dilluns, 5 de novembre del 2012

Coca de nata i préssec

Com us vaig comentar en l'entrada anterior, fa un parell de dissabtes, va venir la güela d'en Jordi i  vam fer aquesta senzilla coca pels postres.


Hauria penjat la recepta abans, però vam aprofitar el pont per tornar a Formentera i visitar la família.
He tornat amb un parell de receptes típiques d'Eivissa i Formentera (extretes de la 1a edició del receptari de Juan Castelló Guasch, al 1971) que penjaré més endavant, quan pugui.

Ingredients:
  • 1 placa de pasta de full (jo la vaig comprar rodona, per això, al tallar-la per fer-la quadrada vaig aprofitar la massa restant per decorar la coca)
  • préssec en almívar
  • 250 ml de nata líquida
  • sucre
Procediment:
  1. Per començar hem de preescalfar el forn a 180ºC.
  2. Seguidament, hem d'estirar la pasta de full per fer-la el més prima possible, després la punxarem tota per evitar que pugi massa (o bé hi podem posar llegums crus que poden servir per a la mateixa funció).
  3. Mentre esperem que el forn s'escalfi, hem de muntar la nata amb el sucre que volguem.
  4. Quan el forn ja estigui prou calent, hem de coure la pasta de full entre 10-20 min, fins que es vegi que estigui  torradeta, d'un color marronet. (Aquest detall és important, ja que si la deixem poc cuita i preparem la coca però triguem molt en menjar-nos-la, la nata l'estovarà i deixarà d'estar cruixent; així doncs, és essencial preparar-la just abans de menjar-la). Llavors la treurem del forn i la deixarem refredar.
  5. Quan la coca ja estigui freda, hem de posar la nata en una màniga pastissera per escampar-la uniformement per la coca (fer-ho amb la màniga és opcional; es pot fer perfectament amb una cullera, però sempre quedarà més ben presentat amb la màniga).
  6. Per acabar tallarem fines tires de préssec en almívar i decorarem al gust. (Jo ho he fet amb la resta de pasta de full que tenia, però també s'hi podria posar una mica de sucre glass pel damunt).

Bon profit!

Aprofito l'entrada d'avui per ensenyar-vos el llibre que m'han regalat les amigues de l'universitat ^0^


És el meu regal d'aniversari, ve amb una mica de retard ja que el meu aniversari va caure durant el laboratori i és ben sabut que sempre es posposa tot fins que s'acaba el suplici de les pràctiques. Així que avui us puc presentar el meu super regal! :D
Aviat penjaré receptes bones d'aquí! Tot té una pinta deliciosa! ^^ Se m'acumulen les receptes! Hahahaha [Quan l'hem estat fullejant avui pel matí, acabàvem d'esmorzar i se'ns feia la boca aigua... Té un índex fabulós i tot està super ben explicat, amb alguns "pas a pas" i tot]


Ja m'he llegit les 544 pàgines que té i tot i que encara no he fet cap recepta, el recomano! Hahahah 

5 comentaris:

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

La coca té una pinta deliciosa! Ja estic ansiosa per veure les properes receptes d'aquest llibre!!! ^^
Un petoneeet!

Miquel ha dit...

una buena coca, con el hojaldre, la nata y el melocoton queda muy rico
disfruta del libro y enseñanos recetas
peto

Fórmules Culinàries ha dit...

Torno a dir-te que la güela dedia quedar encantada amb aquest super apat!!
Estarem expectant a q publiquis aqts receptes doncs!!
ptns!!

Lídia ha dit...

Aquesta coca sembla molt senzilla i amb la pinta que té segur que és un èxit assegurat! per cert quin regal més xulo!

petonets

MARGALIDA ha dit...

Hola Laia, jo tampoc coneixia el teu blog, ens anam seguint. Petonets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...