dissabte, 2 de març de 2013

Arròs de matances

Aquest és el plat principal del dia de matances. En alguns casos s'elabora també mesclant carn de pollastre amb la carn de porc.
La recepta està extreta del llibre: La cuina de Formentera.
Jo he afegit les anotacions que estan entre parèntesi.


Ingredients (per a 4 persones):
  • 600 g de carn de porc
  • 4 pebrassos grans (rovellons) [jo no n'he posat perquè no n'he sabut trobar]
  • 400 g d'arròs
  • 1 grapat de ciurons prèviament bullits
  • 1/2 pebrera (jo he posat un pebrot verd sencer)
  • 1 cabeça d'alls i 1 tomata
  • julivert
  • aigua (aproximadament 3 cullerots per cada comensal més 3 extres per tenir en compte la pèrdua d'aigua per ebullició)
  • safrà en bri
  • tot espècie
  • pebre
  • oli d'oliva
  • sal
Procediment:
  1. En primer lloc, sofregireu (en una cassola amb parets altes) la carn fins que hagi fet l'aigua, moment en què hi afegireu la pebrera tallada a trossets i ho deixareu sofregir fins que la pebrera estigui ben cuita.
  2. Seguidament hi incorporareu l'all picat i per últim la tomata, ho deixareu sofregir fins que estigui ben confitat.
  3. En aquest moment hi afegireu l'aigua (ho hem de cobrir tot) i ho deixareu bullir fins que la carn estigui cuita (al voltant de 30 min). Aleshores posareu l'arròs i els ciurons bullits. Quan l'arròs dugui 10 min de cocció (jo l'he tingut 15 min), afegireu la picada (que haureu fet amb 2 grills d'all, un manadet de julivert i safrà en bri). Dos minuts després, rectificareu de sal, de pebre i hi afegiu un polsim de tot espècie. Deixareu reposar l'arròs 2 minuts abans de servir-lo.
Bon profit!

1 comentari:

bojosperlacuina ha dit...

Què bo, aquest arrosset. A Mallorca no hi posam ciurons i no sabia que a Formentera n'hi posaven. Deliciós!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...