diumenge, 30 de desembre del 2012

Braç de gitano de nata i melmelada de fruites del bosc

A casa, per dinar de Nadal, sempre comprem un tronc de nadalenc. És el típic braç de gitano amb mousse de xocolata o bé nata a l'interior i recobert d'una capa cruixent de xocolata negra.
Aquest any, ja que és el primer nadal que passo amb el blog i amb la dèria de cuinar, volia provar de fer-lo jo :) És per això, que no he volgut fer el típic tronc de Nadal, sinó que he volgut variar una mica ^^



Després de menjar el mousse de llimona, ja s'haurà fet prou espai per poder assaborir un bon trosset d'aquest braç de gitano :D

Ingredients:
  • 4 ous
  • 75 g de sucre
  • 1 c/c de sucre vainillat
  • 90 g de farina
  • 40 g de mantega
  • 1/2 c/c de llevat en pols
  • melmelada de fruits del bosc
  • nata muntada (nata + 5 c/s de sucre)

Procediment:
  1. Per començar hem de batre els ous en un bol amb unes varilles elèctriques. Hi afegirem el sucre i el sucre vainillat i ho seguirem batent durant 3-4 min més, fins obtenir una mescla esponjosa i blanquinosa.
  2. Llavors incorporarem la farina i el llevat tamisats i ho batrem una mica més. Seguidament hi afegirem la mantega fosa i ho mesclarem fins que estigui tot homogeni.
  3. A continuació abocarem el preparat en el tapet de lékué (o bé en un paper sulfuritzat), que estarà prèviament col·locat sobre una reixeta de forn, i ho estendrem bé amb una espàtula.
  4. Després introduirem la reixeta, amb el tapet, al forn que haurem preescalfat a 180º. Ho courem al voltant de 10-14 min. Aquest punt és crucial: quan la massa comenci a estar dauradeta per un dels extrems s'ha de retirar immediatament sinó podria coure's en excés (encara que no ho sembli) i seria impossible de fer el braç de gitano ja que quedaria massa rígid.
  5. Llavors haurem de deixar refredar el braç de gitano. Quan ja estigui fred/tebi hi podrem escampar la melmelada i hi posarem la nata muntada. No n'haurem de ser gaire generosos o sortirà el que hi hagi en excés (sé que no queda gaire responsable dir-ho per aquí... Però m'ha quedat tot el marbre ple de nata i melmelada ^^" La meva germana ha estat encantada XD se l'ha menjada tota amb una cullera...).
  6. Seguidament haurem d'enrotllar-ho amb l'ajuda del tapet, després tallarem els extrems i ho posarem sobre la superfície on ho servirem.
  7. Finalment, ja per acabar, haurem de refrigerar fins el moment de ser servit i a l'últim moment decorarem amb una mica de sucre glass (o bé amb una ganaché de xocolata).
Bon profit! :D


PS: Vaig trobar un vídeo pas a pas que explica molt bé tot el procés :)

4 comentaris:

Unknown ha dit...

waaaw quina passada!!! T'ha quedat super esponjós.A més a més, és molt oiginal (diferent del típic tronc de Nadal).
Feliç començament d'ANY!!

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

guau!! Té una pinta deliciosaaaa!!! Segur que estava boníssim! ^^

Fórmules Culinàries ha dit...

Ha d'estar boníssim aquest braç de gitano!
Aquesta combinació ha de quedar molt suau i fresqueta!
Bon any !!
ptns!!

Rosita Vargas ha dit...

Se ve irresistible muy rico..¡¡Feliz Año Nuevo lleno de paz y amor!!…abrazos y abrazos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...