dissabte, 10 de novembre del 2012

Pastís de la Reina Victòria

Ahir divendres va ser l'aniversari de la meva iaia Rosita, és per aquest motiu que volia fer-li un pastís ben especial.
Tenia poc temps, així que aquest era el pastís ideal per l'ocasió: el pastís de la Reina Victòria (Victoria Sponge). És un pastís senzill i elegant, modest i dolç. Sublim.

El vaig veure per primera vegada al blog de La cuina violeta, en un obrir i tancar d'ulls vaig saber que buscaria qualsevol excusa per fer-lo, però ho he anat posposant fins trobar el dia perfecte: el 78è aniversari de la iaia.



Però abans de començar amb la recepta, una mica d'història sobre aquest pastís tradicional anglès. Aquest pa de pessic rep el nom de la reina Victòria d'Anglaterra. Després de la mort del seu espòs, el príncep Albert en 1861, la reina va decidir retirar-se de la vida pública durant molts anys. Passat el dol del seu marit, la reina va tornar a fer festes al  jardí del seu palau on servien té acompanyat d'un pa de pessic molt esponjós farcit de la melmelada feta amb les fruites del seu jardí (generalment gerds i maduixes). És per això que va rebre el nom de pastís Victòria en el seu honor.

Ingredients: (motlle 24 cm)
Pa de pessic:
  • 175g de mantega estovada
  • 175g de sucre
  • 3 ous
  • 1 c/c d'extracte de vainilla
  • 175g de farina
  • 1 c/c de llevat en pols
Farcit
  • 200 ml de nata muntada (amb sucre)
  • sucre glass per decorar
  • confitura de maduixes
Procediment:
  1. Per començar hem de preescalfar el forn a 180ºC. Seguidament haurem de batre la mantega amb el sucre fins que blanquegi i estigui lleugera i esponjosa.
  2. Després haurem d'agregar un a un els ous, sense deixar de remenar. A continuació, afegirem la vainilla i batrem bé fins que la massa estigui ben integrada.
  3. Llavors hi incorporarem la farina i el llevat, tamisats. Haurem de mesclar-ho tot amb moviments d'amunt a baix fins a obtenir una massa homogènia.
  4. Finalment repartirem la massa al motlle i ho courem durant 20-25 min, o bé, fins que el pa de pessic estigui daurat; sabrem que està cuit introduint-hi un escuradents.
  5. Després haurem de deixar refredar el pa de pessic en una reixeta i quan estigui fred podrem procedir al muntatge. Veureu que té una textura molt esponjosa.
  6. Muntatge: Tallarem el pa de pessic per la meitat i sobre el costat pla d'un dels dos pans de pessic hi untarem, generosament, la nata muntada; a sobre de la nata hi posarem la melmelada de maduixa i, ja per acabar, posarem l'altre pa de pessic a sobre i ho coronarem tot amb una mica de sucre glass.
Bon profit! :D




Aquest pastís no és gens empallegós, però amb un gotet de moscatell entra que dóna gust XD És deliciós :)

7 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Ës el pastís que em va dedicar la Nani i que jo vaig fer per a la meva neboda petita, la Ginevra. Boníssim, gens empalagós i no massa complicat de fer.

Felicitats a la iaia.

PTNTS
Dolça

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Quina pintassa!!!! Mooooltes felicitaaats tietaa! ^^
Un petonàs!

dosentrebambalinas ha dit...

Boníssim! t'ha quedat molt bo!

petons

Conxita. Al pot petit ha dit...

Apa! què contenta deu estar la iaia que li hagis fet aquest pastís. Moltes felicitats!!
A mi tampoc m'agraden les coses molt dolces ni molt empalagoses així és que quan hagi de fer un pastís tindré aquesta recepta en compte.
Petons per a la iaia i per a la néta
Conxita

Teresa ha dit...

Segur que la iaia va estar molt contenta!! i se'n va llepar els dits!!

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Guapissimaa!! tens un regalet al meu blog! Passa-t'hi! ^^
http://entrenuvolsdecoto.blogspot.com.es/2012/11/taula-daniversar.html

Petons!

ANNAFS ha dit...

Felicitats a la teva iaia! Segur que va estar encantada amb aquest pastís tan bo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...