dimarts, 5 de febrer del 2013

Whoopie pies de xocolata

Per fi avui he acabat els exàmens! Ja sóc lliure! ^0^
Quan he arribat a casa el primer que he fet (a part de tirar la motxilla amb els apunts per sobre el llit de qualsevol manera...) ha estat posar-me a la cuina! Havia de preparar uns pastissets per un aniversari! :D
Fa temps va ser l'aniversari de la meva amiga Maria, però com que tothom estava enfeinat per culpa dels exàmens no vam poder celebrar-ho com tocava. Per aquest motiu avui us presento aquests whoopie pies que he fet festejar-ho ^^

Els whoopie pies són uns pastissets en forma de sandvitx que tenen origen a l'est d'Amèrica del Nord. Espero que els fanàtics dels cupcakes em perdonin pel que diré: personalment, els whoopie pies em recorden als cupcakes, però simplement els veig amb una presentació diferent. Ambdós duen alguna crema de mantega o buttercream com a farcit i estan fets com amb una base de pa de pessic. Espero, però, no haver ferit sensibilitats amb aquesta afirmació.
Originàriament, els whoopie pies estaven fets amb un pa de pessic de xocolata i duien una crema de mantega amb sabor a marshmallow (és sabor a "Nube"). Se'ls atribueix la creació als Amish; tres estats d'Amèrica se n'atribueixen l'origen, però encara no hi ha res clar XD Si en voleu saber més podeu llegir-ho aquí.

Com que li tinc una mica de mania a la crema de mantega (simplement m'esgarrifa la quantitat de sucre i mantega que duu) i creia que la nata no m'aguantaria fins l'hora de degustar-los, he farcit els whoopie pies amb Nutella.

Ingredients (per unes 20 parelles):
  • 175 g de farina tamisada
  • 120 g de sucre glass
  • 100 g de mantega a temperatura ambient
  • 2 ous
  • mig sobre de llevat en pols
  • 30 g de cacau en pols tamisat
  • nutella per farcir
Procediment:
  1. Per començar hem de preescalfar el forn a 180ºC i preparar les safates del forn; en necessitarem dues i les haurem de cobrir amb paper de fornejar.
  2. A continuació, desfarem la mantega i la batrem amb el sucre fins que estigui lleugerament espesa, aproximadament durant 5 min. Llavors afegirem els ous d'un en un, i batrem bé després de cada addició.
  3. Seguidament afegirem la farina, el llevat i el cacau i ho mesclarem bé fins obtenir una massa homogènia.
  4. Després haurem de posar els cercles de massa sobre el paper vegetal. Per fer-ho podem usar una màniga pastissera; però si ho preferiu poder fer-ho amb una cullera. Només haurem d'agafar amb una cullera una mica de massa, posar-la sobre el paper i amb una altra cullera neta (mullada amb aigua tèbia) aplanar la bola de massa i distribuir-la fins obtenir un cercle ben maco. Haurem de ser previsors i deixar prou espai entre els cercles ja que és una massa que després s'infla; per això seria convenient deixar-hi uns dos dits de separació.
  5. Un cop tinguem els cercles de massa preparats els fornejarem durant 10 min. El meu consell és que s'enforni una safata primer i una altra després. Quan estiguin cuits retirarem el paper de la safata i els deixarem refredar.
  6. Un cop freds, els desenganxarem del paper, untarem cada meitat amb nutella i els taparem. Els podem decorar amb sucre glass, amb glassa, amb "xurrets" de xocolata, amb confeti...
Bon profit! :D

4 comentaris:

rosa ha dit...

Que monos te han quedado....nunca los hecho, tendré que probar.

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

mmm... Tenen moolt bona pinta!! No els he probat mai! Un dia n'hauré de fer aviam que tal... Posats a comprar... Què trobes millor els cupcakes o els whoopies?? ^^
Enhorabona per ser ja lliure!! Jo fins el 28 de febrer no tinc el maleit examen del màster...! :(

Tapa't de tapes ha dit...

Semblen boníssims, Laia, i només pel nom ja val la pena intentar de fer-los. Woopie pie! Quin nom més divertit. M'alegro que ja siguis lliure, els exàmens són un pal, segons com, que no vol dir que la matèria no valgui la pena, eh? ara et toca descansar, ja ho veig, fent cuinetes! Disfruteu de l'aniversari!!! Petonets

Fórmules Culinàries ha dit...

Eiii!!felicitats per haver acabat per fi els exàmens!!
Ara et podràs fer un fart de cuinar!
No els coneixia però sembla hagin d'estar boníssims!!
ptns!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...