divendres, 25 de gener del 2013

Magdalenes de poma

El cap de setmana passat vam anar en Jordi i jo a una magdaleneria que hi ha al centre de Terrassa. Fa mesos, un blog que no recordo va escriure per internet unes molt bones recomanacions del lloc (Magdalenes Cal Tuset) i quan vam tenir l'ocasió, hi vam anar a prendre un tassa de cafè ben calenta i una bona magdalena.
He de confessar que no només vam anar a berenar diumenge a la tarda, sinó que també vam tornar-hi per esmorzar al dia següent! XD Són unes magdalenes gegants i ben bones! Però el millor de tot és que no tenen un preu abusiu (com els cupcakes que valen 2,50) sinó que només valen 2,25! En vaig sortir ben enamorada! :D
I en Jordi també... És per això que avui li he fet unes quantes magdalenes de poma per tenir-lo ben content ^^

Ingredients (per a 16 magdalenes grosses i 6 mitjanes):
  • 3 ous
  • 250 g de sucre
  • 250 ml d'oli de girasol
  • 250 ml de llet
  • 2 cullerades de ratlladura de llimona
  • 350 g de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 3 pomes (una ha d'estar triturada, l'altra tallada a trossos petits de forma irregular i l'última en làmines, per decorar)
Procediment:
  1. Per començar hem de preescalfar el forn a 200 ºC amb calor a dalt i abaix. Llavors hem de batre els ous amb el sucre, fins que veiem que es dobla el seu volum. A continuació, hi afegirem l'oli i ho homogeneïtzarem. Llavors li aboquem la llet amb la ratlladura de llimona i ho tornem a mesclar. Finalment, li afegim el sobre de llevat i la farina, prèviament tamisats. Ho hem de batre tot fins que tinguem tots els ingredients integrats i una massa homogènia. (La massa d'unes bones magdalenes ha de contenir molt aire pel que és molt convenient batre durant molta estona. Fins i tot després d'afegir-hi la farina, es pot donar un batut d'un parell de minuts a tota velocitat per tal que la mescla final contingui més aire i així les magdalenes pugin més i siguin més esponjoses).
  2. Després haurem de pelar les tres pomes. Una poma la triturarem amb la batedora i la segona la tallarem a trossets ben petits. Llavors les afegirem amb una espàtula de goma a la massa anterior i la mesclarem bé. La tercera poma restant l'haurem de tallar en fines làmines; ens servirà per decorar.
  3. El truc per a que pugin les magdalenes és posar els papers de paper dins de motlles de flamera metàl·lics (o bé aquells recipients metàl·lics específics per a fer magdalenes); així es conserva i s'aprofita millor l'escalfor del forn. Llavors haurem de posar la massa en cadascun dels motlles (mai s'ha d'omplir més de 3/4) i els coronarem amb unes quantes làmines de poma i una bona cullerada de sucre.
  4. Finalment ho haurem de coure tot al forn durant 35-40 min (ara a 180 ºC; jo les he tingut gairebé una hora). Per saber si les magdalenes estan cuites les haurem de punxar amb un escuradents (però mai abans d'haver-nos esperat el temps de cocció, ja que sinó perdrem l'escalfor i les magdalenes no pujaran). Si no sortís net, hauríem de deixar-les uns minuts més.

Bon profit! :D

PS: En Directo al paladar van penjar uns quants consells que són infal·libles.

12 comentaris:

Mika ha dit...

Que delicia nena! Me gustan mucho!

Tapa't de tapes ha dit...

Veus que ve, Laia! No hi ha res com provar coses bones per després intentar-les fer a casa. T'han quedat ben boniques! I amb poma són les que més m'agraden. Petons i bon cap de setmana

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Jo també he anat a les magdalenes Cal Tusset i em va encantar! vaig ser incapaç de acabar-me la magdalena sencera!! Per cert! Les teves segur que están delicioses veritat!! Uiiix quina ganaaaaa! ^^
Petons

Rosa Maria ha dit...

Totes aquestes masses quan incorpores poma queden molt més esponjoses, queden boníssimes

Sussi Abel ha dit...

T'han quedat genials Laia!!!

Recetasdemama ha dit...

Hummmm, que ricas ¡¡

JUEGO DE SABORES ha dit...

Nosotras las publicamos hace tiempo de naranja, pero creo que me acabo de encaprichar de unas como las tuyas!!
Ana de JUEGO DE SABORES


Visc a la Cuina ha dit...

Que boniques que són i que bones!!!

Fórmules Culinàries ha dit...

T'han quedat molt maques Laia!!
Ja pot haver estat content el Jordi amb aquestes madalenes!!
ptns!!

Bet ha dit...

Hola Laia!! sóc jo la que vaig escriure sobre Cal Tuset al bloc, i també la Nuni del bloc Cuinetes!! ;)
T'han quedat super bé! Les magdalenes de poma són de les meves preferides... Hi vaig tornar fa una setmaneta i no sabia quina escollir entre tantes!!

Marta Garrido ha dit...

Bondia!
Acabo de descobrir el teu blog, he fet un cop d'ull a les receptes i m'ha entrat una gana...
Salutacions!

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmmmmmmmmmmm que bones.
http://elmagoylabruja.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...