dijous, 30 de maig del 2013

Galetes sabre de llimona

Feia molt de temps que volia fer unes galetes d'aquests estil. La paraula francesa "sablé" (en català sabre) significa sorra, potser en relació amb aquestes suaus i delicades galetes de textura arenosa.
He de confessar que no m'agrada fer galetes perquè les trobo poc gratificants: duen molta feina per només dues mossegadetes. No m'agrada haver d'estirar la massa... Tallar-la, després, amb els motlles... No sé, no va amb mi, hahaha
Per aquest motiu, quan na Cinta de Trossets de cuina va penjar unes galetes que no implicaven tot això que avorreixo, vaig apuntar-la a la llista de receptes pendents!


Són unes galetes suaus i delicades que es desfan a la boca. Quan te n'adones ja és massa tard, te n'has menjat quatre XD Vigileu!
Jo no tinc massa costum de tastar la massa crua... Però mentre feia aquestes galetes, la oloreta que es desprenia invitava a agafar-ne una miqueta i tastar-les... Estava boníssima! Així que res, no sé què més dir-vos per convèncer-vos!

Ingredients:

  • 160 g de mantega pomada
  • 260 g de farina
  • 20 g de maizena
  • 125 g de sucre glass
  • ratlladura de dues llimones
  • 2 cullerades soperes de suc de llimona
  • un pessic de sal
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • paper film
Procediment:
  1. Per començar, hem de batre la mantega pomada amb el sucre glass. Llavors, hi afegirem la ratlladura de llimona, el suc i l'essència de vainilla. Ho mesclarem fins que tot estigui perfectament homogeneïtzat.
  2. Seguidament hi agregarem els ingredients secs: sal, farina de blat de moro i farina normal. Veureu com la massa en sí té una textura com arenosa. Però no de sorra de platja normal, no; sinó de sorra fina de platja del Carib!
  1. A continuació, agafarem el paperfilm i l'estirarem en una superfície plana. Hem de ser generosos i agafar-ne bastant (jo vaig fer-ho en dues vegades ja que em va semblar que seria més còmode per guardar-ho a la nevera). Quan tinguem el paper film col·locat, hi afegirem la meitat de la massa preparada i després d'escampar-la bé, l'enrotllarem i li donarem forma de tub (com que al principi és "complicat" que quedi totalment circular, vaig fer un nus en un dels extrems per repartir-ho amb més comoditat, com si fos una botifarra). Aquest tub hauria de tenir aproximadament un diàmetre de 5 cm, però podeu fer-ho al vostre gust.
  2. Un cop tinguem els tubs fets, els guardarem a la nevera fins que estiguin prou durs per a que es tallin amb facilitat. Jo ho vaig deixar tota la nit.
  3. Passat el temps de repòs, els treurem de la nevera, els desembolicarem i procedirem a tallar-los en porcions de al voltant d'1 cm de gruix amb un ganivet ben afilat.
  4. Finalment, enfornarem les galetes al forn, prèviament preescalfat, a 180ºC durant 10 min. Les deixarem refredar, però mentre siguin tèbies, les ensucrarem amb una mica de sucre glass.
Bon profit i a gaudir-les!

14 comentaris:

Cinta ha dit...

T'han quedat perfectes! mira que precisament avui, estava pensant en tornar-les a fer! petons!

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Tan quedat fantástiques!! I semblen força senzilles de fer!!! en prenc nota per tastar-les!
Un petonet.

Mònica Tarradellas ha dit...

Aquestes galetes les haig de provar. Quines delicies de llimona més bones!

lolines ha dit...

Laia, semblen senziles de fer i molt bones

como agua para chocolate-myriam ha dit...

umm se ven deliciosas Laia, y lo de enrrollar la masa y luego hacer rodajitas nunca lo había visto.
besote grande guapa.

Eva ha dit...

Si són tan perilloses... no sé si fer-les, perquè segur que jo també me'n menjo 4, o 5 o... fan pinta de ser mossegadetes delicioses!

Doris mis cosillas ha dit...

Me parece una buena manera de preparar galletas sin pasar el rodillo y como se ve son muy ricas y te doy un 10.Besos

Mika ha dit...

Que ricas tienen que estar!! Me llevo un par, con tu permiso ;)

No tot són postres ha dit...

que bones... les faré segur!
PTNTS
Dolça

Rosa Maria ha dit...

Les veig espectaculars, seran les properes que faré, m'encanta la llimon

Ramon Juanola ha dit...

Laia, aquestes galetes sobre llimona tenen de ser boníssimes!!!!

The pink cake factory ha dit...

Laia, t'han quedat genials aquestes galetes! A mi m'encanta fer galetes, m'apunto la recepta!
Petons!

Pumuky ha dit...

Seré redundant, però... unes delícies de llimona delicioses!

Petons!

Bruixes a la cuina ha dit...

Laia a Suïssa es mengen aquestes galetes ( i 1000 varietats més) per Nadal :) llegint la teva recepta m'estava preguntant perquè nassos no se li acudeix a ningú fer galetes com aquestes fora de temporada!!! Hem sembla que a casa el Nadal arribarà a l'estiu aquest any!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...