Ahir per dinar necessitava uns postres ben dolços, així que pel matí vaig fer aquest senzill flam. El problema va ser que no estava prou fred per desmotllar-lo... Així que amb molta il·lusió el degustaré avui amb la família del Jordi!
Em va sortir un flam ben gros (motlle rectangular) i tres de petitets, així que les fotos són del berenar d'ahir. La presentació no és gran cosa ^^" però quan vaig decidir berenar no tenia res xuli per decorar-ho, no podia esperar per menjar-me'ls!
Ingredients:
Em va sortir un flam ben gros (motlle rectangular) i tres de petitets, així que les fotos són del berenar d'ahir. La presentació no és gran cosa ^^" però quan vaig decidir berenar no tenia res xuli per decorar-ho, no podia esperar per menjar-me'ls!
Ingredients:
· 1/2 litre de llet
· 3 cullerades soperes de sucre
· 4 ous
· 2 taronges
· sucre cremat o caramel
Procediment:
- Per començar hem de rentar bé les dues taronges. Un cop fet això, ratllarem la seva pell i després n'exprimirem el suc.
- Posarem el suc i la pell ratllada en un bol i afegirem la resta d'ingredients. Ho batrem tot bé fins obtenir un líquid amb la superfície espumosa.
- Ara simplement haurem d'abocar-ho en una flanera que es courà al bany maria durant uns 30-45 min a 180ºC al forn (només amb el foc d'abaix).
- Abans de posar el líquid al recipient, es pot posar caramel líquid al fons. Per evitar que no es mescli amb la massa, es pot posar una estona al congelador i així tindrem les dues capes (flam i caramel) ben separades. També s'hi poden posar uns quants pinyons (a ma mare li encanta), però jo prescindeixo del caramel i dels pinyons ja que sóc d'aquelles persones rares que no els agrada el flam amb caramel, hahaha.
- Es pot decorar amb una mica de pell de taronja o bé amb unes fulletes d'herbasana (és una cosina de la menta, més dolça, però no és menta!)
Bon profit!
4 comentaris:
Hola Laia, encantada de conocerte. Muchas gracias por tu visita y tu cariñoso comentario. Espero que a partir de este momento compartamos muchas más recetas, aunque tenga que poner el traductor para que me sea más fácil entender las tuyas. ;-)) Un abrazo, Alicia.
Lo importante está en el interior ;)
Se ven muy ricos
Tot i així tenen una pinta estupenda! I de ben segur eren deliciosos oi?? ^^
Bua nena!! m-encanta aquesta recepta!!! algun dia la fare segur!!
Publica un comentari a l'entrada