dimecres, 20 de febrer del 2013

Mousse lleuger de xocolata

Aquest dissabte passat vam celebrar un sopar a casa meva. Vam preparar diverses coques, verdura a la planxa, una crema de carbassó, pizzes per als més petits i postres...
Però teníem un invitat especial que no podia menjar ni làctics, ni mantegues, ni sucres...
Així que va ser tot un repte buscar un postre que pogués tastar. Així va ser com, després de molt buscar, vaig trobar aquest mousse de xocolata que només duu tres ingredients: xocolata, ous i aigua. Sí, sí, aigua; sorprenent XD


Ingredient (per a 4 racions, en el meu cas (vaig doblar els ingredients) em van sortir 12 copes):
  • 90 g de xocolata negra (ha de ser de bona qualitat, ja que dependrà d'ella el gust del mousse)
  • 45 ml d'aigua mineral
  • 3 ous L
Procediment:
  1. Hem de trossejar la xocolata i desfer-la juntament amb l'aigua mineral en un bany maria. Quan tinguem una mescla homogènia, la deixarem reposar i refredar una mica (temperada).
  2. Seguidament haurem de separar els rovells de les clares. Els rovells els batrem amb la xocolata fins que estigui tot ben mesclat.
  3. En un altre bol, muntarem les clares al punt de neu. Quan ho tinguem preparat, anirem afegint a poc a poc, les clares sobre la xocolata i ho mesclarem, amb cura, per evitar perdre l'aire del mousse.
  4. Per acabar, ho repartirem en motlles i ho deixarem a la nevera com a mínim tres hores. Es pot decorar amb qualsevol cosa: fulletes de menta, sucre glass, nata muntada, bastonets de xocolata (Mikado)...
Com que jo no vaig poder fer cap foto de la textura del mousse
perquè no em va semblar bé treure la càmera en mig d'un sopar
us penjo la foto de Directo al Paladar per a que us en feu una idea
Bon profit! :D

10 comentaris:

Mònica Tarradellas ha dit...

D'aquests tres ingredients sempre n'hi ha casa. Per això és un postre que, un moment o altre acabarem tastant!!! Especialment perquè som xocolaters de mena! Una abraçada!!!

Silvia ha dit...

uma receita muito interessante,adorei!
beijinhos

Mika ha dit...

Que pinta mas deliciosa tiene y que facil de preparar! Me anoto tu receta, un abrazo!

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Guau! I amb només 3 ingredients!!! Està genial! Molt bon postre! Segur que va ser un èxit! ^^
Petonets!

Tapa't de tapes ha dit...

Segur que el vostre convidat va quedar encantat! Sí que vau estar cuinetes aquest cap de setmana..!

Nathalia ha dit...

Me encanta el mousse de chocolate. El tuyo se ve muy bueno.
saludos

PastaAcademy ha dit...

Que buen postre para terminar una buena comida. Aunque con la pinta que tiene creo que comeria solo postre! Besos!

Fem un mos ha dit...

Una mousse que ha d’estar boníssima
Petons

Fórmules Culinàries ha dit...

mmmmm...Laia, ja veig que al final també vas caure a la trampa de Sant Valentí...!!jeje!!
Mira, tots els dies són bons per dir que estimes lagú, i si per Sant Valentí ens ve de gust, doncs també perquè no...!??
PtnS!!

ANNAFS ha dit...

Molt bona opcció, i amb només tres ingredients...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...