dimarts, 13 de novembre del 2012

Coca de poma

Dissabte per la nit vam sopar a casa d'uns amics de l'universitat i nosaltres vam haver de portar els postres. Així que vam preparar una coca mundialment coneguda que agrada sempre a tothom: la coca de poma.



Jo sempre l'havia vista amb crema pastissera, però se'm van acabar els ous i no tenia temps d'anar a comprar ous així que vam improvisar una coca de poma amb poma per dins gràcies al llibre que em van regalar ^^

Ingredients:
  • 375 g de pasta brisa comprada
  • 50 g de mantega
  • 750 g de pomes per cuinar, pelades, sense cor i ratllades (3 pomes)
  • 125 g de sucre
  • ratlladura i suc de mitja llimona
  • 2 pomes per decorar
  • 1 polsim de canyella

Procediment:
  1. Per començar hem d'estendre la pasta sobre una superfície enfarinada i li hem de donar un gruix de 3 mm. Haurem de recobrir el motlle amb ella, deixant-la sobresortir per les vores (ja que quan es cogui, minvarà). La punxarem bé amb una forquilla i la deixarem refredar com a mínim 30 min. És important posar-hi algun pes (per exemple: llegums crus) ja sinó podria coure's amb alguna forma rara.
  2. A continuació, haurem de preescalfar el forn 200ºC. Quan el forn estigui calent la courem durant 15-20 min, fins que prengui un color daurat clar.
  3. Mentrestant, haurem de desfer la mantega en una cassola i afegirem les pomes per cuinar. Ho taparem i ho courem a foc lent, fins que les pomes estiguin toves (al voltant de 15 min).
  4. Després, hem d'afegir-hi el sucre (reservant-ne una miqueta per la cobertura), la ratlladura de llimona i el suc de llimona; ho deixarem coure a foc lent fins que espesseixi.
  5. Seguidament, haurem d'abocar el puré dins el fons del pastís. Pelarem les pomes que queden, els treurem el cor, les tallarem en fines làmines i les col·locarem a sobre del puré. Ho pintarem amb una mica de suc de llimona i ho haurem d'empolvorar amb el sucre reservat.
  6. Finalment, fornejarem de 30-35 min fins que les rodanxes de pomes es tornin d'un color daurat. Amb un ganivet petit i afilat, tallarem la pasta sobrant per aconseguir una vora uniforme (haurem de tallar cap abaix i cap enfora del pastís, per a que no caiguin molles sobre ella). Per decorar haurem d'escalfar la melmelada i amb un pinzell pintarem les pomes.

Bon profit! :D

He de comentar que el sopar va ser tot un èxit. Tot era una delícia! Vam menjar: una coca de verdures amb formatge de cabra, pasta amb salmó fumat i olives negres, tumbet i quiche d'espinacs i tomàquets; de postres la coca de poma. Som tots un sibarites! Hahaha
Espero de tot cor que es repeteixi aviat, m'ho vaig passar molt bé :)

8 comentaris:

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

mmm... deliciosa! Tota tota de poma ha d'estar boníssima!
M'encanta!

Fórmules Culinàries ha dit...

Un clàssic dls postres!!
q agrada a tothom i amb el que sempre quedes bé!!
ptns!!

Tapa't de tapes ha dit...

Una bona solució, Laia! A falta de crema, poma! La veritat és que a mi encara m'hi agrada més i tot! T'ha quedat molt xula! petons

Jordi ha dit...

Trob que és un des postres més reeixits que has fet, o almenys que hagi tengut sa sort de tastar!

Esper que el pugues repetir moltes, moltes voltes més!

María ha dit...

Muchas gracias por tu comentario en mi blog, eso me ha traido hasta el tuyo, y ya soy tu seguidora, no me quiero perder nada de las cosicas ricas que haces, seguiremos en contacto. Besicos

Sussi Abel ha dit...

que bona!!

Àngels ha dit...

Caram què bona! I sense crema...més lleugera, no? M'agrada!!!

cuinaigaudeix.blogspot.com

Acaramelada ha dit...

Casi huele hasta aqui. Una receta estupenda, para cualquier día. bss Acaramelada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...