dissabte, 26 de maig del 2012

Lasanya d'escalivada i formatge

Avui us presento una nova recepta! És una lasanya apta per a vegetarians: bona, fàcil de preparar i sobretot, sana. És una forma infalible per introduir la verdura en la dieta, d'una forma senzilla i divertida.


Ingredients (per a 2persones):
- 9 làmines de lasanya (jo he usat les precuinades, que només s'han de posar en remull)
- 1carbassó
- 2 pebrots verds petits
- 1 cebeta
- 9 talls de formatge
- oli d'oliva
- sal
Per la beixamel:
- 50g de farina
- 1/2l de llet
- oli d'oliva
- sal
- pebre

Procediment:
· Primer de tot hem d'escalivar les verdures. Per fer-ho hem netejar bé totes les verdures, les col·loquem a una plata de forn, les reguem amb un rajolí d'oli (fer-ho facilita treure'ls la pell posteriorment) i hi afegim un polsim de sal i de pebre. Un cop fet tot això les haurem d'introduir a forn (precalentat a 200º).
· A mesura que es vagin coent les haurem d'anar retirant del forn per evitar que es cremin. Les deixem refredar una mica, per no cremar-nos quan pelem els pebrots. Tot seguit haurem de tallar totes les verdures en tires.
· A continuació deixem en remull les plaques de la lasanya amb un polsim de sal. Si no estiguessin precuites, s'haurien de bullir amb aigua i sal.
· Per fer la beixamel hem de remullar la farina en una cassola amb un rajolí d'oli. Haurem d'agregar la llet a poc a poc mentre removem constantment. Seguidament, hem de salpebrar i cuinar durant 10min aproximadament.
· Per muntar la lasanya hem d'estendre tres làmines de pasta en la base d'un recipient pel forn. Haurem de cobrir la pasta amb tres talls de formatge i aquest el cobrirem amb tires de pebrot, vermell i verd, carbassó i ceba, als quals els tirarem un polsimet més de sal ja que són unes verdures molt dolces. Seguidament ho taparem amb tres làmines més de pasta i de formatge. Col·locarem la resta de verdures i les taparem amb tres làmines més de pasta.
· Finalment ho cobrim tot amb la salsa beixamel, i hi posem una mica de formatge rallat.
· Per acabar ho introduïm al forn a 200º durant deu minuts (amb el forn preescalfat).

Bon profit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...