diumenge, 17 de març del 2013

Conill amb figues seques

Fa no massa vaig veure una recepta d'un pastís que duia figues seques. Després d'haver passat gola amb aquella entrada, vaig recordar que en Jordi tenia un farcellet de figues seques de ca sa güela guardades a la nevera.
Allà a Formentera tenen un parell de figueres, així que per aprofitar-les fan figues seques, entre d'altres coses.
Me n'he informat una mica i resulta que solen fer figues seques d'unes varietats concretes (les primerenques poden ser albocors i les més tardanes solen ser de tipus oriola i julia.)
Un cop seleccionades les figues s'han d'assecar al Sol senceres, després es fornegen, s'escalden amb aigua bullent i s'eixuguen de nou al Sol. Llavors s'han de guardar ben apretades dins de caixes de fusta i s'han d'assaonar amb frígola (farigola) i fulles de garrover.

Jo he decidit fer un conill amb figues seques que vaig veure-li a en Joan C de receptes.cat

Ingredients (per a 4 persones):
  • 1 conill trossejat
  • 12 figues seques (jo les vaig tenir un dia en remull)
  • 2 pebrots
  • 2 cebes grans
  • 2 grans d'all
  • 2 branquetes de julivert
  • 1 got de vi blanc sec
  • 1 got de vi ranci
  • 1 got d'aigua calenta
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
Procediment:
  1. Per començar hem de rossejar el conill, salpebrat, en una cassola amb una mica d'oli d'oliva. La meva és de ferro colat.
  2. Quan estigui daurat per tot arreu, hem de treure'l de foc i, seguidament, courem les cebes, els pebrots, els alls (tots aquests ingredients picats ben petitets), el julivert i una mica de sal; per tal de fer un sofregit.
  3. En el moment que el pebrot i la ceba estiguin gairebé cuits, hi afegirem el conill i el vi blanc, el vi ranci i l'aigua calenta. Taparem la cassola i ho deixarem coure a foc lent fins que faci xup-xup i el conill estigui ben tendre.
  4. Cinc minuts abans de parar el foc, hi incorporarem les figues tallades per la meitat.


Bon profit!

3 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Doncs a mi ja em tornes a tenir de seguidora, Laia! Que no em vull perdre les teves bones receptes. Em guardo aquesta amb figues, que m'ha sorprès per acompanyar el conill! Petons

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

mmm Deliciòs!! Quina pintassa que té el conill allà dins la cassolaa!! Uff Quina ganaa!! ^^

Rosita Vargas ha dit...

QUE POLLO MÁS SABROSO ME ENCANTÓ ME LLEVO TU RECETA,ABRAZOS Y ABRAZOS.
PARA QUE DECIR LA CREMA CATALANA ES MI PERDICIÓN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...