divendres, 29 de juny del 2012

Gaspatxo

La recepta d'avui ens la va donar, a ma mare i a mi, la veïna que vivia davant de casa.
Era la típica velleta que sempre duia un somriure a la cara i un davantal posat. Estava enamorada de la cuina i cuidava les seves flors amb amor. Me la vaig estimar com si fos la meva pròpia iaia, i és per això que la recepta d'avui està dedicada a la senyora Antònia.



Ingredients:
- 0,5l d'aigua
- 1 got petit d'oli i 1/2 got petit de vinagre
- 1/2 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 4 tomàquets grossos i madurs
- pa
- sal
- (1/2 cogombre, la seva recepta en duia, però nosaltres no el posem)

[Altres variants de la recepta duen alls, ceba i potser més coses, però a ella no li agradava com quedava i nosaltres encara no hem provat de fer-ho, així ja ens encanta]


Procediment:
· Tallem a trossos els tomàquets i la resta de les verdures.
· Les col·loquem totes al vas de la batedora i ho triturem tot fins que quedi una salsa homogènia.
· Rectifiquem la sal i hi afegim el pa esmicolat, l'oli, el vinagre i l'aigua.
· Tornem a batre, si queda massa espès s'hi ha d'afegir més aigua, sinó una mica més de tot, especialment pa.
· Per no trobar grumolls, haurem de colar el gaspatxo abans de servir-lo ben fred.
· Es pot acompanyar amb trossos de verdura, crostons de pa, amb un rajolí d'oli i una mica de pebre negre. S'ha de servir molt fred ja sigui en un bol com si fos una sopa, o bé en una copa per beure-ho.

Bon profit!!

2 comentaris:

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Ideaaal per aquestes temperatureees!! Quina calor!!! Ben fresquet està molt molt bo! :D

Jordi ha dit...

Aquesta nit provaré de fer-lo a veiam com surt. Sa meua tia Cati també fa un gaspatxo molt i molt bo, diria que es seu procediment és una mica diferent però és que això... A cada casa és un món. Lo important és que siguin bons :p

I amb so de sa senyora Antònia... m'hi ben llep es dits!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...