dimarts, 27 de novembre del 2012

Macarons de mandarina i Fira BCN & Cake

Aquest cap de setmana passada fou la primera fira de BCN & Cake, de reposteria creativa. Hi hagué tanta afluència que dissabte hi hagué gent que no hi va poder entrar... Per això, nosaltres (ma mare, ma cosina Berta i una amiga seva, Sara, i la Montse de Entre núvols de cotó) vam anar-hi diumenge amb una mica de por...
Jo que passava el cap de setmana a casa del Jordi (Barcelona) em vaig llevar molt aviat per anar-hi a fer cua. Així que a les 8:15 ja estava allà, però hi havia gent que encara havia estat més matinera que jo... Havien arribat a les 6! No resultarà tant estrany si us dic que venien de Madrid, Alacant, Pamplona... Per tant, venint de tany lluny o entres o entres XD
Així que entre moltes d'altres coses, hi vaig anar per comprar-me una làmina de silicona per fer macarons! Ja que sempre em queden lletjos, hahhaha. És per aquest motiu que la recepta d'avui ha estat per estrenar-la :D


La primera paradeta que vam visitar fou la de la Alma, la de Objetivo Cupcake! És molt més encantadora del que havia imaginat! És guapíssima i molt simpàtica! No va deixar de somriure de felicitat i alegria en cap moment :) Pobreta, encara no havia arribat a la seva paradeta que ja tenia cua per firmar el seu llibre ^^ Un Sol de noia :)
La fira estava a rebentar de fondant, cupcakes i galetes decorades. Van tenir molt oblidats els meus estimats macarons, per això avui els vull fer un petit homenatge hahahah (és broma xD).
Em va agradar moltíssim la fira ^^ M'esperava alguna cosa més ostentosa i grandiosa, però així en petitet em va deixar molt bon gust de boca (i no té doble sentit; només vaig menjar-me un Red Velvet [cupcake de xocolata amb colorant vermell (tradicionalment remolatxa) i una cobertura de crema de formatge?]


En fi, després d'aquest petit recull d'imatges anem cap a la recepta, que és el més important!

Ingredients (per a 70 meitats = 35 macarons)
  • 100 g sucre glass
  • 125 g d'ametlla mòlta
  • 4 clares d'ou
  • 200 g de sucre
  • colorant alimentari groc
  • 4 rovells d'ou
  • ratlladura i suc de 2 mandarines
  • 8 c/s de sucre
  • 85 g de mantega
Procediment:
  1. Per començar hem de tamisar el sucre glass i l'ametlla mòlta, llavors ho reservarem.
  2. Seguidament, i en un altre bol, introduïm les clares de quatre ous i les batem al punt de neu. Haurem d'incorporar gradualment el sucre, molt lentament batent molt bé després de cada addició, fins que quedi una massa espessa i brillant.
  3. A continuació, haurem de mesclar les clares amb l'ametlla i el sucre, amb moviments d'abaix a dalt. És important que es faci amb molta cautela i calma, ja que és important que la textura no es perdi en cap moment, sinó els macarons no tindran la seva textura característica.
  4. Quan ja ho tinguem gairebé tot mesclat, amb un escuradents incorporarem una miqueta de colorant, en el nostre cas groc. Si s'hi vol afegir algun sabor, ara serà el moment adequat.
  5. Després haurem de posar aquesta massa resultant en una màniga pastissera i dipositarem 48 cercles sobre paper vegetal o bé, en el tapís per fer macarons. Seguidament, haurem de donar un copet a la plata del forn per allisar la superfície dels macarons. (Si això no es fa no hi ha problema, ja que s'aniran posant bé amb el temps).
  6. Ara bé la part més important i alhora problemàtica de tot el procés: hem de deixar reposar la massa que hem posat sobre el paper vegetal fins que estigui seca al tacte (que no se'ns enganxi quan la toquem amb els dits, vaja). Sembla una tonteria, però és molt important, el procés depèn de l'humitat relativa de l'aire. L'últim cop em va trigar 1 h i 15 min, però hi ha gent que només li triga 30 min, així que és qüestió de paciència. Per tant, és molt més intel·ligent ser previsor i deixar-ho una nit de repòs; l'èxit serà assegurat.
  7. El següent pas és fornejar-los. Aquest és un punt crucial: el forn ha d'estar preescalfat a 150º. És molt important que la temperatura es mantingui uniforme dins del forn, sinó els macarons no quedaran bé. Llavors els courem al voltant de 12-15 min o bé fins que la superfície quedi cruixent al tacte.
  8. Finalment haurem de deixar-los refredar abans de desenganxar-los, per evitar que se'ns trenquin.
  9. Per fer la crema de mandarina hem de mesclar la ratlladura i el suc de les mandarines, el sucre i els rovells d'ou. Ho hem de batre tot i ho hem d'escalfar a foc mig-baix sense parar de remenar-ho en cap moment (o se'ns enganxarà). Quan tingui una textura homogènia hi hem d'afegir la mantega tallada a daus i haurem de seguir removent fins que la crema espesseixi. Finalment, l'haurem de deixar refredar a Tº amb (o bé reservar-la a la nevera fins al moment de muntar) i, amb una màniga pastissera, farcir els macarons.
  10. Jo els he decorat amb taronja confitada casolana ^^ (quan pengi, més endavant, una recepta de magdalenes de taronja, explicaré com l'he feta)
Bon profit! :D

7 comentaris:

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Guau!! Tenen una pinta tremenda!!! Ja et veig fent macaroons com a xurros...!!! hahahaha
Ens ho vam passar molt bé a la fira!

Un petoneeet ^^

Tapa't de tapes ha dit...

Carai, Laia!! QUin festival de dolços! De llimona no els he tastat mai, els macarons, i fan una pinta!!! Bona proposta! Petonets

María ha dit...

Pues si que se ve que te lo pasaste genial en esa feria, y estos macarron, te han quedado de verdadero lujo, preciosos de verdad. Besicos

Unknown ha dit...

Hola!!!

Mai he tastat els macarons.. però t'asseguro que no em faria res tastar-los!, tenen una pinta genial!.

Ah!, gràcies per visitar el nostre bloc.

Petonets

dosentrebambalinas ha dit...

Qué bons! tinc pendent provar a fer macaroons així que m'apunte la teua recepta!
petons

Mika ha dit...

Hola Laia, vengo a devolverte la visita y me encuentro con estas delicias! Ayy madre, que cositas mas ricas!
Un abrazo guapetona!

Miquel ha dit...

Laia enhorabuena te han salido muy bien estos macarons y el relleno esta bueno y aromatico.
peto

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...