dissabte, 24 de novembre de 2012

Bacallà gratinat amb llit de ceba, moniato i patata

La recepta d'avui, l'he fet tot pensant amb la gastronomia mediterrània de tota la vida de la que en Jordi sempre me'n fa tanta i tanta, i tanta propaganda... Ara bé, és sempre boníssima i l'èxit és assegurat ^^
El plat d'avui és bacallà acompanyat amb una base de patata (blanca, perquè cou millor al forn), ceba i moniato, que és un producte de temporada que ens encanta a tots dos i que quan som a Formentera gairebé mai falta a la taula. És un acompanyament fantàstic.





Ingredients (per a 2 persones):
  • 1 moniato
  • 2 patates
  • oli d'oliva
  • formatge de maó
  • 4 talls de bacallà al punt de sal
  • 1 ceba mitjana
  • sal i julivert

Procediment:
  1. Per començar hem de preparar la base del plat, el llit: hem de posar força oli d'oliva en una paella calenta (a foc mitjà) i coure les patates i els moniatos tallats de forma irregular. Quan estiguin gairebé tous hi afegirem la ceba.
  2. A continuació, li daurarem el bacallà, sense coure'l massa, ja que s'acabarà de cuinar al forn.
  3. Finalment, ja per muntar-ho tot, en una safata de forn hi col·loquem la base de ceba, moniato i patata. Al damunt hi posarem el bacallà i, per acabar, ho coronarem amb uns talls de formatge i ho posarem a gratinar.

Bon profit! :D

7 comentaris:

María ha dit...

Un plato perfecto, el bacalao me gusta muchisimo, y tu en esta receta lo has bordado te ha quedado fantastico. Mil besicos

María ha dit...

Un plato perfecto, el bacalao me gusta muchisimo, y tu en esta receta lo has bordado te ha quedado fantastico. Mil besicos

Marina A.F. ha dit...

Uau! Que bo, Laia! Mil gustos en un sol plat. M'agrada!!! petons

Ester Parareda Martín ha dit...

mmmm quina pinta més deliciosa!!
He descobert el teu blog a trvés del de la Marina i em quedaré a seguir-te!
Una abraçada!

http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

bojosperlacuina ha dit...

Quina proposta més bona! I a mi que em perd el bacallà...

Pili ha dit...

He arribat al teu bloc a travès d'un altre i m'han encantat les teves receptes!! Aquesta, moltíssim. Amb el que m'agrada el bacalla!! Petonets, em quedo per aqui

Acaramelada ha dit...

¿a que hora es la cena en tu casa?...quizá llegue, guardame un poco. Tiene una pinta estupenda. bss Acaramelada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...