dilluns, 4 de novembre del 2013

Pasta amb moniato i tomàquets

A casa ens agraden moltíssim els moniatos, per mi, són el millor de la tardor... Acabats de coure al forn, menjats per postres són la millor delícia ara que ja comença a venir el fred. La tardor és una de les meves estacions preferides perquè els arbres s'engalanen d'ocres, grocs i vermells, no ho sé, la trobo simplement fascinant :) Llàstima que amb el temps perdin les fulles i cada cop faci més fred. Per sort aviat podré recuperar la meva bufanda del fons de l'armari, quina il·lusió! :D


En fi, després d'haver menjat panellets i moniatos al forn durant aquest cap de setmana, per Tots Sants, he pensat que podíem provar de menjar moniatos d'alguna forma diferent! I ha sortit això XD

Ingredients (4 persones):
  • 300 - 400 g d'espaguetis
  • 3 moniatos petits
  • 2 tomàquets
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • oli d'oliva
  • sal, julivert, orenga
Procediment:
  1. Per començar hem de picar la ceba i coure-la fins que estigui cuita, a foc baix. Mentre la ceba es cou, hem de ratllar el tomàquet i sofregir-lo amb la ceba i hi agregarem una cullerada d'orenga.
  2. Mentrestant, hem de tallar els moniatos i el pebrot en trossets ben petits. Un cop tallats, els afegirem a la paella amb el sofregit i els courem a foc baix, per tal que el moniato quedi cuit i alhora ben tendre.
  3. Mentre fem els moniatos, hem de bullir la pasta seguint les indicacions del fabricant en una olla amb aigua bullent i sal. Ho haurem d'anar removent de tant en tant per tal d'evitar que se'ns enganxi la pasta al fons.
  4. Quan la pasta estigui cuita, l'escorrerem i la repartirem als plats. Llavors només caldrà posar el farcit per sobre la pasta i degustar calent.
Bon profit!

7 comentaris:

Eva ha dit...

A mi la tardor també m'encanta, és un luxe que canviï el temps i els colors siguin tan macos ;-). Aquesta pasta promet, i força original!

Sussi Abel ha dit...

Només he tastat els moniatos al forn i en pastissos, hauré de ampliar amb aqueesta recepta!!

Arae _ Aliño con cariño ha dit...

No hace mucho que he descubierto el boniato y la verdad es que me encanta y ahora suelo preparar bastantes recetas con él. Nunca lo he tomado acompañado con pasta pero tiene que estar buenísimo. Me llevo la receta, con tu permiso y me quedo por aquí para seguirte. Un besote.
Aliño con cariño

Roser ha dit...

Que original!!! No em puc imaginar quin gust pot tenir però segur que ha quedat deliciós! petons

Pumuky ha dit...

Ostres, no se m'hagués acudit mai fer pasta amb moniato, però veig que és molt bona idea i queda molt bé!

Una interessant proposta Laia!

Petons!

Núria ha dit...

Mai hagués pensat en posar moniato a la pasta, i ara que veig la teva recepta crec que ha de quedar boníssim! I consistent per començar a encarar el fred! M'ho apunto! Petonets

Mònica Tarradellas ha dit...

Ahir precisament vaig comprar pasta farcida de carbassa! Aquesta versió teva és una deconstrucció de la que vaig comprar, però amb moniato!!! Quin plat més original!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...