(Acabo de menjar-me'n un tros... I és sublim! Ha superat les meves expectatives! És una combinació cremosa i molt menys embafadora del que creia! Deliciosa per als amants de la xocolata i també per als que no ho són tant... És ideal!)



En fi, després de la recepta he d'agrair a la Montse del blog Entre núvols de cotó per donar-me el premi primavera.
Ha sét una veritable sorpresa trobar-me amb aquest premi quan he anat a actualitzar el blog! :D

Hi ha un seguit d'instruccions per seguir la cadena de premis:
- Posar un comentari en el bloc que et concedeix el premi.
- Buscar 5 blocs amb menys de 200 seguidors i deixar un comentari en els seus blogs per saber que han resultat guanyadors.
- Posar el logo del premi (la foto del ram) en el teu bloc i un enllaç del bloc que te l'ha concedit.
- Els que reben el premi li atorguen a uns altres 5.

M'ha resultat molt difícil d'escollir entre tots els blocs que segueixo! En tinc tants... La meva germana Júlia m'ha ajudat a triar, ja que era ben complicat! Tots els blocs són tan interessants... I n'hi ha tants que s'ho mereixen... En fi, aquí va; la meva llista de guanyadors és:


Felicitats! ^<^


PS: el pastís m'ha quedat bastant cursii... Però tinc un dia molt nyonyo... Necessitava omplir-la de corets! ♥
PS2: amb aquesta recepta també participo a la recepta del 15 d'aquest mes, on l'ingredient  especial és ♪ Xocolataaa!! ♫

9 comentaris:

.mOntse.! ha dit...

Guau!! Pastís de xocolata i mascarpone!! Esta fet per mi Laia aquest pastís! Són els meus ingredients preferits... la xocolata i el mascarpone, es que una convinació com aquesta ha de estar bona si o si! hehehehe
Bé, doncs felicitats a tots! Per l'aniversari dels teus pares, pel teu amb en Jordi i evidentment pel teu aniversari!!! Per cert! On marxeu de vacances?? Un petó ben fort! ^^

Isabel ha dit...

Que rica!!
Tiene un corte espectacular.
Te felicito.
Un saludo.

Ana y Blanca ha dit...

Así se vuelve a la rutina más facilmente!
http://juegodesabores.blogspot.com.es/

RC ha dit...

Gràcies pel premi, Laia.

Fórmules Culinàries ha dit...

Hem arribat al teu blog per un comentari que ens vas deixar i després de fer-hi una ullada t'hem de dir que ens ha agradat moltíssim!!
Aquest pastís ha de ser deliciós! Deu ser com un tiramisú de xocolata!!
Ens seguim!!

A qué huele mi cocina ... ha dit...

Hola Laia, tiene un aspecto estupendo y seguro que está delicioso!! Me encanta la combinación queso+chocolate. Muchas gracias por tu visita y tu cariñoso comentario. A mí también me gusta la lavanda, tanto su aspecto como su olor. Lástima que no estés en Madrid, para darte una, todavía me queda alguna por casa!! Un abrazo, Alicia.

Cristina ha dit...

Gràcies per entrar al meu blog!. La combinació xoco-formatge és fabulosa. El teu pastís fa motl bona fila.

SUSANNA ha dit...

Hola guapa tu

nena quina temptació, xocolate i mascarpone, casament perfecte, anoto la teva formula

mil petonets Susanna

CARMEN ha dit...

que delicias de pasteles y dulces tienes, tambien me gusta lo que haces salado pero yo que soy tan dulcera se me cae la baba viendo tus cositas, me encanta.
Gracias por entrar en mi cocina y quedarte, así he tenido la oportunidad de conocerte, me quedo como seguidora y te añado a mi lista de blogs favoritos, besos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...