dimecres, 24 d’abril del 2013

Coca de llimona (Lemon Pie)

Aquest cap de setmana va venir la família a casa. Ma mare és de fer menjar ben complets: primer ens infla amb una quantitat inimaginable d'entrants, llavors ens dóna un plat principal contundent i llavors ens delecta amb un parell de postres.

Aquí va ser on vaig entrar-hi jo. Havia de preparar un postre que fos bo i lleuger a la vegada :) Així que aprofitant que havia comprat llimones per canviar la fotografia de la portada XD  vaig pensar que podia ampliar la llista de receptes amb una coca de llimona (lemon pie) ben bona.




Ingredients:
  • Base (24 cm):
  • 175 g de farina, més extra per empolvorar
  • 85 g de mantega freda
  • 45 g de sucre
  • 1 ou
  • Crema de llimona:
  • suc de 4 llimones (jo en vaig tenir prou amb 3)
  • ratlladura de 3 llimones
  • 170 g de mantega
  • 220 g de sucre
  • 5 ous mitjans
  • 1 rovell d'un ou mitjà
Procediment:
Per la base:
  1. Hem de mesclar amb els dits o processi la farina, el sucre i la mantega, fins formar molles fines. Llavors afegirem l'ou i amassarem fins formar una bola. A sobre d'una superfície enfarinada, estendrem la massa i formarem un cercle gran, folrarem el motlle amb ella i ho refrigerarem com a mínim 30 min.
  2. Preescalfarem el forn a 190 ºC. Folrarem el fons de la coca amb paper sulfuritzat, ho cobrirem amb algun pes que pugui anar al forn (llegums, per exemple) i ho courem al voltant de 10 min. Retirarem el paper i els llegums i ho courem  5 min més o fins que el fons de la coca estigui cruixent.
Per la crema de llimona:
  1. Hem de ratllar tres de les quatre llimones i després haurem d'esprémer-les totes quatre (jo només en vaig necessitar tres, al final) fins obtenir 150 ml de suc.
  2. En un cassó haurem d'introduir-hi la mantega tallada en daus, el sucre, la ratlladura i el suc de les llimones i ho posarem a foc mitjà. Haurem de remoure-ho constantment (per evitar que se'ns enganxi) durant al voltant de 10-15 min (procurant que no arrenqui el bull) fins que la mantega i el sucre s'hagin dissolt per complet.
  3. Llavors haurem d'incrementar la potència del foc i posar-ho a foc mitjà-alt fins que arrenqui el bull; ho tindrem al foc just 5 segons i després ho retirarem del foc.
  4. Seguidament ho colarem per eliminar la ratlladura de llimona per tal que la crema quedi més fina. És recomanable colar-ho a sobre d'un bol ja que després haurem de deixar-ho reposar a la nevera (durant uns 30 min) per a que es refredi. És aconsellable cobrir la superfície del bol amb paperfilm per tal d'evitar que se'ns formi una capeta superficial indesitjable.
  5. Quan la crema de llimona s'hagi refredat, l'abocarem al centre de la coca permetent, així, que la crema flueixi uniformement per totes les vores.
  6. Per acabar ho refredarem a la nevera durant mínim 5 horetes aprox o fins que qualli i ho decorarem amb nata muntada, llimona, gerds, ...

Bon profit!

PS: Ara em posaré a tornar tots els comentaris! Sento haver trigat tant! ^^"
PS2: Demà celebraré Sant Jordi, ja que avui tenia un examen parcial u___u Així que demà aniré de picnic amb en Jordi ♥ i ho celebrarem amb tranquil·litat.
Em recomaneu algun llibre?? Però ei! No penseu que ho decideixo a última hora, fa mesos que li busco un llibre molt especial i difícil de trobar... Vaig descobrir fa un parell de dies que és tan difícil de trobar perquè està exhaurit i estic esperant a que el reeditin ^^" Així que m'he quedat sense sorpresa XD Què difícil és regalar-li un llibre a un (futur) filòleg!

12 comentaris:

Pumuky ha dit...

Aquesta coca fa molt bona pinta!!

M'apunto la recepta, que a casa també fem dinars maratonians com el que dius, jeje.

Petons!

Doris mis cosillas ha dit...

Fresquito y delicioso este postre.Besos

Pilar ha dit...

T'ha quedat molt bé, em venen moltes ganes de fer-la...!!!

Va, jo faig la coca de llimona i tu les magdalenes... espero que em diguis com t'han sortit, ehhh???

Una abraçada.

*Pilar*

Mònica Tarradellas ha dit...

Ve tant de gust la llimona en aquesta època!!! I en pastís, deliciosa!!!

Anònim ha dit...

Mira que te gusta el limón, te ha quedado muy bonita, Laia. Bss.

Eva ha dit...

Quin pastís més apetitós!!! i has fet la massa i tot!! t'ha quedat genial, tinc una mica súper fan de la llimona, l'hauré de fer quan vingui a casa ;)
I sí, complicat això d'escollir llibre per un filòleg XD

Montse ha dit...

T'ha quedat xulíssim!!!
El faré aquest dissabte que tinc un dinar i portaré els postres!!! :)

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

guau!! Quina bona pintaaa!! Estava deliciosa segur!!!
I la presentació m'encantaa!
Un petonet.

Montse Riera ha dit...

Quin aspecte tant bo ummm...
Un petonet

Bet ha dit...

Nena que bo!!! veig que la teva mare i la meva s'assemblen bastant en aquest tema, quan toca menjar el plat principal tothom està tip de l'aperitiu! :)
Que tinguis un molt bon cap de setmana!!!

Unknown ha dit...

Hola Laia, he descobert el teu blog fa poc i espero que t'agradi el que t'he deixat al meu blog.
Petonets.
Núria
http://tastetsdebruixa.wordpress.com/2013/04/26/premio-liebster-awards/

Bruixes a la cuina ha dit...

Laia al visitar el meu bloc em vas prometre llimona i realment has complert!! :) Genials aquestes receptes cítriques!!!Però tens moltes altres receptes interessants així que em quedo per aquí!!
Una abraçada i gràcies per passejar-te per Bruixes a la Cuina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...