diumenge, 13 de gener del 2013

Trena de poma

Ahir per la tarda estava estudiant amb en Jordi quan va tenir un antull irrefrenable de menjar alguna coca de poma. Vaig tirar els apunts a l'altra banda de la taula i vaig proposar-me fer-li alguna cosa boníssima per satisfer el seu capritx golós (he de confessar que jo feia hores que em moria de ganes de cuinar, però havia d'estudiar... Així que vaig aprofitar la primera oportunitat que vaig trobar per escaquejar-me d'estudiar XD).



Vam sortir tots dos ben feliços de casa a comprar pomes i una llimona a la fruiteria del costat de casa ja que la senyora velleta que hi treballa és encantadora, però lamentablement ho vam trobar tancat... Així que vam comprar al Bon Preu i vam tornar a casa corrents per cuinar!


Ingredients:

  • 1 massa de pasta de full (la del Lidl és quadrada)
  • 50 g de mantega
  • 3 pomes (pelades, sense cor i ratllades)
  • 125 g de sucre
  • ratlladura i suc de mitja llimona
  • 1 ou per pintar
Procediment:
Extret de Kanela y Limón
  1. Per començar hem de preescalfar el forn a 180ºC. Mentrestant, haurem de desfer la mantega en una cassola i afegirem les pomes ratllades. Ho taparem i ho courem a foc lent, fins que les pomes estiguin toves (al voltant de 15 min).
  2. Després, hem d'afegir-hi el sucre (reservant-ne una mica per la cobertura), la ratlladura de llimona i el suc de llimona; ho deixarem coure a foc lent fins que espesseixi.
  3. Llavors haurem de preparar el muntatge: simplement hem obrir la planxa de pasta de full i marcar en tres parts iguals. Seguidament, hem de fer talls paral·lels a costat i costat del tros central i allà serà on hi col·locarem la compota de poma que havíem preparat. A continuació haurem de trenar i intercalar les tires laterals per sobre d'ells. Finalment haurem de pintar la trena amb ou i regar-la generosament amb sucre.
  4. Per acabar ho courem fins que estigui dauradeta (al voltant de 15 - 25 min).

Bon profit!!! :D

8 comentaris:

Mika ha dit...

Una trenza DELICIOSA! Me gusta muchísimo!
Un abrazo!

Rosa Maria ha dit...

Boníssima, jo la faig igual però en lloc de poma hi poso crema. Queda molt bona i queda super bé, sembla de pastisseria oi?

Laube Leal ha dit...

Me encantan las trenzas de fruta y la manzana siempre queda bien. Me ha gustado lo que has hecho con el limón. Fantástico y delicioso.
Petonets Laia

Rosita Vargas ha dit...

Una trenza muy bonita y de trabajo me encanta,gracias por su comentarios abrazos y abrazos.

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

guau quina pintasaaa!!! Jo també tinc ganes de posar-me a fer cosetes a la cuina, però m'estic contenint... hehehe
Petons! I ànims amb els exàmens! ^^

Elisenda ha dit...

Aquesta trena de poma és increïble! i la presentació és molt bonica. Una recepta realment interessant!

Bet ha dit...

M'encanten les trenes fetes amb pasta de full, són boníssimes oi? i hi ha tantes combinacions... amb poma encara no l'he fet mai! :)
A mi em passa sovint també, que estic estudiant i tinc unes ganes boges de cuinar...!!!
Petons!

lolines ha dit...

Una trena boniiiiiiiiissima

Moltes gracies per las teves paraules. Una abraçada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...