dissabte, 19 de maig de 2012

Greixonera 2.0

Avui inicio una nova secció pel blog. Feia temps que volia fer-la però no acabava de trobar res suficient significant per inaugurar-la.
A la nova secció de Cuina parlaré de receptes que m'han cridat l'atenció i he provat de fer. Seran senzilles i amb ingredients fàcils de trobar, però el més important de tot, és que seran boníssimes ^^


Comencem amb la Greixonera (nom usat a Formentera) o púding de pa.
És una recepta tradicional que s'usava per aprofitar aliments, ja que és ben sabut que llavors era recomanable no malgastar res, sobretot si es tractava de menjar.
Així doncs, aquesta recepta servia per aprofitar pa sec. En l'actualitat això ha variat una mica i ara s'hi pot posar de tot, com per exemple magdalenes, croissants, ... Fins i tot macarrons, però no serà el cas de la recepta d'avui.


Ingredients (per a 4persones):
- 8 magdalenes
- 1/2l de llet
- una mica de canyella (al gust)
- ratlladura de pell d'1 llimona
- 100g de mantega
- 2 ous
- una mica de fruits secs (jo he usat panses, nous i figues seques de Formentera) [opcional]
- 300g de sucre
- un polsim de sal

Procediment
· Primer de tot hem de preescalfar el forn a 180º.
· Comencem posant en un bol la llet, la ratlladura de llimona i la canyella en pols per a que agafi gust.
· Tot seguit hem de fondre la mantega al microones, fins deixar-la líquida.
· A continuació, esmicolem les magdalenes i hi aboquem la llet. Amb una espàtula ho remenem bé ja que volem que les magdalenes absorbeixin la llet i n'adquireixin tot el sabor.
· Mentre això passa, tallem les figues a trossets més petits i si s'escau ho fem també amb les panses i les nous.
· Seguidament, afegim la fruita al bol de la llet, amb el sucre, els ous i la mantega fosa, i ho mesclem bé.
· Finalment, hem de preparar el motlle untant-li una mica de mantega. Si el motlle no és antiadherent se li pot afegir una mica de pa ratllat per sobre de la mantega per treure'l millor del recipient.
· Aboquem la massa al motlle i ho introduïm al forn durant uns 20 o 30min. Sabrem que no està cru introduint-l'hi un escuradents, si surt net és que ja està cuit.
· Per acabar, abans de desemmotllar-lo l'hem de deixar refredar una mica. Per servir es pot decorar amb rodanxes de llimona per damunt.

Bon profit!


1 comentari:

Jordi Riera ha dit...

Realment ses figues li donen un punt molt però que molt bo i agraït!

Recepta cinc estrelles.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...