dissabte, 9 de novembre del 2013

Pastís de crema Boston (Boston cream pie)

Avui és l'aniversari de la meva iaia, fa 79 anys. Ella no ho sap, però anit hi ha una festa sorpresa per celebrar-ho. No s'ensuma res, perquè demà ens invita a tota la família a dinar a un restaurant. Tot i que m'ha vist traginant per la cuina amunt i avall, fent aquest pastís XD Es pensa que serà per berenar, després del dinar de demà. Però està ben equivocada!!

Anem al tema!

Ingredients (motlle de 24 cm):
Pa de pessic:
  • 175 g de mantega
  • 175 g de sucre
  • 175 g de farina
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • 3 ous

Crema pastissera:

  • 500 ml de llet
  • 100 g de sucre
  • 4 ous
  • 40 g de maizena
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • un pessic de sal
Cobertura:
  • 150 g de xocolata negra
  • 100 ml de nata
Procediment:
  1. Crema Pastissera: Aquesta recepta s'ha de preparar amb un dia d'antelació per tal d'aconseguir la textura adequada de la crema pastissera, és per això que jo el vaig començar ahir. Així doncs, hem d'agafar un recipient apte per anar al foc (casso) on hi introduirem tots els ingredients per fer la crema junts, els batrem amb la batedora per tal d'integrar-los i obtenir una crema fina sense grumolls.
  2. Llavors ho portarem al foc i ho remourem constantment fins que espesseixi. Finalment, serà qüestió de reservar-ho a la nevera fins a l'hora de servir. (Per evitar que se'ns formi cap pel·lícula en la superfície, és molt útil cobrir-ho amb paper film, tocant la crema).
  3. Pa de pessicPer començar hem de preescalfar el forn a 180ºC. Seguidament haurem de batre la mantega fins que blanquegi i estigui lleugera i esponjosa.
  4. Després haurem d'agregar un a un els ous, sense deixar de remenar. A continuació, afegirem la vainilla i batrem bé fins que la massa estigui ben integrada.
  5. Llavors hi incorporarem la farina i el llevat, tamisats. Haurem de mesclar-ho tot amb moviments d'amunt a baix fins a obtenir una massa homogènia.
  6. Finalment repartirem la massa al motlle i ho courem durant 20-25 min, o bé, fins que el pa de pessic estigui daurat; sabrem que està cuit introduint-hi un escuradents.
  7. Després haurem de deixar refredar el pa de pessic en una reixeta i quan estigui fred el tallarem en dos i podrem procedir al muntatge. Veureu que té una textura molt esponjosa.
  8. Muntatge: Un cop tenim la crema pastissera preparada i el pa de pessic fred, hem de tallar-lo per la meitat. En un dels costats hi estendrem la crema pastissera sense arribar a l'extrem i a continuació, a sobre de la crema, hi posarem l'altre capa de pa de pessic. Pressionarem una mica, lleugerament, fins que comenci a veure's la crema, és a dir, que hagi quedat ben repartida per tot el pastís. Llavors ho reservarem per preparar la cobertura.
  9. Cobertura: Hem de desfer la xocolata, ja sigui al bany maria o al microones (en curtes tandes de pocs segons, per evitar que se'ns cremi) i quan estigui fosa, li addicionarem la nata a temperatura ambient. Ho barrejarem manualment amb una vareta, fins que estigui tot integrat. Haurem de deixar que perdi la calor i que la mescla s'espesseixi una mica i agafi cos, llavors l'abocarem a sobre el pastís i amb l'ajuda d'una espàtula o ganivet llis, l'estendrem per tota la superfície deixant caure la xocolata sobrant pels costats.

Bon profit!

12 comentaris:

Marta SL ha dit...

Quin pastís més maco Laia!. A més, ha d'estar boníssim. Segur que a la teva iaia li encantarà...
Moltes felicitats a totes dues!

Eva ha dit...

Felicitats a la teva iaia!! i qué contenta deuria estar amb aquest súper pastís! a casa també triomfaria, la crema i la xocolata és el que més ens agrada!

Mònica Tarradellas ha dit...

La teva iaia, Laia, estarà contentíssima. Felicitats per ella i per tu, que ets una rebostera genial!

divka ha dit...

M'encanten els donuts boston cream... aixo ha de ser increible!!!
vull un troçet ja mateix :)

Mika ha dit...

Que buena pinta tiene, me gusta mucho guapa!
Que pases un feliz domingo al lado de tus seres queridos!

Paco ha dit...

Buenos días Laia. Simplemente delicioso pastel el que has preparado, con esa cobertura que le has puesto, no hay quie se resista, ahora mismo me tomaba mas de un trocito.
Un beso Paco

Roser ha dit...

Moltes felicitats a la teva iaia!! Quin pastis més bo, tot el que porti crema m'encanta!! petons

Mònica Tarradellas ha dit...

Sense paraules...genial pastís i genials imatges! Una abraçada!

Núria ha dit...

Felicitats a la teva iaia!!
I felicitats a tu per aquest pastís que has fet, que és genial...t'he de dir que se m'ha fet la boca aigua en veure la foto en que cau la xocolata sobre el pastís!! Boníssim!
Petons

Marta, cocina y muñecas ha dit...

ohh que pintaza!! Se me hace la boca agua de ver la tarta y el chocolate cayendo!! Besos!!

Javier ha dit...

Imagino la cara de la iaia al ver el pastel!! Seguro que lo habrá disfrutado mucho, espero que lo hayáis pasado bien en la celebración!

Per molts anys!!!

Montse Riera ha dit...

El pastís es preciós i quin detall per la teva àvia tan bonic :) Deu estar superorgullosa de la seva neta!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...