dissabte, 2 de juny del 2012

Galetes de llimona

Avui tenim una altra recepta ben dolça i cruixent!
Es tracta d'unes galetes de llimona ben especials. Normalment les galetes porten ous i llet, però resulta que aquestes només tenen farina, mantega i sucre. Així que avui us presento una recepta ben fàcil i econòmica!

                      

Ingredients (a mi m'han sortit 35 galetes):
- 150g de mantega a temperatura ambient
- 50g de sucre "glass"
- ratlladura de 2llimones
- 170g de farina
- paper vegetal

Per a qui no li agradi pesar els ingredients o simplement no tingui bàscula per mesurar-los acuradament... Un got normal de beure equival a 125-150g aproximadament. Així doncs, jo he posat 1got de mantega, gairebé 1/2 got de sucre i finalment, 1got i 1/4 de farina.
Com que no disposava de sucre glass, he agafat sucre normal i l'he tamisat, no hi ha res millor que ser enginyós!

Procediment:
· Primer de tot hem de col·locar la mantega en un bol i batre fins que quedi una textura cremosa. És molt important que la mantega estigui a temperatura ambient ja que sinó, quan incorporem el sucre aquest no es dissoldrà. Si per contra, la mantega està totalment fosa, quedarà una textura diferent.
· Seguidament hi incorporem el sucre a poc a poc fins que notem que s'ha agregat a la massa.
· A continuació, ratllem la pell de les dues llimones evitant arribar a la part blanca ja que podria donar-li a les galetes un lleuger toc amarg.
· Finalment, agreguem la farina a poc a poc mentre l'anem tamisant i barrejant. Sabrem que està tot mesclat quan la massa ja no s'enganxi (massa) a les barilles.
· Fem una pilota amb la massa i la guardem durant aproximadament unes tres horetes. Jo l'he deixat tot un dia per assegurar-me que la massa fos ben freda. És molt important que estigui ben freda, ja que així tindrà una consistència més dura i serà més fàcil aplanar-la i tallar-la amb el motllo.
· Un cop ha passat aquest temps, preescalfem el forn a 180ºC, aplanem la massa i fem galetes amb la forma desitjada.
· Per acabar les hem de coure al forn durant uns 10-15min, fins que tinguin els extrems lleugerament dauradets.
· Una possible forma de presentació seria empolvorant-les amb sucre glass, o bé, pintant-les amb clara d'ou abans de fornejar-les per deixar-les lluentes (jo hi he pensat tard...).



Bon profit!

1 comentari:

. ha dit...

Pareix ben bona de fer aquesta recepta! Crec que tant en Joan com a jo mos interessa a prou!

Ja tenim cosa amb què celebrar s'haver fet sa cuina neta aquesta tarda.


Demà porta'n! (k)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...