dissabte, 20 d’abril del 2013

Pasta farcida als quatre formatges

Fa molts i molts dies na Cristina de Kanela y Limón ens va presentar un plat de pasta que vaig saber que faria! (Fa un parell de dies va penjar uns porquets de pa farcits de xoriço, els faré quan torni per Formentera; jo els faré de sobrassada! :D)



Ah, us de comentar però, que jo no vaig fer servir la pasta que diu ella (Lumaconi), ja que tenia ròssecs de galets gegants... Bé, jo no, en Jordi en tenia XD i com que sabia que no els gastaria, em vaig prendre la llibertat de gastar-li jo en lloc seu XD
És per aquest motiu que només vaig gastar la meitat del farcit de formatge (per això hem menjat aquest plat dos dies i no ens hem queixat pas! Està boníssim!)

Ingredients (per a 4 persones):
  • 20 Lumaconi (jo he fet servir galets gegants XD)
  • Farcit de 4 formatges:
  • 250 g de formatge mozzarella ratllat
  • 100 g de formatge feta
  • 30 g de formatge parmesà ratllat
  • 60 g de formatge semi curat ratllat
  • 70 g de pernil dolç en daus petits
  • 1 ou batut
  • Salsa de tomàquet:
  • 500 g de tomàquet triturat (jo l'he ratllat)
  • 150 g de ceba picada
  • 30 g de concentrat de tomàquet
  • 1 gra d'all
  • 1 cullerada sopera d'orenga
  • 1 culleradeta de sucre
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
Procediment:
  1. Hem de començar preparant la salsa de tomàquet ja que l'haurem de posar de base a la safata que anirà al forn. Així doncs, en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva hi hem d'afegir la ceba picada i l'all.
  2. Quan la ceba estigui cuita (però no torrada) hi hem d'afegir el tomàquet triturat i el deixarem coure a foc mig, remenant-ho de tant en tant, fins que espesseixi i redueixi. Passat els aprox 30 min que això pot durar, hi hem d'afegir la sal, el pebre, el sucre i l'orenga. Ho deixarem al foc un parell de minuts més i ho retirarem.
  3. Mentre s'està coent la salsa de tomàquet podem preparar el farcit de la pasta. Hem d'unir tots els ingredients fins formar una pasta (ho vaig fer amb les mans).
  4. Seguidament hem bullir la pasta en abundant aigua amb sal i una fulla de llorer durant el temps recomanat pel fabricant.
  5. Un cop la pasta estigui tèbia/freda, per no cremar-nos XD, haurem d'omplir-la amb el farcit de formatges. Després, haurem de col·locar-la a sobre d'una safata on prèviament hi havíem posat la salsa de tomàquet.
  6. Per acabar, ho haurem d'introduir al forn, preescalfat a 180 ºC, uns 15 min. Passat aquest temps, ho servirem calent.

Bon profit! :D

6 comentaris:

Mònica Tarradellas ha dit...

Aquests supergalets són genials!!! I m'encanta la teva nova imatge corporativa!!! Una abraçada Laia!!!

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Fantàstics!! Oi que estan bons?? A mi em van encantaaar! La repetiré segur aquesta recepta!! ^^

Molts petoneets!! ^^

Pilar ha dit...

Segur que estan boníssims...!!!

Visc a la Cuina ha dit...

Una recepta boníssima, a casa triomfarà, la provaré!

Anònim ha dit...

Laia, en la entrada anterior te deje un mensaje
Para que te pases por mi blog a recoger un regalito de mi parte, te lo mereces, guapa. Está en la entrada del 12 de abril, besos.

Tapa't de tapes ha dit...

Han de ser molt bons, i cremosos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...