Aquest és el plat principal del dia de matances. En alguns casos s'elabora també mesclant carn de pollastre amb la carn de porc.
La recepta està extreta del llibre: La cuina de Formentera.
Jo he afegit les anotacions que estan entre parèntesi.
Ingredients (per a 4 persones):
- 600 g de carn de porc
- 4 pebrassos grans (rovellons) [jo no n'he posat perquè no n'he sabut trobar]
- 400 g d'arròs
- 1 grapat de ciurons prèviament bullits
- 1/2 pebrera (jo he posat un pebrot verd sencer)
- 1 cabeça d'alls i 1 tomata
- julivert
- aigua (aproximadament 3 cullerots per cada comensal més 3 extres per tenir en compte la pèrdua d'aigua per ebullició)
- safrà en bri
- tot espècie
- pebre
- oli d'oliva
- sal
Procediment:
- En primer lloc, sofregireu (en una cassola amb parets altes) la carn fins que hagi fet l'aigua, moment en què hi afegireu la pebrera tallada a trossets i ho deixareu sofregir fins que la pebrera estigui ben cuita.
- Seguidament hi incorporareu l'all picat i per últim la tomata, ho deixareu sofregir fins que estigui ben confitat.
- En aquest moment hi afegireu l'aigua (ho hem de cobrir tot) i ho deixareu bullir fins que la carn estigui cuita (al voltant de 30 min). Aleshores posareu l'arròs i els ciurons bullits. Quan l'arròs dugui 10 min de cocció (jo l'he tingut 15 min), afegireu la picada (que haureu fet amb 2 grills d'all, un manadet de julivert i safrà en bri). Dos minuts després, rectificareu de sal, de pebre i hi afegiu un polsim de tot espècie. Deixareu reposar l'arròs 2 minuts abans de servir-lo.
1 comentari:
Què bo, aquest arrosset. A Mallorca no hi posam ciurons i no sabia que a Formentera n'hi posaven. Deliciós!
Publica un comentari a l'entrada