dimarts, 15 d’octubre de 2013

Pastís mousse de iogurt i préssec

El dijous passat va ser el meu aniversari, ja en tinc 23! El vam celebrar el diumenge previ, perquè el meu regal d'aniversari era un viatge a París. Era sorpresa, no vaig saber res fins a l'aeroport!
Va ser un viatge perfecte, París em va encantar ^^ Hi havia anat moltes vegades amb la meva família, quan era més petita, però anar-hi amb en Jordi va ser molt diferent... La ciutat em va enamorar. El que més em va agradar van ser les gàrgoles de Notre-Dame, la Santa Capella de París i la Torre Eiffel quan s'il·lumina quan es fa fosc...
Em va sorprendre que els macarons valguessin per tot arreu 1€! No crec que faci falta afegir que me'n vaig inflar XD Els adoro... Hahaha
Al final, el meu autoregal d'aniversari no va ser cap llibre de Pans.. Com jo volia, sinó que vaig caure la temptació en una llibreria parisina... I em vaig comprar un super llibre ple de receptes de macarooooooooooons!! Òbviament, pròximament en tindreu alguna recepta!


Però bé, pel meu aniversari vaig fer aquest pastís mousse pq em venia de gust un pastís lleuger. El vaig veure al blog Cuina per Llaminers, és un blog que m'encanta i segueixo des de fa molt i molt de temps!

Ingredients (24 cm):
  • Pa de pessic:
  • 3 ous
  • 75 g de sucre
  • 100 g de farina
  • ratlladura de llimona
  • Mousse de iogurt:
  • 3 iogurts grecs de 125ml
  • 250 ml de nata
  • 65 g de sucre
  • 3 préssecs en almívar (serien 6 meitats)
  • 4 fulles de gelatina
  • Cobertura de préssec:
  • 250 ml de préssec en almívar fet puré
  • 2 fulles de gelatina
Procediment:
  1. Per començar hem de batre els ous amb el sucre fins que la mescla blanquegi. S'hi afegeix la farina tamisada i la ratlladura de llimona.
  2. Si es tenen dos motlles, millor, sinó haureu de fer com jo i separar la massa en dos per aconseguir fer dues planxes de pa de pessic. Untarem el motlle amb una mica de mantega i ho courem al forn, prèviament preescalfat a 180ºC, durant 4-5 min. Ha de quedar una planxa de pa de pessic ben primeta.
  3. Un cop fetes, les deixarem refredar i les reservarem per després.
  4. Per fer la mousse, primer haurem d'hidratar les fulles de gelatina en un bol amb aigua freda. En un altre bol, mesclarem els tres iogurts amb el sucre. A continuació, es desfarà la gelatina escorreguda durant 10 segons al microones i l'integrarem a la mescla de iogurts.
  5. Seguidament, muntarem la nata i un cop la mescla de iogurt+gelatina s'hagi atemperat, ho barrejarem tot amb suavitat per evitar que la nata s'abaixi.
  6. Llavors, hi agregarem els préssecs talladets ben petits.
  7. Per començar amb el muntatge primer haurem de posar una planxa de pa de pessic en la base d'un motlle desmuntable, el mullarem amb l'almívar, hi posarem la meitat de la crema preparada, hi col·locarem al damunt una altra planxa de pa de pessic empapada d'almívar i finalment hi aboquem la resta de massa, procurant que quedi ben llisa.
  8. El pastís l'haurem de deixar quallar un mínim de 2 hores. Passat aquest temps ja podrem preparar la cobertura.
  9. Per fer-ho, haurem d'hidratar les fulles de gelatina amb aigua. Quan ja estigui a punt, la desfarem al microones durant 10 segons i llavors ho mesclarem amb el puré de préssecs prèviament preparat.
  10. Haurem d'abocar aquesta crema de préssec al damunt de la mousse de iogurt i ho reservarem un mínim d'una hora per a que qualli.
  11. Abans de servir, ho desemmotllarem amb cura i ho decorarem al gust.
  12. Per fer uns talls perfectes, és recomanable guardar-lo 15 min abans de servir-lo.
Bon profit! :D

8 comentaris:

Montse {entrenuvolsdecoto} ha dit...

Te una pinta deliciosa aquesta mousse!!! M'encanten les mousse! Oh la la!! Esperem les teves receptes de macarons! ^^
Molts petons

Javier ha dit...

Muchas felicidades, me alegra que hayas disfrutado de tu viaje a París y que fuera una sorpresa.

Pronto espero los macarons, mientras disfrutaremos, aunque sea virtualmente, con el pastel

Abrazos!!

M Glòria ha dit...

Ja en tens 23??? quina enveja... n'hi ha que et doblem ;-(

Ës una passada el blog de la Mercè, veritat? Tot el que fas surt perfecte. Aquest pastís té una pinta esplèndida i segur que va ser boníssim.
PTNTS
Dolça

Víctor Castillo ha dit...

Moltes felicitats Laia!

Quin senyor regal, un viatget a París! Pel que dius t'ho vas passar molt bé, i me n'alegro!

Un pastisset d'allò més bo, ara esperem impacients les teves propostes de macarons!

Petons!!

Mònica Tarradellas ha dit...

A l'espera dels resultats de la teva incursió en el món dels macarons...aquest pastís que ens ensenyes és una proposta espectacular!

Núria ha dit...

Felicitats Laia!!!! Caram 23 anyets, gaudeix-los molt! I el regal??? Uauuu quina pasada un viatge a Paris!! El pastís molt bonic i segur que bo jeje! Petons

Neus Garcia ha dit...

Moltes felicitats Laia!! Quin super regal el viatge!! A mi paris també em va enamorar, és una ciutat fantàstica!
I què dir d'aquest pastís?! Les mousse són un èxit assegurat i aquesta que combina el préssec amb el iogurt ha de ser boníssima!

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Moltes felicitats reina!! El pastís és molt chic!! Petonets!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...