dimecres, 21 de novembre de 2012

Arròs a la taronja

La recepta d'avui és una recepta d'aprofitament. I us preguntareu: "Què deu voler aprofitar na Laia (ella que és una estudiant que no té casa pròpia ni nevera per ella XD)?" Doncs és ben senzill.
Quan vaig tornar de Formentera vaig arribar amb moltes ganes de tornar, amb molta il·lusió de fer receptes noves ii... Amb un parell de codonys collits de casa dels pares d'en Jordi ^^
Aquests codonys va venir a casa amb la idea de convertir-se en codonyat però he rebut queixes; faig massa receptes dolces al blog i volen una mica més de varietat.
És per aquest motiu que quan els de Gastronomía&Cía van penjar al seu blog "Siete formas de cocinar membrillo" vaig tenir clar que havia de versionar alguna d'aquelles delícies XD
Els codonys m'ho estaven demanant a crits! (i els de casa també, hahaha).


Ingredients (per a 5 persones):

  • 400 g d'arròs
  • 400 ml de suc de taronja natural (suc de 3 taronges)
  • 125 g de carn de codony
  • 100 g d'anacards crus
  • 1 porro
  • 2 dents d'all
  • una mica de julivert
  • pebre negre
  • oli d'oliva
  • sal

Procediment (temps aproximat: 2h):
    Moment en que estava a punt d'afegir el suc de taronja
  1. Per començar, haurem de pelar i picar el porro i els alls. Després exprimirem el suc de les taronges.
  2. A continuació, posarem una mica d'oli en una paella i a foc mitjà, sofregirem el porro, passats uns minutets afegirem els alls, i més endavant els anacards. Salarem lleugerament i deixarem que es torrin una mica els anacards. Serà llavors quan agregarem la carn del codony, movent fins que s'estovi (s'ha de tenir una mica de paciència) i ho regarem amb el suc de taronja (quan ja estigui ben tou). Ho deixarem reduir fins obtenir una salsa lleugerament caramel·litzada.
  3. Es podria servir així, però jo ho trituraré ja que he ficat els anacards massa grossos, així que quedarà millor si ho trituro tot i en faig una salsa. Rectificarem el gust , si cal, afegint-hi una mica de sal, pebre i julivert picat.
  4. Després, hem de bullir l'arròs amb aigua amb sal i una rajolí d'oli d'oliva, el temps que ho recomani el fabricant, uns deu minuts. Jo li he afegit una mica de julivert picat per donar-li més bon gust. Quan estigui a punt, l'hem d'escórrer i reservar.
  5. Per emplatar només hem de mesclar l'arròs amb la salsa de taronja i servir-ho amb l'ajuda d'un motlle. Llavors podem empolvar-ho tot amb julivert picat, coronar-ho amb els anacards reservats (jo els he afegit crus... perquè no hi he pensat XD) i afegir algun detall amb taronja natural.

Bon profit! :D

8 comentaris:

Sylvi ha dit...

Hola, se ve rico rico!!
Petons

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Doncs aquest arrosset deu estar deliciós! L'altre dia també vaig preparar una recepta diferent amb codony, a veure quan lo podem penjar!
Petonets
Sandra

Pebre i xocolata ha dit...

M'encanta aquesta proposta! L'arros amb els anacards queda boníssim, i amb cítrics, mmmm!
Marta

Can Misèries ha dit...

Una proposta atrevida i diferent. La cuina és innovació, a provar coses noves cada dia

Miquel ha dit...

Muy original y inovador este arroz y muy bien presentado, me gusta Laia
Peto

Dolça ha dit...

Molt original!!!
M'estudiaré la recepta... per fer-la és clar!
PTNTS
Dolça

Conxita. Al pot petit ha dit...

Quina bona idea! i molt original. La setmana que ve la provaré.
Petons
Conxita

Sara Cebrian Borras ha dit...

Quina bona pinta i quina combinació tant atrevida! No se’ns hagués ocorregut mai.

Doncs per nosaltres pots seguir ensenyant més postres dolces.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...